СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Салата ечеше од Македонски навивачи, и никој неможе да им каже што да пеат, а што не, Важно даваа подршка каква што никој досеа не дал за својата земја , од останатите репрезентации

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Дај бе држете ја темава, не забегавајте во кој, што викал, отворете си посебна тема за тоа!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.799
Лавина од офтопици, како и да е, со победа над Данска и Србија имаат ли шанси за пласман во 1/2 финалето ? Или истото и во тој случај ( со две победи ) зависи од останатите мечеви во групата ?

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Лавина од офтопици, како и да е, со победа над Данска и Србија имаат ли шанси за пласман во 1/2 финалето ? Или истото и во тој случај ( со две победи ) зависи од останатите мечеви во групата ?
Зависи од останатите мечеви.

А

Ајсшутер

Гостин
Ќе имаме така пишаа во другата тема ако ги тепаме ние Данска и Србија а пак Германија ги победи сите во групата.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да се молиме Полска да ја тепа Данска, да имаме сеуште добри шанси.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Полска да ја тепа Данска, а Германија да ги тепа сите 3, тоа би ни било најдобро...нормално ако извлечеме победа утре, инаку џабе!

Член од
24 јануари 2009
Мислења
18
Поени од реакции
2
Mora da se ulizuvaat pred EU!

Мислам дека нашите треба да испратат молба до Хрватите да нè пишуваат како Македонија, кога ќе нè претставуваат, а не FYROM. Дотолку повеќе што Грција нема да биде на мундијалот (беше елиминирана од Шпанија во баражот), па би имале поголеми шанси да го постигнеме тоа.

Не знам колку ќе може да помогне, но вреди да се обидеме. Од лично искуство знам дека Хрватите имаат почит кон нас и би помогнале, ако не бидат загрозени со тој потег. Во секој случај треба да се побара тоа.
Kako sto kazav,mora EU da vidi deka igraat kako tie im svirat,deka se poslusni za da gi primat sto poskoro!Im e gajle za nas koga e Evropa vo prasanje.:oeoeoe:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Многу оф-топици, отворете си тема за пеење и расчистете таму.

Нашите коментари секогаш почнуваат и завршуваат со судиите. Треба да се искоментира и судењето ама не ќе беше лошо малку да ја коментиравме и играта.

Судењето, какво може да биде кога ни делегираат едни те исти судии. На наша штета беше, како и обично кога играме со големите ракометни нации. Во некои граници, сигурен сум дека нашите и го очекуваат тоа. Имавме и полоши судења на овој турнир.

Кога сум тука само да не заборавам, благодарност до RTL телевизија која направи преседан и покажа успорена снимка во салата од лактот на Норвежанецот, по што судиите ја сменија одлуката и му покажаа црвен картон. веднаш потоа семафорот беше исклучен, затоа што засега, прикажување на успорена снимка е забрането во салата. Ова, и нивните коментатори кои се обидуваа да прикажат неутралност но не успеаваа да ги сокријат симпатиите кона нашиот тим и публика, е за респект.

За играта можам да кажам дека ни фалеше решителност на надворешните играчи кои се плашеа да влегуваат иако им се отвораше простор секогаш кога Кире ќе навлечеше двајца на себе, а тоа беше безмалку во целиот меч. Не го искористивме тоа како што треба. Имавме премногу непотребни проигрувања кон пикерот и малку ги искористивме крилата. Темелков се разигра кога натпреварот заврши, а клучен беше оној влез кога се уплаши да шутира, од необјасниви причини затоа што имаше 100% реализација. Тој удар можеше да го сврти натпреварот, но во вакви мечевио решаваат нијансите.

Нема и понатаму нити било кога да ги критикувам оние што играа, немаме право на тоа затоа што даваат се од себе, па колку можат во моментов - толку. Единствена критика за стручниот штаб која реши цел турнир да го одигра без Раде Стојановиќ, (дефинитивно не станува збор за повреда) класичен бек - шутер кој денес, кога Кире и Мојсо беа добро затворени, можеше да ни биде решавачки играч.

Норвежаните ни ја уништија бековската линија а во тимот освен Темелков, сите имаа многу слаб процент на реализација.

Се на се, денес не бевме на нивото од мечевите со Русија и Полска и загубивме од подобар противник. Штета што немавме вистинско добро судење кое ќе ни дадеше шанса за поравноправен натпревар, но што е тука е. Во овој судиски дел, не очекувам ништо подобро да биде ни утре, па најверојатно шансата за победа ќе ја бараме против Србија.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
tesko a ne bevme mnogu polosi imam custvo deka borko ristovski bese los izbor na pocetokot ot kako zastana diviot mnogu odbranata ni se podobri greskite go storija svoeto lazarov bez sreka mojso go snema se na se se borea nasite kolku sto mozea zamorot e golem igraat isti 8-9 igraci svetla tocka temelkov 5/5 sudiite sprema prethodnite do sea najkorekni barem isklucuvaa i nivni a nas samo2 gjorgonovskii taka nasata prikazna prodolzuva za 1.5 milionski narod ova ne e uspeh ova e ekstra uspeh

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Целта на судиите и беше писхички да не раструраат и го исполнија тоа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop