СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Кој предава сега филозофија наместо Сидо? Дарица што предава и логика или?
Дарица и уште една дојде нова. Мене ми предаваше, Даниела се викаше мислам. Предава и у Драчево у гимназијата.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3
Поени од реакции
2
Дефинитивно најдобри порфесори во предавање во Корчагин се Павлина-биологија и Дарко-историја. Се трудат максимално да не научат, даваат се од себе. Во поглед на реално оценување на павлина и нема рамен.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Дефинитивно најдобри порфесори во предавање во Корчагин се Павлина-биологија и Дарко-историја. Се трудат максимално да не научат, даваат се од себе. Во поглед на реално оценување на павлина и нема рамен.
По што заклучи дека Дарко историја е меѓу најдобрите професори во предавање? За Павлина се сложувам тотално, ама за историја не сум баш убеден.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
Деца, ни случајно да не сте се запишале таму, пекол ќе ви биде (освен ако мама и тато не се пријатели со професорите!)
А ова ти од искуство го кажуваш??? Или само онака шириш дезинформации?

Јас завршив во Корчагин и не е толку „пекол“ како што ти го претставуваш школото. Барем не се замараш со неписмени луѓе што не знаат колку се 2 + 2 или едвај знаат да склопат проста реченица. Барем излагаш со некое знаење (во случај кога мама и тато немаат „врски“, а имаш добри оценки - што би рекол/а ти), и доволно описменет и културен за разлика од некои други школи. ;)
--- надополнето: Jul 8, 2011 12:06 AM ---
Значи јас, сега се запишав во Корчагин. Од септември ќе бидам прва.
Има луѓе што многу ме испоплашија, кои учат веќе таму како демек: ЛЕЛЕ, ОД ТОЛКУ ГИМНАЗИИ КОРЧАГИН ЛИ ЈА НАЈДЕ БАШ, БОЖЕ.
Ама не знам, сепак мене воопшто не ми е страв, и ич, ама ИЧ не се каам што таму се запишав. :)
Луѓето секогаш се плашат од височини, и имаат предрасуди за работи кои ги бие добар глас. Немој да се секираш, ништо страшно.
И со среќа. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
А ова ти од искуство го кажуваш??? Или само онака шириш дезинформации?

Јас завршив во Корчагин и не е толку „пекол“ како што ти го претставуваш школото. Барем не се замараш со неписмени луѓе што не знаат колку се 2 + 2 или едвај знаат да склопат проста реченица. Барем излагаш со некое знаење (во случај кога мама и тато немаат „врски“, а имаш добри оценки - што би рекол/а ти), и доволно описменет и културен за разлика од некои други школи. ;)
Да, од искуство го кажувам ова. И јас завршив годинава и не ми се погодија професорите. Можеби си малку по-културен од останатите но тоа не значи дека ќе бидеш по-успешен од останатите..

Член од
6 јули 2011
Мислења
3
Поени од реакции
2
По што заклучи дека Дарко историја е меѓу најдобрите професори во предавање? За Павлина се сложувам тотално, ама за историја не сум баш убеден.
Po toa sto se trudi kako da ni ja objasni istorijata. Isega za sega, toa go pravi na najdobar mozen nacin. a na biologija, kako sto rekov, i nema konkurencija.
--- надополнето: Jul 8, 2011 1:05 AM ---
Павлина ти е најѕвер професорка,а и да најавува идење у пензија,али ја не би ја дал,највише си ја сакам,се разбира после Роска македонски.Сите ми викаат дека сум ретардиран,али си ги обожавам таквите строги професори.Павлина е ѕвер човек кога се работи за реметење,дури со другарчето од соседната клупа и го прекрстивме часот од биологија у Паци го диса светот.Си гази жената.Мене Личков како појава ми беше одвратен,незнам зошо изглеа со тек на време ја изгубил смислата за хумор,па ми беше дојден преку кур со тие негови глупости,али оваа што дојде после него е уби боже така да не се замарам многу многу.И немој да се пичите да се запишете у Корчагин,едноставно школото си гази,само да ти се погоди класната !
Павлина е НАЈДОБАР професор, дефинитивно.Го објаснува целиот учебник, од А до Ш. Најголема желба и е сите да научиме. А и сите коментари и се на место, немам зборови. А оцените и се НАЈреални во Македонија.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
Да, од искуство го кажувам ова. И јас завршив годинава и не ми се погодија професорите. Можеби си малку по-културен од останатите но тоа не значи дека ќе бидеш по-успешен од останатите..
...но тоа не значи дека треба да ги обесхрабруваш другите што сакаат да се запишат во Корчагин.

S

Sheldon Cooper

Гостин
...но тоа не значи дека треба да ги обесхрабруваш другите што сакаат да се запишат во Корчагин.
Децата треба да знаат што може да ги чека, сепак тие самите ќе ја донесат одлуката а мое е да им кажам како ми било на мене, што не значи дека и ним ќе им биде така (но веројатно е).

Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
Децата треба да знаат што може да ги чека, сепак тие самите ќе ја донесат одлуката а мое е да им кажам како ми било на мене, што не значи дека и ним ќе им биде така (но веројатно е).
Не е веројатно. Секој со своите можности. Сепак, знаењето што го добиваш во Корчагин не може да се мери со другите школи. :)

П

Пепси_

Гостин
Не е веројатно. Секој со своите можности. Сепак, знаењето што го добиваш во Корчагин не може да се мери со другите школи. :)
боже петра ! Како ти ова го заклучи дека не може со другите школи да се мере ? Дедо господ да не ве просветлува таму со посебни лекции и молитви ?

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
^ Петар дај бе доста више мрчиш !! ств претеруваш ? ајде кажи што тебе не ти се погоди ?? учевме заедно знаеме се што како е...и супер си е...впрочем кога си осетил дека не ти е убаво зошто не се префрли, м ??

Член од
6 јули 2011
Мислења
3
Поени од реакции
2
Корчагин не е такво ко што го претставуваат. Исто е ко другите училишта, веке ретки станаа добрите професори таму. И кој учи секаде ќе му биде исто, тоа е факт, а исто и секаде ќе биде обесправен, бидејќи секаде во сите училишта се подаруваат оцени, па и во Корчагин. Затоа, за мене сите училишта се на исто ниво, јас разликувам само професори, индивидуално. Така, на пример, добар и реален професор може да има и во Корчагин, и во Габерот, и во Орце, и во Лазар Танев ... А во Македонија треба промена на образовниот систем од корен, па дури тогаш ќе можеме да разговараме за најдобро училиште...Сега за сега, состојбата ни е катострофална ... нереални оцени ... пробиени екстерни ... некои не ни предаваат ...а со тоа мора некој да води битка, нормално, за да го промени. Но се некако ми се чини дека таа битка е одамна изгубена, а кај нас ако си нормален, ќе те сметаат за ненормален. Немам веќе што да кажам, ама во Македонија, за жал, нема квалитетни училишта веќе ...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
доста бе не тресете глупости најубавите години си ги поминав во корчагин да можам пак би се вратил од прва година, и тоа со старите професори најѕвер професори строги биле незнам што врски бла бла ..
кој сака нека има врски, јас сум отишол да научам нешто не ми требаат врски ако сакаат сите нека имат петки јас за мене си гледам ебате ве читам и се чудам. А професори барем старите мене што ми предаваа имаа квалитетна настава секако ако си заинтересиран..
ќе видиш на факултет колку значи тоа да имаш навика за учење и добра основа, на пример како мене на електро, некои глава ќе лупаат од учење а на некој како песна ќе им биде се разбира.. ако го искористиш тоа што си во корчагин. (се разбира корчагин е за луѓе со големи амбиции)
- децата се сите одбрани односно багабонти, сељаци, деликвенти.. слабо такво опкружување а со кој си таков си, стануваш човек од искуство кажувам.
а за новиве професори немам што да кажам зошто тие не ги фатив

S

Sheldon Cooper

Гостин
^ Петар дај бе доста више мрчиш !! ств претеруваш ? ајде кажи што тебе не ти се погоди ?? учевме заедно знаеме се што како е...и супер си е...впрочем кога си осетил дека не ти е убаво зошто не се префрли, м ??
Не ми се погодија проф. по математика (ниту Попович ниту Сузе), германски (при здрав мозок ме здупи и не ми пиша 5 на крај и додека не пазеше на историја ме издаде кај Петранка), хемија (затоа што не успеав да извадам поише од 2 - професорите не беа заинтересирани да ти објаснат туку снаоѓај се како знаеш а на тие што им иде им иде и проболем си немаат, а да и грешка напраив што у прва и втора неќев да ги наоѓам тестовите по хемија, сакав поштено да си извадам оцена.. :) ). Екатерина е друга приказна, ако си машко не се надевај на 5 колку и да ти е добар есејот пошо 95% од машките не и беа мирни на час. Ацо не ми попраи менаџмент иако одговарав и добив 5, очекував на совет да ми попраи за да пројдам одличен..и уште 100 вакви работи. Криво ми е што се трудев ама залудно беше. Со тој труд во Корчагин у друго школо пр. Карев ќе поминев многу полесно.. А класот ко клас си беше океј, смеење, заебанции и се останато :) Ама коа ке се запишуваш на факултет нема да ти го гледаат класот туку оценките што ги имаш... Некој од гимназија во Кавадарци ќе помине со просек 5.00 у сите години без да пипне книга и тој на факултет ќе го примат полесно него ли мене. Каде е правдата?

Kajgana Shop

На врв Bottom