СУГС Јосип Броз -Тито

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Што се случило со Срна? Цело Скопје ја збори, нешто слушнав и на вести излегло :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Кој и е проблемот на Тамара - историја и постои ли лек за таков психопат !?
3та година сум, 1ва и 2ра ми предаваше даскалот и нормално, никој не се замараше сите деца бевме со 5ки ама годинава од глава ни се одби се` со женава.
Испрашува и ко низ мене да гледа, и кажувам се што има во учебникот и плус некои детали од час и ми става 2ка. Истото го направи со пола клас, само на машките им стави повисоки оценки..
Мора да има некоја тактика за кај нејзе :place:

Член од
1 септември 2013
Мислења
54
Поени од реакции
7
Kje moze nekoj das mi ja preraskaze lektirata sagrinska koza kje mu bidam mnogu blagodaren :)

Член од
22 февруари 2014
Мислења
172
Поени од реакции
27
Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d
Ако сакаш слободно пиши им на весникот( во потпис имаш линк), сигурно нема да те/ве одбијат.

Член од
31 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
1
Епа и јас сеа изглеа ќе се запишувам во ЈБТ..Имам прочитано поголем дел од дискусијава ама, работите шо ги прочитав беа од пред 4-5 години. И затоа сеа сакам да прашам какво е стварно школово? Друштво, професори итн...
Многу се обидуваат да ме разубедат со муабети дека школово било „маркирано“ или полно со „дигнати“ деца, ама ја си решив и готово...

R

Redhead

Гостин
Сестра ми учи во ЈБТ па ми го пиша ова да ти пренесам :

Во Јосип Броз како и во сите други гимназии ќе најдеш секакви деца, има и многу што се дигнати да, ама има и многу присебни деца, ти си го бираш друштвото. Професорите да, бараат многу. Ќе треба да си учиш, ама даваат шанси за поправање. Се зависи кој ќе ти се падне и понатаму што смер ќе избереш, ако се запишеш сега има шанси да ти се падне Коле географија што е најдобар професор по тој предмет.

Се надевам колку толку ќе ти биде од помош. :)

Член од
31 мај 2014
Мислења
2
Поени од реакции
1
Сестра ми учи во ЈБТ па ми го пиша ова да ти пренесам :

Во Јосип Броз како и во сите други гимназии ќе најдеш секакви деца, има и многу што се дигнати да, ама има и многу присебни деца, ти си го бираш друштвото. Професорите да, бараат многу. Ќе треба да си учиш, ама даваат шанси за поправање. Се зависи кој ќе ти се падне и понатаму што смер ќе избереш, ако се запишеш сега има шанси да ти се падне Коле географија што е најдобар професор по тој предмет.

Се надевам колку толку ќе ти биде од помош. :)
Да да, читав за Коле викаат легенда бил! Иначе планирам да изберам еден од јазичните смерови ама не се знае, може да ми се смени мислењето за 2 години.. Ама сигурно нема да биде некој од математичкиве пошо сум дрво математика!

И фала за информацииве! :)

Член од
15 август 2011
Мислења
125
Поени од реакции
40
Да да, читав за Коле викаат легенда бил! Иначе планирам да изберам еден од јазичните смерови ама не се знае, може да ми се смени мислењето за 2 години.. Ама сигурно нема да биде некој од математичкиве пошо сум дрво математика!

абе лесно е,гимназија ко гимназија..благе везе нема...и ич да не учиш ке имаш 3ки најмалце...не е ни маркирано нема ни дигнати ни спуштени деца..али да си бираш друштво..и у гуц да отидеш ке има некој дигнат..

banne1

попај
Член од
24 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
68

абе за добра, добра е гимназијата.Како што ти кажаа и другите, секаде има секакви деца,ма да 95% се нормални :icon_mrgr: И ја прво бев скептичен да се запишам во гимназијава али пошо и онака ми беше најблиску се запишав и да ти кажам право нема везе шо зборат луѓево.Сосема нормална си е гимназијата.Сега за учење бараат поише ама мислам ке има везе со тоа каде и колку си учел основно.Ја основното цело го поминав на стара слава и ми лупаа петки али коа дојдов тука ко изгубен германец бев.Пак без нешто многу учење успеав да завршам многу добар.А за математиката пошо и јас ко тебе сум дибек, би ти препорачал да одиш на 2-3приватни часови пред тест, многу ке ти помогне. Глеј да се стегнеш на почеток (барем математика) за после да уживаш а не леле дали ке ме остави на полагање или не.Помладите професори за каде-каде се подобри и по-опуштени од оние постарите, па сега ке ти треба малце срека кој ке ти падне.

Член од
12 септември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
0
Кој и е проблемот на Тамара - историја и постои ли лек за таков психопат !?
3та година сум, 1ва и 2ра ми предаваше даскалот и нормално, никој не се замараше сите деца бевме со 5ки ама годинава од глава ни се одби се` со женава.
Испрашува и ко низ мене да гледа, и кажувам се што има во учебникот и плус некои детали од час и ми става 2ка. Истото го направи со пола клас, само на машките им стави повисоки оценки..
Мора да има некоја тактика за кај нејзе :place:
Девојко Јас завршив во Јосип Броз и мене ми предаваше Тамара. Сакаш ништо да не научиш т.е „да не се замараш“ и да имаш 5ка? Сериозна си? Жената си предава и си бара. Построга е да, али тоа што вие ништо нејќете да учите а сакате 5ки на поклон е друга работа! И што ако сте имале 5ки кога врска сте немале, е не нема никогаш да ги сфатам таквите, таквите што го делат мислењето со тебе. :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.216
Поени од реакции
18.143
Дека многу битен предемет е па ако ништо не научи тешко ќе и дојде:)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Да ви се уклучам во дискусијата
Коле мислам предава на скоро сите прва година и ретко кога предава понатаму, има секакви деца и ќе имате простор да си одберете со кој сакате да се дружите, има некој помлади професори што не бараат толку многу, а и гимназијава е падната малце во последно време така да не би требало да ви праат многу проблеми. ЈБТ е нормална гимназија и ако мислите дека бараат поише во ЈБТ отколку во Орце, Корчагин и слично сте се зезнале зашто скоро сегде бараат исто :) Во сите школи има неколку професори што се построги и што бараат повеќе и некој што бараат помалце.

Член од
12 септември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дека многу битен предемет е па ако ништо не научи тешко ќе и дојде:)
Штом се запишала гимназија, битен е. 80% од таквите основни работи не знаат. Штом нејќе да седне да прочита неколку пати 5 лекции а сака 5ка што останува друго да пишам.

Kajgana Shop

На врв Bottom