СРБИТЕ ЈА ЗАПАЛИЈА АМБАСАДАТА НА САД

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Мислам дека нема да се мирни Косоварите со Србите. Во ист ден се случува ова со амбасадите и нападот од страна на бившите српски резервисти. Прееска еден поранешен американски функционер на CNN рече дека Америка ги потценила Србите во однос на тоа како ќе го прифатат и како ќе се однесуваат после прогласувањето на независноста на Косово.

И Израелците се вратија во Ерусалим...

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
А не е ли најарно да си ја гледаме нашата работа и нашите маки? Мислиш на србите гајле им е занас? НЕЕЕЕЕ.... бе брат сам ако не се почешаш никој нема да те почеша.

За тоа и не ја бива Македонија пошто секогаш се замара за други ... а не засебе пошто секогаш сака на другите да не им се случува лошо. Да си ја гледаме нашата да си ја управиме нас да ни е арно а другите ... (знаете кој се 3те магични зборови :) )

Верата нема апсолутно никаква врска пошто ова не е ВЕРСКА РАБОТА !!! а и да е дали зборуваме за истата вера која поради СРБИЈА не не признава цела православна екумена?

хахаха македонска продадена душо !!!! никогаш нема да те биде додека не застаниш зад своето а не да се тепаш меѓусебно за некој ТРЕТ!
А бе братче ти погрешно си ја протолкувал работава изглеа.Поентата ми беше дека сигурно сме поблиски со Србите него со Албанциве,не ми продавај сеа ти мене сирење на пазар дека не си сфатил.Ако стварно не си сфатил тоа е веќе твој проблем.

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Џабе им е сега на Србите,уште 1999 го изгубија Косово....кажаа на вести дека спремале протест во Приштина да прават, ке биде крваво тоа, а не знам што сте се фатиле за Србиве, дај ние да си гледам гајлето за името да не ни го сменат.Србите одамна си го испеаа своето, кога можеа да ги прегазат Албанците на Косово се повлекоа, тука им беше клучниот момент, они го прокоцкаа, што си дробеле нека си сркаат, гајле ми е занив.Како да ги сожалувам кога си имаме ние поголеми гајлиња, да ни беа како што се вели Брака Срби ке ни ја призане црквата до сега, ма ако сакаат и нека ги дотераат до Белгратски пашалак.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Сепак не можеш да го занемариш фактот,дека Грците ни држат уште два дела а Бугарите уште еден дел,додека Албанците прават обиди да ни скубнат и од овој дел.Си размилил ли некогаш зошто нашите храбри и големи дејци дале крв само за оваа поранешна Српска окупирана територија,немале доволно за другите три окупирани територии?
Имале другар и тоа повеќе од доволно, само Тито БРАВАРОТ ни го накршил и ги пратил луѓето на Сремски фронт. А луѓр како Ченто изгниле по затвори. Тука е главниот проблем.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Целата енергија и размислување треба да ја насочиме кон нашите проблеми кои и онака и вака не се малку.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мислам дека нема да се мирни Косоварите со Србите. Во ист ден се случува ова со амбасадите и нападот од страна на бившите српски резервисти. Прееска еден поранешен американски функционер на CNN рече дека Америка ги потценила Србите во однос на тоа како ќе го прифатат и како ќе се однесуваат после прогласувањето на независноста на Косово.

И Израелците се вратија во Ерусалим...
А Гидеон Сандел(евреинот)ни го екстрадираа во Македонија.:)

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
А мислам дека крајно време е да престанеме да се замарам за тоа дали палеле или не во Србија.
Целата енергија и размислување треба да ја насочиме кон нашите проблеми кои и онака и вака не се малку.
Ич не ми е гајле дали ов Белград гореле амбасади или не.Ама ич не ме заболе лево уво.
Само едно големо БРАВО за постов. Само луѓево не го разбираат ова.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Da se drzele makedoncite ponastrana od slavjanskite narodi deneska bi bile mnogu povise odosto sto se , sigurno vo Srbija bi imalo najmalku 200 iljadi makedonci , no zaradi istata vera , bliskiot jazik, i najvaznoto lubovta i jugoslovenskata propaganda deka ste braka so slovenite dovelo da mnogu makedonci deneska da se asimiliraat vo srbi , vo Srbija oficijalno ima 25847 makedonci . Ako prodolzi vaka i ovie 1,2 milion ke bidat zagrozeni , a i sto ke ti se 1 milion , koga ocigledno polovinata povise gi boli za srbite nego za svojot narod , opasno za makedoncite.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
А бе братче ти погрешно си ја протолкувал работава изглеа.Поентата ми беше дека сигурно сме поблиски со Србите него со Албанциве,не ми продавај сеа ти мене сирење на пазар дека не си сфатил.Ако стварно не си сфатил тоа е веќе твој проблем.
A мојата поента тука е ДА СИ ЈА ГЛЕДАМЕ НАШАТА РАБОТА ... ние сме блиски со србите ама ТИЕ СЕ ДАЛЕЧНИ ОДНАС ... зошто? тие не се замарат дали името на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНОЈА, твојот и мојот т.е нашиот идентитет ќе биде ТОЈ или ќе не викаат НОВА МАКЕДОНИЈА или ЈУШНО СРБСКА МАКЕДОНИЈА....Гледај си твоето ... остај другите нека си решаваат тоа што имаат...како што кажа дарданчо денеска во МК имало толку многу настани а тука главна фама се крева за ХУЛИГАНИ, НЕОБРАЗОВАНИ и незнам како уште да ги наречам луѓе кој си земале за слобода да се вракаат во 14ти век и да линчуваат на клада!!!! при што најтрагичното е дека има ЧОВЕЧКИ ЖРТВИ за жал или среќа од истите тие погоре споменати.

Непродавам бате јас ништо напазар....погледнете си го идентитетот бранете го него "браќата" срби ќе бидат првите што ќе ни го напикаат кога ќе згусти занас (недајбоже да згусти)

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Се согласувам само што како и земјите што не го признаваат Косово така и ние НЕ ни оди во интерес да биде признаено од причина што може истото да не снајде и нас за некоја година.Епа браќа МАКЕДОНЦИ,ние од мојот преубав град сме први на тапет во тој случај да Албанците посакаат нова држава.Значи ситуацијава во Белград директно или индиректно не смешува и нас внатре.Сите сме во оваа работа.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Da se drzele makedoncite ponastrana od slavjanskite narodi deneska bi bile mnogu povise odosto sto se , sigurno vo Srbija bi imalo najmalku 200 iljadi makedonci , no zaradi istata vera , bliskiot jazik, i najvaznoto lubovta i jugoslovenskata propaganda deka ste braka so slovenite dovelo da mnogu makedonci deneska da se asimiliraat vo srbi , vo Srbija oficijalno ima 25847 makedonci . Ako prodolzi vaka i ovie 1,2 milion ke bidat zagrozeni , a i sto ke ti se 1 milion , koga ocigledno polovinata povise gi boli za srbite nego za svojot narod , opasno za makedoncite.
Не се половина, само проблемот е што се голем број. Мене само ме радува фактот што процентот на Србомани за разлика од пред 10 години е значително намален. Е сега, јеби га секад ќе има одродени кретени само да се надеваме дека бројот ќе им биде се помал и помал.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Otide Makedonija , zagrizuvajki se za brakata srbi , deneska imase seriozni slucuvanja vo Mk , megjutoa najinteresno vi e Srbija , mnogu se grizite za srbendite :)
не се грижиме друже за нив се грижиме дека твојот газ е следен разбираш.Македонија скоро е поделена,има врска и ова со кососво само кој не разбира само лупат зелени.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Се согласувам само што како и земјите што не го признаваат Косово така и ние НЕ ни оди во интерес да биде признаено од причина што може истото да не снајде и нас за некоја година.Епа браќа МАКЕДОНЦИ,ние од мојот преубав град сме први на тапет во тој случај да Албанците посакаат нова држава.Значи ситуацијава во Белград директно или индиректно не смешува и нас внатре.Сите сме во оваа работа.
А да пробаш вака да се замараш за името. А, шо викаш?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Имале другар и тоа повеќе од доволно, само Тито БРАВАРОТ ни го накршил и ги пратил луѓето на Сремски фронт. А луѓр како Ченто изгниле по затвори. Тука е главниот проблем.
Мислиш ли дека е само до Тито работата,не бе,доколку била само до него работата немало да го добиеме ни овој дел што го имаме од Србија,а Балистите уште тогаш ќе ги задржеле некои делови кој денес сеуште се наши.Биди реален во проценките.Тито само проценил дека "ѕид со глава не се турка" барем во тој момент.Сепак факт е дека овој дел што го имаме пред 60 години не бил наш и одкако го добивме можеме многу лесно да го загубиме само ако не ја одбереме вистинската страна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom