СДСМ vs ВМРО-ДПМНЕ

За кого би гласале на изборите

• СДСМ

• ВМРО-ДПМНЕ

• Друго

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Џокса, на линија сме? :) Ајде можеш ти како програмер познати ти се овие работи.. Ајде па после да преминиме на напрачки преку интернет :)
Зошто преминуваш во напад, кога јас поставив прашање, а ти не сакаш да одговориш? Кажи свое мислење, какво и да е.
Државата се викаше Република Македонија, сега се вика Република Северна Македонија и тоа не зависи од Микрософт, туку од Уставот на државата, размисли малку, не треба да си програмер за тоа.
„Бај д уеј“, како да ти се обраќам? Не си ставил име, туку нешто како модел на некој технички уред.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Зошто преминуваш во напад, кога јас поставив прашање, а ти не сакаш да одговориш? Кажи свое мислење, какво и да е.
Државата се викаше Република Македонија, сега се вика Република Северна Македонија и тоа не зависи од Микрософт, туку од Уставот на државата, размисли малку, не треба да си програмер за тоа.
„Бај д уеј“, како да ти се обраќам? Не си ставил име, туку нешто како модел на некој технички уред.
Бравос Џокса !!! Цар !! Како бе тоа на 70-80% од сите софтверски продукти пишува FYROM? Како тоа кога и да правиш нарачка преку интернет пишува FYROM? Сите ги ебале уставите кога се работи за нас, нели?? :pos: И не ми дроби како пишува тука. Убаво е поставено прашањето, како пишуваше тогаш а како сега, ок?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.664
Поени од реакции
88.528
Што убаво се тешат некои со промената на името, демек сеа било подобро... :icon_lol: А знаете дека сегашниве ќе си паднат баш ради тие "паметни" одлуки ;)

Ни датум за ЕУ, нит НАТО не ги спасува, сега едино им останува да поткупуваат ромско население за да ја намалат штетата на изборите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Бравос Џокса !!! Цар !! Како бе тоа на 70-80% од сите софтверски продукти пишува FYROM? Како тоа кога и да правиш нарачка преку интернет пишува FYROM? Сите ги ебале уставите кога се работи за нас, нели?? :pos: И не ми дроби како пишува тука. Убаво е поставено прашањето, како пишуваше тогаш а како сега, ок?
Смеа си северџану. Зборуваме за името на државата мали. Не за софтвери. До лани се викавме Република Македонија, сега Република Северна Македонија.
Јас овде поставувам прашања: Дали Зоки го ставија да го промени името или не? (Да, Не, Не знам)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Како пишуваше предходно надвор од Македонија а како пишува сега? Исти кур различно пакување? Каде тоа секогаш пишувало Република Македонија надвор од државава?

Се читаме?
Ме мрзи да се докажуам до утре.
Сегде каде сме биле под уставно име признати сме биле така именувани. Сега сме северњаци, коси црти, граѓани на северна и такодаље.
Ама да софтверот јак сеа откоај сменија име, успех у пичку мајчину плата до плафон, акциза плус 6 ден на горива али нека биде уште толку ако треба ќе се плати све, се има.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Што убаво се тешат некои со промената на името, демек сеа било подобро... :icon_lol: А знаете дека сегашниве ќе си паднат баш ради тие "паметни" одлуки ;)

Ни датум за ЕУ, нит НАТО не ги спасува, сега едино им останува да поткупуваат ромско население за да ја намалат штетата на изборите.
Ич не ми е гајле дали ќе паднат, тие веќе ја одработија предавничката мисија. Сега, што фајде имам дали ќе паднат?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Смеа си северџану. Зборуваме за името на државата мали. Не за софтвери. До лани се викавме Република Македонија, сега Република Северна Македонија.
Јас овде поставувам прашања: Дали Зоки го ставија да го промени името или не? (Да, Не, Не знам)
Ни се разбрал некој со тебе на форумов, ни ќе се разбере. Изгубен во времето и просторот како и секогаш :)
Автоматски споено мислење:

Ме мрзи да се докажуам до утре.
Сегде каде сме биле под уставно име признати сме биле така именувани. Сега сме северњаци, коси црти, граѓани на северна и такодаље.
Ама да софтверот јак сеа откоај сменија име, успех у пичку мајчину плата до плафон, акциза плус 6 ден на горива али нека биде уште толку ако треба ќе се плати све, се има.
Во ред де, така е еве како што ти кажуваш :) Која е причината на 80% веб сајтови да пишува FYROM а не Република Македонија? :)

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
I? :) eve ajde daj argument.. imas? :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мислиш одговор на прашањето кое го постави и за кое се фати како пијан за стап додека да дојде некој до она што ТИ сакаш да го слушниш? Демократија пар екселанс.
А во меѓувреме тука пола членови кои се впуштија во дискусија со твоето тврдење (не со тебе) почна да ги вреѓаш на лична основа?

Многу зрело. Повели, продолжи. Слободно.
Барем тука испуцај се, кога не те оставаат во партија да мислиш со своја глава.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Во ред де, така е еве како што ти кажуваш :) Која е причината на 80% веб сајтови да пишува FYROM а не Република Македонија? :)
Абе појма неам, ама ваљда ако државата каде тие се регистрирани те признала под уставно име можеш да се повикаш на тоа да го сменат, ради тоа и тоа. Сеа на шипак ќе се повикаш.

А и реално нишо не добивме со тоа мењање име, до утре да се труби дека имаме некој бенефит џабе е. Океј освен ако мислиш дека успех е тоа шо сеа по веб страни сме северна а не фиром.

Ако мислиш дека тоа е некое постигнување океј, шо да ти кажам.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ние зборуваме за името на држава, некој се запнал за софтвер. Алоооо... за името е муабетот. Знаеме за проблемите со името, со ФИРОМ, со се... И не е тоа муабетот. Муабетот е за законските работи. Дури и името во ОН не е официјално име на државата, треба да се знае тоа. Ни Финска, ни Грција... се заведени под оригиналните имиња. Името е она што го пишува во УСТАВОТ. Ни луѓето не се секаде заведени под вистинското име, ама она што е во изводот на родени... тоа е името.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Мислиш одговор на прашањето кое го постави и за кое се фати како пијан за стап додека да дојде некој до она што ТИ сакаш да го слушниш? Демократија пар екселанс.
А во меѓувреме тука пола членови кои се впуштија во дискусија со твоето тврдење (не со тебе) почна да ги вреѓаш на лична основа?

Многу зрело. Повели, продолжи. Слободно.
Барем тука испуцај се, кога не те оставаат во партија да мислиш со своја глава.
БОТ ..

Воопшто не е битно што јас сакам да слушнам. Битно е што фактите говорат, дали ти е јасно?

Веб продавница ти е исто како и секоја обична продавница кога одиш да пазариш нешто. Или да ти надробам пошто си изгубен случај, ако отидеш во продавница надвор од Македонија да купиш некој производ и ако треба да добиеш БИЛО КАКОВ ДОКУМЕНТ (гарантен лист, поврат на ддв или што и да е) за производот кој го купуваш, таму пишува држава FYROM. Дали се разбираме која е поентата на сето ова? Не е битно јас што сакам да слушнам или ти што сакаш да слушнеш.
Автоматски споено мислење:

Ние зборуваме за името на држава, некој се запнал за софтвер. Алоооо... за името е муабетот. Знаеме за проблемите со името, со ФИРОМ, со се... И не е тоа муабетот. Муабетот е за законските работи. Дури и името во ОН не е официјално име на државата, треба да се знае тоа. Ни Финска, ни Грција... се заведени под оригиналните имиња. Името е она што го пишува во УСТАВОТ. Ни луѓето не се секаде заведени под вистинското име, ама она што е во изводот на родени... тоа е името.
Глупав еден, софтверот е само пример... Заборави на софтвер замисли дека купуваш компири, што сакаш замисли дека купиваш. Таму има адреса и држава каде што сакаш производот да ти е доставен. Зошто таму пишува FYROM?

Изгубен случај

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.353
Поени од реакции
2.248
Зошто на рефендумов не излеговте да гласате ПРОТИВ ??
Знам дека сте од после силни, но пример да гласавте против ке немаше ништо да се деси и Зоки Заев ке си идеше дома помочан. Е сега сте силни вие, или сега ке кажете и да гласавме пак во собрание ке купеше пратеници, е ова е патетика веќе ама ве разбирам немате што друго да се каже.

Ако на рефендумов се гласеше ПРОТИВ, на Зоки Заев не го спасуваа ни богови ни цркви ни пратеници ни ништо, едноставно ке беше капут. Ама ајде кој ке се расправа со вас, ограничени сте со тоа името и толку ништо напред ни назад.

Сега еве предлагам да излезете да гласете за Вмро или Левица кој ке се залагат за враќање на името, да видиме дали ке победат, а не после пак лепено, сечено, монтирано а дремаш дома и се молиш да победи вмро, или било кој против Заев.

Излезете, гласете, вратате ја Македонија на прав пат, ако овој не ви чини, да видиме дали сте биле у право или не, ке видиме после изборите, тука сме.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.664
Поени од реакции
88.528
Ич не ми е гајле дали ќе паднат, тие веќе ја одработија предавничката мисија. Сега, што фајде имам дали ќе паднат?
Гледај што прават сега Бугарите со јазикот и историските личности од илинденскиот период... ако овие повторно се дочепкаат на власт, рачунај и ова ќе го шитнат како алва. Треба да се зачува она што не е чепнато, а ќе биде ако продолжат овие да владеат со државата.
За тоа кој ќе дојде не ми е битно, само на овие очи да не им видам, најпроклета власт што ја имала Македонија последниве 30 години.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.331
Поени од реакции
26.282
Зошто на рефендумов не излеговте да гласате ПРОТИВ ??
Знам дека сте од после силни, но пример да гласавте против ке немаше ништо да се деси и Зоки Заев ке си идеше дома помочан. Е сега сте силни вие, или сега ке кажете и да гласавме пак во собрание ке купеше пратеници, е ова е патетика веќе ама ве разбирам немате што друго да се каже.

Ако на рефендумов се гласеше ПРОТИВ, на Зоки Заев не го спасуваа ни богови ни цркви ни пратеници ни ништо, едноставно ке беше капут. Ама ајде кој ке се расправа со вас, ограничени сте со тоа името и толку ништо напред ни назад.

Сега еве предлагам да излезете да гласете за Вмро или Левица кој ке се залагат за враќање на името, да видиме дали ке победат, а не после пак лепено, сечено, монтирано а дремаш дома и се молиш да победи вмро, или било кој против Заев.

Излезете, гласете, вратате ја Македонија на прав пат, ако овој не ви чини, да видиме дали сте биле у право или не, ке видиме после изборите, тука сме.
Од кај ти идеја дека ВМРО или Левица ќе го вратат името Република Македонија?

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
БОТ ..

Изгубен случај
Мило, оти ми се нервираш? :D :D :D :D

Вака му се обраќаш на членови и очекуваш нормална дискусија?
Па вака коа бевме копиљаци во мала на некои 7-8 годинки се лутевме кога некој нема да ни одеше по газето.

Немој. Ајде, издржи. Ќе помини за брзо...

Воопшто не е битно што јас сакам да слушнам. Битно е што фактите говорат, дали ти е јасно?
Не ми е јасно, ама сигурен сум дека ти ќе ми објасниш КОИ се твоите факти и твојот светоглед. Упс, извини, па ти немаш твои.
Добро де, искористи ги тие од партија.
И онака мора извештај да пуштиш колку тоа сервеџански добро ја одбрани на форум територијата кај што си граѓанин (од кој ред, ти тумачи си).

Дали се разбираме која е поентата на сето ова?
КОЈ воопшто те праша за ова што го изнапиша? Сам си поставуваш прашања, сам си ги одговараш.
Те знаат дома дека почна сам со себе да си збораш и реплицираш?
Некако рано скува, а не е ни толку топло надвор ниту пак нешто многу те напнаа членовите тука.
Издржи.
Ја имаш мојата поддршка.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom