СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Маскерано беше Ноер за Меси во Аргентина. Меси не беше најдобар играч во самиот тим а не пак на Светсково.

Сеедно - се памти кој освои титула а тоа е тимот на Германија.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Остај те го бе на Ригел нека се исплаче,макар шо јас на негово место би бил горд оти стварно тесно беше и неизвесно до самиот крај.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Сепак не биле сите хомо како Ноер и Лев. Ете и жени меѓу фудбалерите на шампионот. Мислев дека форсираат хомосексуалност и меѓу останатите..

Од филе.....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.792
Сеедно ми беше кој ќе победи, иако имав една причина повеќе да тепаат Германците: некој цитат од Филе да пренесевте? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сепак не биле сите хомо како Ноер и Лев. Ете и жени меѓу фудбалерите на шампионот. Мислев дека форсираат хомосексуалност и меѓу останатите..
Од филе.....
Што не го пише ова на шпански или на англиски, или страв му е да не одговара пред суд таму за ширење хомофобија? :)

Сеедно ми беше кој ќе победи, иако имав една причина повеќе да тепаат Германците: некој цитат од Филе да пренесевте? :D
Еве го бе, шири хомофобија :pos:

C

Castiel

Гостин
Остај те го бе на Ригел нека се исплаче,макар шо јас на негово место би бил горд оти стварно тесно беше и неизвесно до самиот крај.
да навиваш за сите фаворити освен за еден и тој еден да освои не треба да си горд...:D

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Можам да кажам дека тактички ги надмудрија Аргентина на Германија , имаа 2 посериозни контри , 2 грешки во кои изреагираа аматерски, ...така не се освојува титула .... едино криво ми е за Меси да се најдеше барем на една шанса во која беа Паласио или Игуаин ама тоа е . Германците не ја простија грешката на Аргентина .
Е сега некој да објасни како се избира за најдобар играч на турнирот во светското првенство пред да почнат дебати кој заслужил кој не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom