Сакаме PayPal - петиција!

Статус
Затворена за нови мислења.

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Жива превара е ова.

Типичен емаил колектор.

Прва и основна работа PAYPAL е врзан за банки, а банките се тие кои одлучуваат дали некоја земја ќе биде или не во системот.

Втора работа, банките ќе дозволат PAYPAL во македонија само кога ќе најдат сериозен партнер во банкарска институција во Македонија и се разбира се намали нивото на FRAUD со кредитни картички.

Прва можност кога ќе добиеме PAYPAL и тоа само да праќаме пари, а никако да примаме, ќе биде некаде пред влезот во ЕУ.
А ха, :tapp:... а зошто сега е дозволено да плаќаш со пејпел преку кредитна картичка од МК, под услов да се регистрираш со некоја друга земја, пример Словенија?... а? .... а? ... банките не се бунат, нели?

Зошто ЕУ се прават како три мајмуни кога станува збор за бугарски пасоши издадени на граѓаните на Македонија, а од друга страна даваат сигнали дека 2015 ќе станеме член на ЕУ?

Мене ми мириса на conspirecy од страна на нашите политички партии, од една страна, и глобалниот бизнис од друга страна, кој не бира начин да се здобие со капитал од било кој вид...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ај да се надеваме дека ќе се соберат доволно . Дадов и јас една :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
ne razbiram, zosto PayPal e prevara?????????????????????????????

Добро терајте, што да ви речам, иако мислам дека единствена работа што ќе добиете од ова ќе биде повеќе СПАМ во вашиот email inbox.

PayPal не е превара, странава ми е многу сомнителна, каде што се потпишуваш.

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
Добро терајте, што да ви речам, иако мислам дека единствена работа што ќе добиете од ова ќе биде повеќе СПАМ во вашиот email inbox.

ako samo taka "od oko" ti e somnitelna, cuvaj si go komentarot.
ako imas nekoe licno iskustvo, prenesi go.
jas licno sum registriran na paypal i ne dobivam spam, a i ednas imam plateno preku paypal i se bese OK

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
џабе е петицијата. ПејПал не е некоја „ве молам“ фирма па ајде ќе се нагреват и ќе не стават на листата. Тие секој ден гарант работат со прогнози, пресметки, калкулации дали би биле во плус или во минус со СЕКОЈА земја која ја имаат на листата....

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Батка немој да ме сфатиш погрешно еве и јас ти ја подржувам идејата и то е се ок, ама петиција не се прави за да се подржуваат комерцијални компании туку стратешки интереси од општ интерес за сите така!

Не се секирај ти толку за PAyPAL ќе не стават они у листа кај и да е еве владава би требало лека полека да не интегрира со реформи па после ќе не интегрира во НАТО и така се до ЕУ!

Само немојте после да кукате ако бараме нешто друго или некоја друга компанија шо не не игра ова,она еве ни го зголемија и Интернетот па ние бараме поголеми брзини и така се до вечноста.И после Тоше бил најпоштен ова,она........

Абе ајде ако не знаеш што сакаш од животот џабе ти е да бидеш садомазохист и тоа СТАТИЧЕН !и после оној со цвикерите РЕН кажувал вицеви за нас ................

Не ни е крив никој сами сме ПУБЛИК ЕНЕМИ.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0

LOL не ни мора да ја пишуваш твојата адреса,стај некоја си безвеза па и непостоечка....

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Jas kolku shto znam, nie bevme ama sme banirani od 'mnogu sposobni' hakerishta u drzavava. I sega fino kulturno cela drzava e banirana tamu! Taka dzabe e ovaa rabota, ama ajde moze ke pushtat srce, shto znaesh ako e ova nekoe baranje za asvalt od edno do drugo selo! Lugeto si sakaat sigurnost. Taka da ne letajte molam! Potpishav kolku da ne e od misla

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Jas kolku shto znam, nie bevme ama sme banirani od 'mnogu sposobni' hakerishta u drzavava. I sega fino kulturno cela drzava e banirana tamu! Taka dzabe e ovaa rabota, ama ajde moze ke pushtat srce, shto znaesh ako e ova nekoe baranje za asvalt od edno do drugo selo! Lugeto si sakaat sigurnost. Taka da ne letajte molam! Potpishav kolku da ne e od misla
Абе какви хакеришта брат они купувале со украдени или ископирани LOCO кредитни картички со програмер, чисти криминалци да биле некои хакеришта немале да знаат овие од PayPAL!А колку што знам тоа билo масло на бугарите нашиве биле само тастери.

Се ги фаќааат на ефтини финти лузери тешки:pos2:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Нормално ЗА

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Абе какви хакеришта брат они купувале со украдени или ископирани LOCO кредитни картички со програмер, чисти криминалци да биле некои хакеришта немале да знаат овие од PayPAL!А колку што знам тоа билo масло на бугарите нашиве биле само тастери.

Се ги фаќааат на ефтини финти лузери тешки:pos2:
Едно е де претпоствуваш друго е да ја знаеш виситината

Беа хакери и најситните од нив го окркаа

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Единствена шанса да се направи нешто за да имаме можност барем да плаќаме на PAYPAL е да не вметнат во земјите за CC плаќање.

Од она што го гледам, Македонија ја нема само од админстративен пропуст или евентуално има некој грк вработен таму на висока позиција, што намерно го прави пропустот.

Ова може да се исправи само ако почнат корисници на PAYPAL да испраќаат барање до PAYAPL да се овозможи барем плаќање од Македонски CC т.е. да се вметне Македонија на листата земји што може да платат.

Сите што имате пријатели, посебно тие што прават голем обрт на пари на PAYPAL, замолете ги да испрата email или писмо до PAYPAL за да ја вметнат Македонија. Тука сигурно може да помогнат нашиве во странство.

Таа акција треба да се спроведе, нашава петиција слаб одзив ќе има.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чкртнав и јас. Стварно не ми е јасно зошто не оставаат да си бркаме работа....

Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
Пред малку преку контакт формата е испратено писмото до ПејПал, Писмото е напишано кратко и јасно со линк до петицијата. Преку ова писмо се укажува на сервисот за заинтересираноста на граѓаните за пејпал.
Првично беше идејата за подолго писмо, но после консултациите одлучивме да се испрати кратко и јасно писмо со петицијата.
Сега сме на чекање на одговор од сервисот, тој ќе биде испорачан преку овој блог, се надевам дека ќе биде позитивен.

Ова го користам да искажам благодарност до сите што помогнаа, посебна благодарност до блогот и емисијата Јади Бурек.
Ајде да бидеме оптимисти, ние нашата работа си ја завршивме и јас сметам дека оваа акција е успешна без оглед на одговорот. Покажавме единство и го испративме писмото со потписите.
Благодарам!

izvor: http://paypal.blog.com.mk/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom