Сакаме PayPal - петиција!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Сакаме PayPal ???

Очигледно дека има многу заинтересирани за услугата да се активира за Македонија. Како што гледам на петицијата, 622 гласови ... Сигурен сум и верувам дека до цифрата 3000 може лесно да се стигне .

Додајтего вашиот потпис на петицијата за mkpaypal на http://www.petitionspot.com/petitions/mkpaypal

- Што е PayPal ?
Сигурен и лесен начин на плаќање online.
Плаќање без експонирање на броевите на кредитна картичка при трансакции.
Побрз начин на проверка додека купувате online.

- Кои картички ги прифаќа PayPal?

Visa, MasterCard, Discover, and American Express.

- Што се можам да направам со PayPal ?

1. Подигање на пари од банкомат, со помош на PayPal Debit Card.
2. Можете да имате PayPal Plus Credit Card - MasterCard
3. Со PayPal Plus Credit Card имате и награди.
4. Купување на Ebay, како и многу многу многу други сајтови, кои користат PayPal сервис за трансакции.
5. Да продавате производи преку paypal.
6. Трансакција преку емаил ... брзо и лесно.

- Производи на PayPal ?

1. PayPal Кредитна картичка - PayPal Plus
2. PayPal Дебитна картичка - PayPal Debit
- Лимит со кои можете да работите на PayPal ...
Неограничено со бизнис или премиум тип на сметка, доколку имате обична сметка (Personal Account) имате некои лимити ...
- Број на уплати ... или трансакции ...
Неограничен..

Еве линк од целата листа со сите потписи http://www.petitionspot.com/printpreview.php?petID=43287

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
хак1133, колку години имаш?
јас пеј пал сакам веќе 8/9 години т.е. одкако не тргнаа од нивната листа. Се надевам знаеш зошто Македонија не ја има во нивната листа за регистрација последниве 9 години а можеби и повеќе :) се разбира нашата економска/финансиска/интернет состојба не ги интересира нив - кога некои забегани држави каде сеуште немаат ни мобилни оператори ги имаат на список.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
јас пеј пал сакам веќе 8/9 години т.е. одкако не тргнаа од нивната листа. Се надевам знаеш зошто Македонија не ја има во нивната листа за регистрација последниве 9 години а можеби и повеќе :) се разбира нашата економска/финансиска/интернет состојба не ги интересира нив - кога некои забегани држави каде сеуште немаат ни мобилни оператори ги имаат на список.
За тоа што има забегани држави апсолутно се сложувам Албанија ја има на листата која нема ни 1% онлајн корисници,една босна може да ја има, а ние кој сме над 20% онлајн не нема.Знам дека порано ја имало на листата ама незнам зашто е тргната..сигурно поради некоја злоупотреба..
ако можеш пиши поз..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.202
Поени од реакции
8.295
http://en.wikipedia.org/wiki/PayPal

Доволно ти е ова само што ти го давам ме изнасмеа незнам што да ти казам + модератор те ставиле ......9 години чекаш :pos2::pos2::pos2::pos2:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
1998ма де, сеа сме скоро 2008ма. Зошто не му веруваш на човекот дека чека 8-9 год?

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Makedonija bese na crnata lista za sekakva internet trgovija i bugraija ne bese na listata na paypal no mora da ja vnesat poradi EU
a i srbia se naoga poradi istat pricina kako i Makedonija pazruvanje so kradeni CC

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Се потпишав и јас...ако значи нешто...

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
bravo za inicijativava,
uste ako moze nekako da dopre do nekoj od vladava ( pogotovo nekoj od ministrite od stranstvo ), milam deka ke se sredi i ova

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Жива превара е ова.

Типичен емаил колектор.

Прва и основна работа PAYPAL е врзан за банки, а банките се тие кои одлучуваат дали некоја земја ќе биде или не во системот.

Втора работа, банките ќе дозволат PAYPAL во македонија само кога ќе најдат сериозен партнер во банкарска институција во Македонија и се разбира се намали нивото на FRAUD со кредитни картички.

Прва можност кога ќе добиеме PAYPAL и тоа само да праќаме пари, а никако да примаме, ќе биде некаде пред влезот во ЕУ.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Жива превара е ова.

Типичен емаил колектор.

Прва и основна работа PAYPAL е врзан за банки, а банките се тие кои одлучуваат дали некоја земја ќе биде или не во системот.

Втора работа, банките ќе дозволат PAYPAL во македонија само кога ќе најдат сериозен партнер во банкарска институција во Македонија и се разбира се намали нивото на FRAUD со кредитни картички.

Прва можност кога ќе добиеме PAYPAL и тоа само да праќаме пари, а никако да примаме, ќе биде некаде пред влезот во ЕУ.
Да ама кога ке се потпише петицијата се ке биде друго,ке може да се достави до банките,медиумите па и до владата..Ке видат дека се ангажираме дека сме заинтересирани,а и стварно ни е потребно тоа.
Но жално е тоа што голем дел од нашиве сеуште незнаат што е тоа PayPal..

-Друго е кога ке има писмен документ,а друго е коа нема ништо-кога никој не се ангажира..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Оваа страна е превара, и гола вода е, второ петицијата не им значи на баките ништо т.е. не е за нив ова 'АНГАЖИРАЊЕ', ангажирање е да се престане со злоупотреба на кредитните картички во македонија.

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
ne razbiram, zosto PayPal e prevara?????????????????????????????

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Чкртнав и јас

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop