СЕГА Е ЛЕСНО

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Temata ne e vera ili RF ili USA, tuku povik do site da se obedinat vo ova vreme na nuznost i potreba za edinstvo.

A ne krelcite da mentalno masturbiraat.
Не јасно ми е тоа .Бев испровоциран од некои кои за жал се настроени кон друга нација без многу познавање на историјата.Поздрав

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е заради таа вера настанале многу ср*ња и многу поделби.
Свои факти не да ми постираш нешто што друг го пишал?Еве нема везе и очекуваш во тоа да верувам???Кој е Владо Поповски ???
Луѓето кои Македонија ја користеле за средство за поткупување и државата која е виновна за за 1913 и која не прифаќала ништо помалку од поделба на Македонија...

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Луѓето кои Македонија ја користеле за средство за поткупување и државата која е виновна за за 1913 и која не прифаќала ништо помалку од поделба на Македонија!!!
Твое право, твој избор.:smir: Доволно си возрасна да размислуваш самостојно.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Стварно верувате дека САД ќе не бранат, и дека ќе го гарантираат територијалниот интегритет и суверенитет на ваа наша државичка? Е, чисто сумњам...
Сегде кај шо се САД умешале, се отишло у курац! Пример: Сомалија, и Ирак.
НЕ !!! нема да не бранат, тоа никако нема да го дозволиме, не сме неспособни да се одбраниеме од било кој, само ќе ни помагаат малку повеќе.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
НЕ !!! нема да не бранат, тоа никако нема да го дозволиме, не сме неспособни да се одбраниеме од било кој, само ќе ни помагаат малку повеќе.
Никој не рече да не бранат. Треба некој да не нападне, па да не бранат,нели? :smir:
Рекоа дека ќе се грижат за безбедноста на МК.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Можат сега слободно грците да си се седат таму кај што се...а ова примање условно е мижи асен да ти баам..."фала" на американците што не одбранија...можеа да го срушат ветото на Кина и Русија кога ја непаѓаа Југославија а сега како кукавици се скрија позади нацистите...само на светот ќе му порачам...сме биле,сме и ќе бидеме само МАКЕДОНИЈА!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Sme bile, no kje bideme Makedonija SAMO ako se aktivira nashata vlada SEGA uz celosna popdrshka na narodot:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=22436

Zhelezoto se kova dodeka e zheshko. Izrazi im podrshka za vakva akcija.

Bidejkji mnogumina ne go znaat patot kako tehnichki da si go povratime imeto vo Obedinetite Nacii, a sme soocheni so mozhno veto od Francija, mislam deka e bitno javno da gi kazheme smernicite.

Ova go publikuvam na kajgana bidejkji mi izgleda deka nashata vlda spie, a patot mora da se znae i da se obznani, ishodno da se deluva. Odime po red:

1). Prvo treba da se napise nota i oficijalno pismo do generalniot sekretar na Obedinetite Nacii (Ban Ki-mun), do Sovetot sa bezbednost i do PGA.

Vo pismoto da se kazhe deka so poprechuvanjeto na vlezot vo NATO od strana na Grcija e povredena Vremenata spogodba od 1995 (chlen 11), rezolucijata 845 na koja se osnova Vremenata spogodba, a preku toa i rezolucijata 817 so koja se preporacuva vlez na Republika Makedonija pod referencata, sto podocna predizvika pregovori okolu razlikite okolu imeto na Republika Makedonija.

2). Poradi toa Maledonija treba da izjavi deka nema osnov da se prodolzhat pregovorite i kako chlenka na ON, soglasno na International Covenant of Civil and Political Rights, na megjunarodnoto pravo, na megjnarodno humanitarno pravo, i na Povelbata na ON -- i shodno bara arbitraza za nepravda nanesena vo 1992 godina.

3). Konkretno, Makedonija bara Grcija da prestane so poprechuvanjeto na demokratizacija na regionot, da go otpovika aktot na agresija kon edna suverena drzhava. I na krajot, Makedonija bara od sega natamu da se upotrebuva ustavnoto ime za site potrebi vo ON, kako i vo site drugi megjunarodni, multilateralni i regionalni organizacii.

4). Bidejkji nema nadlezhen da arbitrira po sporot i okolu upotrebata na imeto, nitu spored pravilata i procedurite na ON, nitu spored "Provisional Rules of Procedures" na Sovetot na bezbednost, nitu spored Povelbata na ON, nitu spored megjunarodnite pakti, konvencii i deklaracii, a ni spored megjunarodnoto pravo -- Republika Makedonija mora da pobara ON da otpocne procedura so koja ke se upotrebuva ustavnoto ime, i pokraj otporot koj shto ke se pojavi od Grcija.

5). Isto taka nema potreba da se glasa vo Generalnata asembleja na ON bidejkji nikoj ne e nadlezhen da nalozhi kako edna suverena i megjunarodno priznata zemja kje se narekuva samata sebe si.

Ova pogore treba da se obznani i da se napravi, a nashite da ne spijat na ushi.

I da, od golema pomosh SEGA kje e Srgjan Kerim da se obrati vo ON so "Republika Makedonija", a ne nekoj negov zamenik koj kje ne oslovi so privremenata referenca!

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Гледам некои бесполезници излегле од своите црвоточини и серат гадни дегенеизми по темава, а бидејќи јас ја отворив лично сум засегнат, па да им одговорам. Оооо скотови кои серете по Америка! Сфатете кретени дека Американците НЕМА да ги бијат нашите битки. Иако додуша тоа што Буш и Америка го правеа последниве две недели беше токму тоа! ЈА БИЕЈА НАШАТА, МАКЕДОНСКАТА БИТКА. А не тука една шепа изроди и предавници беа готови да го дадат газот за малку паричка од грците. Арно ама, се виде дека и да го смениме името тие скотови нема да дозволат ние да влеземе во НАТО. Тие се во војна со нас до наше целосно истребување, ова веќе треба на секого да му биде јасно. И престанете да серете за некакво православје усрано и за усраната русија! Ти се серам у православјето, ти се серам. Од тие скотови глава не можеме да кренеме два века веќе. Ако мене ме прашате и да не ни беа Американците, јас до толку би ја радикализирал ситуацијата што би отворил дебата за предностите и погодностите од нашето преоѓање у ислам, целата нација, и тоа во ВАХАБИТСКИ ИСЛАМ, плус би домакнал тука едно 100-200,000 муџахедини за поход кон “запад“, па да ги видам како ќе се серат сите усрани православци и оние таканареечени “европски демократи“! Не се секирајте не се швркнав ниту го заговарам ова, ама нели е интересно за размисла? :pos2: Сепак, ќе повторам GOD BLESS AMERICA, на крај ќе победиме!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Za edna rabota mi e POSEBNO MILO EM DRAGO so se vika vo vrska so NATo i so vetoto so ni go opna grcija.... - MILO MI E STO MAKEDONSKIOT NAROD SE SVESTI I ZASTANA CVRSTO NA SVOITE STAVOVI.. mozerbi e kasno mozerbi ne.. no zalosno e sto rabotite pocnuvame da gi gledame otkoga nekoj ke ni go nacuka ili pa ke ne udri kade sato boli..

MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE !!!!

REPUBLIC OF MACEDONIA !!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Narodot ne e forumot, za zal, a i tuka ne se svesni mnogumina za nisto, kamoli za vakva klucna i sustinska rabota.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zatoa postojat onie 2,7 procenti HRABRI PREDVODNICI.... kaj nas od nekoi genetski pricini gi nema ili eventualno se pojavuvaat na 3000 god......:) eden ili dvajca

Член од
4 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
1
Da ama bilo toa porano sea ima internet i predvodnicite se informiraa se opametija ne e veke ko sto bilo nekogas ...mislis djabe e uveden internet a ... Sea ni Pitu Guli ni Krusevski topcinja ni kozni gaki ne ne vadat

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Da ama bilo toa porano sea ima internet i predvodnicite se informiraa se opametija ne e veke ko sto bilo nekogas ...mislis djabe e uveden internet a ... Sea ni Pitu Guli ni Krusevski topcinja ni kozni gaki ne ne vadat
Ne e toa...ni falat edno 500 godini...pa da se pojavi nekoj barem bleda kopija na Filip II :)

Член од
4 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
1
Kako vikaat Bugarite

shte ischakame , no dali normalen covek bi go chakal tolku vreme ne znam osven ako ne e vroden chakadjija

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Сега барем на сите, на нас тука и на Меѓународната Заедница, а особено на колебливците, домашните предавници и странските инсталации им е јасно дека Грција води војна до истребување против нас како народ, а не против нас како држава. ...........Сега е лесно бидејќи светските медиуми како никогаш досега пишуваат за фашизмот на грците..........

Mi treba nekoj svetski napis, artikal od nekoj vesnik, kade sto pisuvaat za grckite nepravdini i fasizam sprema nas.

Kajgana Shop

На врв Bottom