СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сигналот е супер во Тетово од Сител. Нема никакви проблеми, добро е за гледање. Што ви смета Марјан Ников? Мене баш ми се свиѓа, гледа да направи атмосфера а не да дреме како мисир цела утакмица. Кога не збори ништо ги пцуете, кога зборат да направат атмосфера пак ги пцуете, незнам што сакате...

btw, на РТЛ хрватска ќе даваат Македонија, не на РТЛ германската која ја имаме ние на кабловска. Има некој со кабловска што фаќа РТЛ хрв?

Е за жал неам а и не ми се гледа баш на интернет пошто имам 17 инчен екран а десет навивачи и кај ке гледаш на толкав екран.

А за сигналот изгледа пак ке треба да се пцувам со тие од РОБИ кабелска изгледа дека само кај нас во Штип е таква сликата.

А за коментаторот ми се свига неговото коментирање пошто се соживува со утакмицата оти ипак е Македонија

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
jas tipuvam da igra norveska 6-0 odbrana,a za taa imame odgovor,dodeka ako mu pustat flaster na kire,ke treba da vleva mirkulot da se razbie nivnata odbrana,oti drug suter neame na taa strana,se nadevam deka mite ke blesne denes

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Е за жал неам а и не ми се гледа баш на интернет пошто имам 17 инчен екран а десет навивачи и кај ке гледаш на толкав екран.

А за сигналот изгледа пак ке треба да се пцувам со тие од РОБИ кабелска изгледа дека само кај нас во Штип е таква сликата.

А за коментаторот ми се свига неговото коментирање пошто се соживува со утакмицата оти ипак е Македонија

Ако не ви се гледа на нет, тогаш соберете се и во некој кафич каде што има телевизор и гледајте си таму :) Друго решение нема :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Сега во 17 часот од Ресен тргнува уште еден автобус со навивачи за Задар, да дадеме и ние подршка на репрезентацијата:smir:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Натпреварот ќе оди директно и на германската телевизија ДСФ која е free to air на сателит. :tv:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе нема предавање, идеме на 3 победи. Што Данска...ние се молевме да ги победиме на почеток Алжир и Тунис за да не биде ептен без ниедна победа. Ама ги тепавме и Русија и Полска, со Германија не заебаа судиите (можеби немаше да тепаме али ипак), кога изигравме перфектно против овие 3 репрезентации, зошто да не можеме и со Данска да направиме изненадување? Само да има коректно судење и ќе биде во ред, и да изгубиме барем поштено да изгубиме не од судиите како секогаш!

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Абе нема предавање, идеме на 3 победи. Што Данска...ние се молевме да ги победиме на почеток Алжир и Тунис за да не биде ептен без ниедна победа. Ама ги тепавме и Русија и Полска, со Германија не заебаа судиите (можеби немаше да тепаме али ипак), кога изигравме перфектно против овие 3 репрезентации, зошто да не можеме и со Данска да направиме изненадување? Само да има коректно судење и ќе биде во ред, и да изгубиме барем поштено да изгубиме не од судиите како секогаш!
Токму така. Потребно е коректно судење, а не помош за веќе прославените репрезентации. Само така ќе одиме напред.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
леле луѓе после којзнае колку време се осеќам,онака,прекрасно во кожава!Абе сакам први да бидеме!!!:vozbud::vozbud::vozbud:

ЛУДИЛО:tv:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Najveća iznenađenja SP-a

Španjolska i Rusija bez drugog kruga
[FONT=&quot][/FONT]Kada se govori o najvećim neugodnim iznenađenjima 1. dijela natjecanja na SP-u, u prvi plan dolaze Španjolska i Rusija. Nakon osvajanja bronce na OI u Pekingu, mnogi su Španjolce vidjeli i kao potencijalne osvajače odličja i na SP-u. Ali, izgleda da su prenaglo napravili smjenu generacija i novi izbornik Rivera nije uspio posložiti stvari u vrlo malo vremena koliko je na mjestu izbornika. Očito je da su im neki glavni igrači, poput Entrerriosa, Romera, Baruffeta, van forme i to se moralo odraziti na igri i rezultatima. Ispadanje već nakon 1. kruga veliki je udarac Španjolcima i vidjet ćemo kakve će poteze povući novo vodstvo španjolskog rukometnog saveza, hoće li dati novu priliku Riveri i njegovim izabranicima, ili će ponovno doći do promjena. Sigurno je da će već u nastavku kvalifikacija za EP 2010. biti jači, budući da će im se priključiti Šterbik i Rutenka, 2 odlična igrača.[FONT=&quot][/FONT]
Nekadašnji trostruki svjetski prvaci, Rusi, također su razočarali na ovom SP-u. Iako su prije par mjeseci ostali bez legendarnog izbornika Maksimova, nitko nije očekivao ovako slabo izdanje Rusa. Vidjelo se da im jako nedostaje čvrsta trenerska ruka, ali i Kokšarov i Krivošljikov te da jednostavno nemaju igru, iako je većina reprezentativaca iz jednog kluba, Čehovskh medvjeda i barem uigranost ne bi smjela biti upitna. [FONT=&quot][/FONT] Svjetski viceprvak, Poljska, također nije blistala u prvom dijelu SP-a, ali, ipak su izborili odlazak u Zadar i 2. krug. [FONT=&quot][/FONT]
Što se tiče najugodnijih iznenađenja to su u svakom slučaju Makedonija i J. Koreja. Makedonci su pokazali da nisu slučajno izbacili u kvalifikacijama olimpijske doprvake, Islanđane i predvođeni fenomenalnim Kirom Lazarovom, uspjeli su izboriti 2. krug. Lazarov je usput i daleko najbolji strijelac na turniru, a veliku zaslugu za ovaj makedonski uspjeh imaju i njihovi navijači, koji su u velikom broju došli u Varaždin bodriti svoju reprezentaciju.[FONT=&quot][/FONT]
J. Koreja je pobjedom nad Španjolskom također izborila nastavak natjecanja u Zagrebu i to im je prava nagrada prije svega za veliku borbenost, ali i igru pokazanu u prvom dijelu natjecanja. Dobro su namučili Hrvatsku i Švedsku, a Španjolsku su i pobijedili. Svaka čast reprezentaciji koja je također izmijenila sastav u odnosu na OI i u Hrvatsku dovela neke nove igrače. [FONT=&quot][/FONT]
Za kraj smo ostavili Slovačku, za koju su govorili kako im je najveći uspjeh izbacivanje Slovenije u kvalifikacijama za SP, ali, Slovaci su također izborili nastavak igranja na SP-u i odlazak u Zagreb. Bez nekih velikih imena i europskih zvijezda izbornik Heister je posložio jednu sasvim solidnu reprezentaciju.[FONT=&quot][/FONT]
Sve u svemu, uvjereni smo kako će se i dalje na SP-u igrati odličan rukomet i tko zna, možda se dogodi i još koje iznenađenje.

http://www.croatia2009.com/news.php?id=360

Член од
1 октомври 2008
Мислења
164
Поени од реакции
1
АЈДЕ ДА ГИ ПОБЕДИМЕ И НОРВЕЖАНИНЕ .МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::salut::salut::salut::salut:

А

Ајсшутер

Гостин

Ако играме денеска како предходните натпревари ќе падне и Норвешка.

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Еден интересен цитат
Pun grad makedonaca,kao da sam u Skoplju a ne u Zadru. Ima i navijaca ostalih reprezentacija ,ali ih makedonci debelo premasuju.
Cak su i grad malo vise ukrasili,i sad se ima dojam da se ovdje igra SP.
Biti ce zanimljivo ovih par dana!

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
СО СРЕЌА НЕКА НИ Е СО ГОСПОД И КИРЕ НАПРЕД КОН ПОБЕДАААА!! :vozbud::vozbud::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom