Не ја гледав утакмиоцава, ама читам нешто се жалат овие дека дале некаков гол во последна секунда. Не сватив баш, некој ос Нексе шутнал и дал гол преку 6 играчи на Металург ама голот не му бил признат...
Ај нека појасни некој што се случувало...
Инаку Нексе е сосема солиден тим, би требало да се најдат со сигурност во фајнл-форот...
Дадоа гол од 9 метри.Истече времето,а пред тоа имаше фаул.Чист гол,немам појма зашто го поништија,ваљда како компензација бидејќи 20 секунди пред тоа досудија пробивање за Металург,а тоа чист пенал.
Иначе егал утакмица,Металург според мене е подобра екипа.Во клучни моменти 4 напади стативи плеснаа по ред мислам.
Реков јас дека НЕХЕ е многу јака екипа.Маркотиќ да не е Копљар играч на Загреб би бил 1 или 2 десен бек на Хрватска.Матаија беше репрезентативец пред 2 години на Хрватска,најдобар играч лани на Пореч,најдобро крило надвор од Загреб во хрватската лига.Голманот,Лелиќ или другиот не сум сигурен беше на поширок список на репрезентација на Хрватска.Пак ради Гобац играат играчи на Загреб пред тие на НЕХЕ во репрезентацијата.Другите играчи се мање-више се што беше најдобро во хрватска лига надвор од Загреб.Тренрот Касим Каменица е тренерска легенда.Играат со години заедно овие играчи,а секоја година по 1-2 засилувања носат да ги пополнат најслабите позиции.Немаат ѕвезди во екипата,но се екипа која е многу добро избалансирана,која игра доста брзо,модерно.Цврста одбрана,одлични контри и брзи центри и неколку бекови што знаат да пукнат од 9-10 метри.
На крајот од краиштата ова е екипа што изигра нерешено со Загреб дома,а според сите беше екипа што заслужи да победи.Исто и лани изиграа нерешено,тогаш Загреб исто се извади едвај да не изгуби.