СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.665
Поени од реакции
88.529
Супер тема, но победникот мислам дека однапред се знае.

Прегледај го приврзокот 352305Прегледај го приврзокот 352307

Бразил-Мазил, нека играат за трето, петто место. Неизвесност, тешко.
Живо ме интересира што правел овој вечерта кога Аргентина изгуби од Германија во финалето...

Жими се Аргентина ми е симпатична репрезентација, али ради ваквите орки не сакам никогаш да освојат СП.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Според Романо Саутгејт не го земал Томори на светско. Иако нема нешто сјаен старт на сезона ама заслужи многу повеќе пред тие другите просеци што им се во одбрана.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.463
Според Романо Саутгејт не го земал Томори на светско. Иако нема нешто сјаен старт на сезона ама заслужи многу повеќе пред тие другите просеци што им се во одбрана.

Затоа кур ќе скрши пак со Мегвајер и Филипс :pos:
Ќе го бркаат овој гарант после светско не знае кј тера од поразот од Италија на Европско. Требаше тогај да реагираат

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Живо ме интересира што правел овој вечерта кога Аргентина изгуби од Германија во финалето...

Жими се Аргентина ми е симпатична репрезентација, али ради ваквите орки не сакам никогаш да освојат СП.

20221110_135939.jpg

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Германците имаат само страшна средина, голмани и Рудигер.
Бекови немаат, напаѓачи немаат, крилата сумливи играчи.
Не очекувам ништо од нив, само посед 85% и кружење налик претходното СП и ЕП.

Штета што такви играчи во средина имаат ама нема кој да ги искористи нив.
Ne bi rekol ni nazad deka e tolku loso. Greska e sto Hummels ne go zede vo jaka forma e. Rüdiger i Süle sosema solidni se. 2014ta stanaa sampioni so Höwedes kako lev bek. Moze i pozitivno i negativno da iznenadat iskreno iako nemam golemi ocekuvanja,

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.492
Затоа кур ќе скрши пак со Мегвајер и Филипс :pos:
Ќе го бркаат овој гарант после светско не знае кј тера од поразот од Италија на Европско. Требаше тогај да реагираат
А што имаше врска Филипс со одбраната или колку да се пише нешто. Филипс е повреден нема ни да биде во тимот.
За Мегваер ајде, ама Бен Вајт и Стоунс за Томори е Неста.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
Вајда Мегваер, Вајт, Коди, Стоунс и Мингс ќе бидат земени. За Мегваер не треба зборување. Мингс ми е сус некако, не знам зошто он е земен пред Томори. Другиве тројца се подобри од Томори.

Али не верувам на Саутгејт ич, тежок ропак е, може и да не е земен Вајт. Гледам се опаметил и конечно го земал Мадисон.
Автоматски споено мислење:

Земен бил и Вајт

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Што се трескате од земја? Не требало за Мегваер зборување? Колку од вас сте го виделе како игра за репрезентација?
Мегваер секогаш за Англија игра добро. Се сеќавате на некој негов кикс?

Заслужено е повикан и те како. За останатите можеби има простор да се зборува. Томори е секако подобар од Мингс да речеме, но запаметете дека ова не е клуб и дека за репрезентација не игра секогаш подобриот на хартија, па и на терен. Селектор бара одредени карактеристики меѓудругото, бара баланс итн.

Според мене исто е грешка изоставувањето на Томори, некако нефер ми се чини третманот кон него, иако сезонава и не игра претерано добро (оставен на цедило во Милан, јебига).

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.463
А што имаше врска Филипс со одбраната или колку да се пише нешто. Филипс е повреден нема ни да биде во тимот.
За Мегваер ајде, ама Бен Вајт и Стоунс за Томори е Неста.
Хахаха кј игра Филипс милипс кој ги знае по лидсови и барлиња или да ги земе пеп за 4та постава да играат у Кабарао куп да попуни квота со Англичани :icon_lol:

Кј игра овој Вајт бе што бил Неста за Томори, Нотингем Форест :icon_lol:

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
Што се трескате од земја? Не требало за Мегваер зборување? Колку од вас сте го виделе како игра за репрезентација?
Мегваер секогаш за Англија игра добро. Се сеќавате на некој негов кикс?
Го гледав против Германија

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Го гледав против Германија

...каде Англија инаку изгледаше ужасно. Како и последнава година со Саутгејт.

И? Тоа ти е репрезентетивен примерок, мечот со Германија во Лига на Нации?
Или класика се лепиме на наративот хаха хихи Мегваер дрво, виновен под дифолт?

Мегваер за Англија игра сосема солидно и неговото место не треба да се доведува до прашање. Други места, веројатно, да.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.272
Не пратам со интензитет се што се случува пред настанов, како што сум правел изминатите мундијали. Едно поради немање вистинска желба, а друго поради тоа што доаѓа во период кога сум горе долу overwhelmed од фудбал и фактот дека Катар како избор на домаќин е резултат на невиден криминал.

Од она што сум го видел досега, најсимпатични ми изгледаат составите на Бразил, Холандија и Аргентина. Мислам дека наспрема нив, Англија, Португалија, Германија, Белгија, па еве и Шпанија ќе ја ставам тука, имаат некако неизбалансирани состави, а Франција, иако ветува најмногу од европските, кај и да е очекувам дополнително да пострада од комплексот кој си го наби изминативе години со ЕП и Лига на нации.

Некако се ми е чудно околу ова СП, првично дека натпреварувањето ми е синоним за собирање со друштво после плажа, кај тој еден другар кој извадил телевизор во двор и татко му доаѓа со голо меше да пцуе на секои 10 минути и да зборува за златните времиња на Пеле и Марадона. Сега најверојатно ќе гледам спастрен дома, ќе пуштам прочистувач за воздух и ќе се убивам од тага и меланхолија додека чекам да заврши оваа голгота која ме трауматизира уште незапочната.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.831
Поени од реакции
10.135
Ако го земат Мегваер и игра у прв состав прашање е дали ќе ги помине групите Англија, не им е лесна групата.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.065
Поени од реакции
6.724
...каде Англија инаку изгледаше ужасно. Како и последнава година со Саутгејт.

И? Тоа ти е репрезентетивен примерок, мечот со Германија во Лига на Нации?
Или класика се лепиме на наративот хаха хихи Мегваер дрво, виновен под дифолт?

Мегваер за Англија игра сосема солидно и неговото место не треба да се доведува до прашање. Други места, веројатно, да.
Не бе не се лепам на наратив, очиве ми гледаа дека пасеви грешаваше и дека направи две грешки кои водеа до пенал/гол. Али ајде цела Англеија изгледала ужасно, не треба да му замерам.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.492
Хахаха кј игра Филипс милипс кој ги знае по лидсови и барлиња или да ги земе пеп за 4та постава да играат у Кабарао куп да попуни квота со Англичани :icon_lol:

Кј игра овој Вајт бе што бил Неста за Томори, Нотингем Форест :icon_lol:
Оф најдов јас со кој да правам муабет.
Сериа А дај приберете си ги децава, пак избегале од градинка.

Kajgana Shop

На врв Bottom