СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 март 2018
Мислења
17.151
Поени од реакции
19.545
Која шанса ја имаа освен стативата и еден удар од далечина во прво?
Иста утакмица како вчерашната, Мароко се движат околу средината не можат да се спојат со напаѓачи, а овие ги фаќаат на контри.

Еве ти статистика и спореди ја со таа вчера, скроз иста.
Прегледај го приврзокот 358854
Батали ти статистики на резултати, не сме ќори ја гледаме утакмицата, Мароко од кога го примија голот се подоминантни, му излегоја на Франција без страв,машки.

Член од
17 ноември 2022
Мислења
84
Поени од реакции
133
FB_IMG_1671051225147.jpg
Единствениот што погоди вакво полуфинале. Чао. Пријатно.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.777
Поени од реакции
14.788
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.025
И ова им беше доста на Мароко. Голем успех за нив сепак. Ама финале да играа ќе беше малку нереално. :toe:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.955
Да играше Бензема, Гризман немаше да биде вака добар. Ќе се преклопуваа во исти зони, плус и со слични задачи, затоа што и Бензема има некаква улога на креатор.

Поентата ми е дека за да се добие најдоброто од еден фудбалер, треба да игра во околности кои најмногу му одговараат.

Гризман во Барса имаше проблем најмногу поради Меси, немаше што да бара, едноставно не беше тој систем во негова корист.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
20221214_222324.jpg

Touch map на Гризман вечерва. Невидливоста под наводници на Жиру од 2018, ја презема во 2022 токму Гризман. И подобро би било на Скалони да размислува во тој правец кога ќе креира тактика за финалето. Да му го залепи Паредес или Де Пол, овие да го изнатепаат, дури и по цена на жолт картон, за да го запрат протокот.

Франција ми наликува на Реал. Мислиш сосила, на среќа, одвај гураат, сега ќе примат гол и наеднаш ги гледаш во финале.
И да, во 2018 и 2022 играат финале на Светско со Жиру во нападот. Со Бензема последното Европско, испаднаа од Швајцарија.
Бензема е несомнено подобар играч од Жиру, но за овој колектив на Дешамп, Жиру е лепакот.

Член од
17 ноември 2022
Мислења
84
Поени од реакции
133
Па нели гледаш дека форсирал афрички репрезентации? Нормално дека ке убоде нешто.
Знам де не ми беше тоа поентата се заебавам со објавата. Што се пениш?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.543
Коа веќе сме на таа тема, најдобро за Франција е што им се повреди циганот Погба. Да беше здрав, сигурно ќе беше стартер и ќе усереше све на средина.
Wrong...последниве 5 години најдобрите партии на Погба му се под палката на Дешамп. Остај тоа што беше труп во Манчестер, циганот секогаш играл добро за репката

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549
Wrong...последниве 5 години најдобрите партии на Погба му се под палката на Дешамп. Остај тоа што беше труп во Манчестер, циганот секогаш играл добро за репката
Затоа што го имаше Канте до него. Многу е пропаднат Погба во форма, многу. Чуамени ми делува на млада верзија на Погба, без циганштиите.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.591
Поени од реакции
2.471
Затоа што го имаше Канте до него. Многу е пропаднат Погба во форма, многу. Чуамени ми делува на млада верзија на Погба, без циганштиите.
Дечко, "анализиве" ти се која од која боља. Дај скриј се не се бламирај, се гледа дека само на светско го имаш гледано Чуамени. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Чуамени е далеку од Погба од аспект на талент и технички способности, Погба да имаше во главата ќе беше на ниво на Зидан. Али циганот направи кариера ала Аквилани.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Чуамени е далеку од Погба од аспект на талент и технички способности, Погба да имаше во главата ќе беше на ниво на Зидан. Али циганот направи кариера ала Аквилани.
pogba e eden od najtalentiranite fudbaleri ever, ama kako sto rece nema vo glavata odnosno mislam poveke e sto ne se zamara i saka da si tera po svoe.

inace strasno e kakva dlabocina imaat francuzite, na natprevarot so maroko zaradi povredi im falea 7-8 potencijalni starteri (ako se racunaat i tie koi otpadnaa uste pred pocetok na SP) i sepak imaat jak starten sostav so jaka klupa. na druga reprezentacija da i falat 7-8 potencijalni starteri kade kade ke bidat poslabi, kaj ovie ne se ni primetuva. komotno mozat da izvadat 3 startni sostavi koi bi imale sansa da osvojat SP. samo brazil moze da konkurira koga e vo prasanje fondot na igraci, site drugi se daleku pozadi niv.

Kajgana Shop

На врв Bottom