Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Точно, за мене Сдсм е помалото зло. Што е проблемот во тоа? Никаде не реков дека за Македонија Сдсм е помалото зло. Некаде се гласа за идеологија, тука се гласа традиционално за партија, независно од програмата која ја нуди. Трошат милиони од нашите пари за пропаганда, а притоа не се користи за промоција на конкретни проекти, туку црна пропаганда за противничката партија. Партијата која ти е помалото зло делеше шамари, се гласаше три изборни круга, поништуваа гласачки места каде губеа, правеа криминали, за кои сеуште не одговараат. Тука лежи мојот револт. Уште имаат високи активни членови кои ширеа тероризам во Собранието со надеж дека ќе има вонредна состојба и Иванов ќе ја извадел војската на улица! Таква партија која тероризира не и треба да Македонија. Нека направат чистка, па потоа ќе може да зборуваме за Дпмне како опција која може да се врати на власт. Се додека нема, тешко дека ќе победат на избори. Сдсм направи таква чистка, иако имаат уште неколку членови кои реално досега требаа да стават крај на своите политички кариери.Така е, секој збор злато ти тежит.
Имам и разбирање за таквиот став “Мислам дека бев јасен, јас останувам дома.“ зошто би декомодирал за да излегуваш на гласање, кога државичето и не го сметаш за свое, и и да не должиме а што државата наптавила за тебе за сега да мора ти да излегуваш на гласање, сосема разбирливо нели!
СДСс од кога е напраено е помалото зло!
Убаво ми се допаѓа како размислуваш а имаш ли некој “аргумент“ зошто се помалото зло?
И за Груевизмот си во право, тој Груки си зел за право на некого да му збори дека бил Македонец (а тој роден Северџанец) па му прави театар, стадионче, факултети да се едуцира, понекогаш по некоја воспитна му делит ... и кој е тој, кој му дал за право такви работи да нуди и да промовира, што се занесува тој ова негова земја ли е, да не ја добил од дедому во наследство, се знае овај Северџистан треба да се дељит на зона А и зона Б, и тука некаде доаѓа твојот став за неизлегуење на избори за да бидне се како е запишано!
@Dumbledore , ај уште еднаш види што сум напишал и дали точно сум пренел!
еве линк
убаво стои “За мене помало зло е Сдсм.“, дури и го потенцирав!
Од друга страна имаш партија која не се грижи за националните, туку за стратешките интереси, краде и мести гласачки места, но барем не врши терор над моето семејство.
И повторно, пратеници од изборните листи на Сдсм и Дпмне гласаа За промена на името т.е. Уставните измени. Јас бев против, каков беше твојот став на референдумот!? Дали воопшто гласаше!?