СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.622
Поени од реакции
6.426
Што јадел трици ЛВГ? Освен делот за Ди Марија не најдов ништо, не му се наапале за тоа ваљда?

Член од
10 јуни 2018
Мислења
132
Поени од реакции
283
Каква циганштана мајкооо. Како може некој да навива за латино тимови или шпанија исти кур им се и клубовите со исклучок на Реал. Повраќаница од луѓе тепаат и пак се расправаат. Па уште они ќе исправаат криви дрини кој што кажал а они први за гомна јадење. Роналдо барем не се крие за разлика од дволичново.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.432
Поени од реакции
39.044
До сега немав некој изразен фаворит за кој навивам, го пратев светското релативно неутрално од навивачки аспект. Али после оваа разврска би сакал да ја видам или Хрватска на тронот, или конечно Меси да ја залепи последната сложувалка за една перфектна кариера.

Од другата страна на ждрепката колку и да го нејќам Роналдо како карактер особено со последните дешавања, во никој случај не би било незаслужено и он да круниса. Прави шампиони се и он и Меси.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.220
Не замарајте бе нека има жар малце кој кур, преку тасе више од дипломатски изјави ради реда дадени, мирно прифаќање пораз и остало. Остај ги нека си вријат луѓето, 1/4 финале на СП е ебаго, тука ако нема искри кај ќе има.

Да не се разбереме погрешно, не одобрувам и ја некои цигански и неспортски потези али у глобала вчерашниот меч мене ми беше топ, малце мртов први 50тина минути ама после беше бомба, тоа се бара од СП.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Четници на апаратима, арена коментаторите им пукна жолчката кои ликови :pos:
Симпатична екипа ми е Хрватска, кумот мој навива за нив од 1994 па често гледаме заедно текми на ЕП и СП на ватрените, ги знае сите детали поврзани со Хрватски спорт па покрај него и мене ми станаа симпа тимче.
Досега се најуспешна држава по број на жители вс. успех на СП, едино пред нив е Уругвај кој со 2 милиона народ освоил 2 СП и 2 олимпијади (во тоа време со А селекција и неофициално светско).
И не само тоа, немаат ниту еден асален стадион, Максимир е најгрдиот стадион евер, дно од проект, никаква атмосфера, недефиниран недовршен, срање.
Пољуд е ок ама му треба сериозно реновирање.
Остало е јад и беда, една Тирана има појак стадион.
Лигата им е полуаматерска со екипи како Драговољац, Вартекс и Истра. Па еден Хајдук е дно на дното нажалост, екипа мојега дјетињства :love:

И покрај толку малку жители, мал број играчи како pool од кој ќе се појавуваат таленти, еве имаме 24 години врвни настапи со повремени бламови како 2006 и 2014. ЕП од друга страна не им оди никако.
Не би ги отпишал и за титула, среќата е на нивна страна овој пат.
Во иста репка играат играчи на Селтик и Ренџерс :angel:

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.364
Поени од реакции
5.493
Кој не ги знае латинсите како народ скапо ќе плати. Може да ви се симпатични заради фудбалот ама во глобала тоа е иста хорда како Шиптаарите кај нас.

Криминал им цути, кралеви на белото, картели имаат направено држави во самите држави. Необразовани луѓе, се движат во глутница. 30год да го оставиш во твоја држава тој нема да научи ни здраво да вика на твој јазик. Ако ги имаш многу во тим, ти се прават кланови и проблеми.

Фудбалот на овие им е единствен спас да избегаат од тој свет, ама џабе кога си го носат тој свет со себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom