СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.744
Поени од реакции
14.652
Светско исто и без Колумбија и Чиле не е исто, тие репки се традиционални на светските првенства, исто и без Италија не е тоа тоа.
Е ај ако не секое првенство да играат истите репрезентации, за да биде "традиционално".

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.491
Ерик Гарсиа е новиот Пике, ќе го шлепаат обавезно сегде оти е каталонец. Не ни личи дечкото за стопер, никаква снага нема у него.

И сигурен сум дека и Бускетс ќе биде стартер на секој натпревар, а го имаат Родри две класи над него моментално. Ама јебига, не е каталонец.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ерик Гарсиа е новиот Пике, ќе го шлепаат обавезно сегде оти е каталонец. Не ни личи дечкото за стопер, никаква снага нема у него.

И сигурен сум дека и Бускетс ќе биде стартер на секој натпревар, а го имаат Родри две класи над него моментално. Ама јебига, не е каталонец.
На 3-4 утакмици го иам гледано ликов и може да испадне добар играч доколку некој тренер правилно го насочи на позиција десен бек или задњи везни пошто има добра прегледност и пас игра. За штопер е низок и некако ко да се губи у простор.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.507
Одличен напад има Србија, подобар од Хрватска со Петковиќ, Ливаја, Крамарич, Будимир, но сепак Средината на Хрватска е на Светско ниво, ќе бидат интересни нивните натпревари.
Добри се и во средината Србите реално.
Имаат топ екипа, е сега менталитет ќе видиме каков им е.

Член од
11 октомври 2022
Мислења
273
Поени од реакции
703
Србите најдалеку до осмина финале, во нападот само Митровиќ им е искусен со репрезентација, голманот исто така им е слаба точка, Швајцарија е добро загреана за светско, стигнаа до 1/4 финале на ЕП прошлата година, тешко ќе биде за Србија иаку имат најдобра генерација.

Член од
11 октомври 2022
Мислења
273
Поени од реакции
703
Атмосферата се вжештува. Шпанските фанови се веќе во Катар!

Претходно Аргентинците и Бразилците беа забележани во Доха.

Светското 2014 го гледале околу 40% од светската популација, ова далеку ќе биде од тоа светско во Бразил реално, јужна америка е повеќе атрактивна него Катар.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Светското 2014 го гледале околу 40% од светската популација, ова далеку ќе биде од тоа светско во Бразил реално, јужна америка е повеќе атрактивна него Катар.
Подобар е Катар со временската зона, Америките се потешки за пратење во однос на временската разлика со Европа. Ова секако за ТВ пратење, за во живо секако дека Јужна Америка е подобра.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.491
Мислам дека ќе има помалку публика и помалку гледаност. Месец ноември и декември, најлоши месеци за зимање слободни денови, одмори, сите идат турбо за да ја завршат новата година.

Член од
11 октомври 2022
Мислења
273
Поени од реакции
703
Јас имав среќа да 90% од првенството ќе можам да го гледам, ми се погоди прва смена на сабајле, вие како стоите со овој проблем ако можам да прашам?

Член од
29 април 2015
Мислења
4.304
Поени од реакции
4.229
На 3-4 утакмици го иам гледано ликов и може да испадне добар играч доколку некој тренер правилно го насочи на позиција десен бек или задњи везни пошто има добра прегледност и пас игра. За штопер е низок и некако ко да се губи у простор.
Се заебаваш?

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Мислам титулата оди во Јужна Америка оваа година, Аргентина или Бразил. Секако би сакал Аргентина мада Бразил е нешто подобар. За мене се прв и втор фаворит.

Од европските пак Франција има најдобар состав но не верувам дека би ја одбраниле титулата. Шпанија е за мене фаворит од сенка, доста напредуваа како репрезентација последните 2-3 години. Белгија е добра, но мислам оваа генерација ја пропушти шансата да освои светско пред четири години.

Португалија е за мене најпреценета репрезентација. Имаат добар состав ама не е се' во тоа. Видовме неколку пати дека се ранливи во важни натпревари. Јас не ги ставам во кругот на фаворити. Исто не очекувам ништо посебно од Германија и Холандија.

Англија некако ми оди во екстреми. Може да стигнат далеку а може и скроз да флопнат. Србија и Данска може да бидат изненадувања.

Член од
11 октомври 2022
Мислења
273
Поени од реакции
703
Мислам титулата оди во Јужна Америка оваа година, Аргентина или Бразил. Секако би сакал Аргентина мада Бразил е нешто подобар. За мене се прв и втор фаворит.

Од европските пак Франција има најдобар состав но не верувам дека би ја одбраниле титулата. Шпанија е за мене фаворит од сенка, доста напредуваа како репрезентација последните 2-3 години. Белгија е добра, но мислам оваа генерација ја пропушти шансата да освои светско пред четири години.

Португалија е за мене најпреценета репрезентација. Имаат добар состав ама не е се' во тоа. Видовме неколку пати дека се ранливи во важни натпревари. Јас не ги ставам во кругот на фаворити. Исто не очекувам ништо посебно од Германија и Холандија.

Англија некако ми оди во екстреми. Може да стигнат далеку а може и скроз да флопнат. Србија и Данска може да бидат изненадувања.
Јас мислам Бразил или Аргентина, од европа Франција или Англија, мада навивам за Германците они ми оставија белег од СП 2014 некако.
Автоматски споено мислење:

Јас мислам Бразил или Аргентина, од европа Франција или Англија, мада навивам за Германците они ми оставија белег од СП 2014 некако.

Kajgana Shop

На врв Bottom