СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Џ

Џонтра Волта

Гостин
sekade kade sto se zabraneti burkite kolku sto gledam ili pocituvaat ili se sankcionirani.
Каде се забранети бурките и каде воопшто нема забулени?

И дали ако тие земји организираат Светско првенство или било каков светски настан ондак овие забулениве нема да искочат и да квичат како гејот на твитот?

Геј активист нормално дека нема своеволно да се улета у Саудиска Арабија и да промовира хомосексуализам кога знае дека е забрането таму и може да му искинат глава.

Ама затоа Ахмед од Иран и Зулејха од Авганистан одма ќе се улетаат у (искрено не знам каде се забранети бурки и слично) ју нејм ит, и коа ќе бидат одбиени има да квичат јавно и да плачат дека не им даваат да си ја шират религијата и слично.
Дури и порадикални ќе бидат, пошто следниот пат коа ќе се вратат има да бидат накитени со динамит и ц4 коа ќе застанат пред црква или трговски центар.

Тоа сака да ти каже Сплендора.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.895
Поени од реакции
22.975
Ви сецка Телекабел или до мене е? Сите програми сецкат.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.960
Поени од реакции
9.590
Јебо те пенал од кај овде пенал колку лесно падна.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
svajcarija zabrani i dzamii a ne samo burki. zabraneti se u administracija i skolski sistemi vo poveke drzavi ako ne se lazam u francija pa i turcija (edro sega saka da gi dozvoli)...

eve od google...There are currently 16 states that have banned the burqa, including Tunisia, Austria, Denmark, France, Belgium, Tajikistan, Uzbekistan, Bulgaria, Cameroon, Chad, the Republic of the Congo, Gabon, the Netherlands, China, Morocco, Sri Lanka and Switzerland.

isto imaj na um deka sekoja zapadna drzava sto organizirala svetsko dozvolila alkohol sto e protiv nivnite veruvanja pa ne se bunele. sekade idele bez skandali da pravat.
Се зачудив баш коа ги прочитав имињата на земјите пошто очекував некои затуцани земји кајшто никој не бил.
Бурка било ова само очи кајшто се гледаат, ја мислев она класично забулување.

Мада и за ова тешко дека ќе поверувам дека го поштуваат, поготово па не во земји како Франција, Белгија и Холандија.

И пак не ми одговори на прашањето. Ајде бурките на страна.
Дали ако некоја од овие земји организира светски настан и забрани забулени жени и мажи со чаршави, ќе се бунат и плачат муслиманиве ко гејот од твитот или нема?

Е сеа шиптарот у Швајцарија нормално дека ќе ќути што му забраниле џамија пошто на радикализам е навикнат само кога ќе дојде кај него у село Зајас и ќе си напраи у двор 3 џамии.
Збориме за овие по ха-це муслимани што се рокаат со динамит за да скренат пажња.

Ти изгледа забораи што се деси со она весникот у Франција што стаил карикатура од арап, као се викаше не ми текнува коа ги дигнаа у воздух.

3000 примери има каде воопшто не се цивилизирани и каде одат до крајност ако им забраниш нешто што им значи.

Германија ги прими избеглиците па овие и покрај сите услови, без забрани за ништо, згрижени на државна цицка, паразитење и слично они пак се дивјачат, напаѓаат девојки, крадат, минираат и што уште не.

Член од
26 август 2008
Мислења
745
Поени од реакции
543
Како успеа овој Менди толку љуѓе (вклучувајки ме и мене по шо го имам на фантази) да измамит дека е класа голман?

Алал нека му е :)
Пишав еднаш во фан клубот, ај и тука ќе пишам. Менди е тешка превара од голман. Единствено нешто што има е рефлекс, а и тој не го користи како што треба (хинт дегеа).
Се шлепаше на генијалноста во одбрана на Силва и на тактичката поставеност од страна на Тухел. Тоа е, ништо помалку, ништо повеќе.
Втората сезона се виде што голман е. Директно не кошташе против Реал.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Каков скандалозен напад има Аргентина. Педесет офсајди свирна линискиов, три гола поништени поради недозволена позиција.
На граница со аматеризам.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.585
Поени од реакции
2.466
Небо земја разлика меѓу оваа Саудиска Арабија и онаа што изеде 5 комада пред четири години од една Русија. Ете што значи кога правилно ке се вложат парите од нафта.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.679
Поени од реакции
25.069
Се зачудив баш коа ги прочитав имињата на земјите пошто очекував некои затуцани земји кајшто никој не бил.
Бурка било ова само очи кајшто се гледаат, ја мислев она класично забулување.

Мада и за ова тешко дека ќе поверувам дека го поштуваат, поготово па не во земји како Франција, Белгија и Холандија.

И пак не ми одговори на прашањето. Ајде бурките на страна.
Дали ако некоја од овие земји организира светски настан и забрани забулени жени и мажи со чаршави, ќе се бунат и плачат муслиманиве ко гејот од твитот или нема?

Е сеа шиптарот у Швајцарија нормално дека ќе ќути што му забраниле џамија пошто на радикализам е навикнат само кога ќе дојде кај него у село Зајас и ќе си напраи у двор 3 џамии.
Збориме за овие по ха-це муслимани што се рокаат со динамит за да скренат пажња.

Ти изгледа забораи што се деси со она весникот у Франција што стаил карикатура од арап, као се викаше не ми текнува коа ги дигнаа у воздух.

3000 примери има каде воопшто не се цивилизирани и каде одат до крајност ако им забраниш нешто што им значи.

Германија ги прими избеглиците па овие и покрај сите услови, без забрани за ништо, згрижени на државна цицка, паразитење и слично они пак се дивјачат, напаѓаат девојки, крадат, минираат и што уште не.
ti odgovoriv indirektno. sekade e dozvolen alkohol pa ne se bunat. jas u rusija u hotel bev so alzirci, eden den delevme masa u restoranot posto beshe polno i iako bese protiv se u ona sto veruvaat ne samo sto ne se bunea nego i castea tura...se odnesuvaa sosema fer i bez kurchenje....

zabrana odnosno promena na zakoni radi svetsko e cista glupost, seedno dali stanuva zbor za burki ili za gejovi.

neznam zosto mesate terorizam so fudbal. budali imas sekade. ovoj sto probal da vleze na stadion e klasicna budala. 100 pati bese kazano deka nema da se tolerira i ete pak glumi ludilo...

Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.834
Поени од реакции
1.309
Зошто беше поништен вториот гол? Конецот од ракавот на Аргентинецов беше во офсајд?

Малце да не претеруваат со ова автоматскиов офсајд? За милиметар судат офсајд.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.406
Поени од реакции
14.821
За разлика од селекторот на Иран, кој успеа да ја унакаже својата репрезентација против Англија, Французинот со СА има завршено добра работа.

Тоа што не можат сериозно да запретат (а веројатно и што ќе примат уште некој и покрај добрата дефанзивна организираност) е веќе прашање на квалитет.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.670
Поени од реакции
14.551
Зошто беше поништен вториот гол? Конецот од ракавот на Аргентинецов беше во офсајд?

Малце да не претеруваат со ова автоматскиов офсајд? За милиметар судат офсајд.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
А што има врска дали е милиметар или не? Не треба да има офсајд ако е милиметар?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.341
Поени од реакции
8.878
Си лупаат глупости коментаторите, ко напушени тинејџери да тропаат...

Место Саудијци, Арабијци... :pos:Па тој со бушавата коса од СА, саудискиот Марселињо бил (не Марсело)... Вчера едниот ја зацепа да објаснува за баба му на Пулишиќ...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.960
Поени од реакции
9.590
Саудијциве се добри или Аргентина е лоша незнам ама Аргентина не покажа ништо да непрам муабет дека незнаат пд офсајд да излезат. Доста висока поставена линија на Саудиска Арабија е она што прави да делуваат дека нешто играат да беа поспретни Аргентина ќе беше 3-0 4-0 ќе се праеше муабет како Арабија е катастрофа во одбрана.

Kajgana Shop

На врв Bottom