СДСМ го поддржува Цаноски!

Член од
12 март 2009
Мислења
79
Поени од реакции
1
Фијат е гад кого воопшто не го ценам и не сакам да победи во Струга. Мислев дека ВМРО и СДСМ ќе се договорат за да поддржат еден кандидат, ама како по обичај мора меѓусебе да се раскараат и да отидат други да поддржат.
ХАХА 56 % АЛБАНЦИ ВО СТРУГА ..ВМРО КЕ ПОБЕДИ ..:pos2: СОНУВАЈ СОНУВАЈ ...

СТРУГА Е НАШ ТОРБЕШКИ ГРАД .

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
ТОРБЕШИ СЕ ТОРБЕШИ ИНАЧЕ БИ СЕ ВИКАЛЕ МАКЕДОНЦИ МУСЛИМАНИ ..
...СЕГА КЕ ВИДИТЕ КОЛКУ НЕ ИМА НАС ..
КЕ БИДЕ И МОЗДА ВТОРА ЕТНИЧКА ГРУПА ВО МАКЕДОНИЈА ПОСЛЕМ СЛАВО/МАКЕДОНЦИТЕ.
Види вака, кога сеуште има живи луѓе да го демантираат ова што тврдите дека не сте ја промениле религијата во турско, смешно е и сеуште е прерано да почнувате тези за вашата посебност како тракиски народ. И незнам дали сфаќаш кој идотизам го правиш со тоа што не нарекуваш славомакедонци пошто и ти го зборуваш истиот јазик па би требало да те нарекуваме славоторбеш најверојатно според твојата логика. На крај краева биди си што сакаш ама немој да им кажуваш на Македонците кои се и што се.

K

KomitaMKD

Гостин
ХАХА 56 % АЛБАНЦИ ВО СТРУГА ..ВМРО КЕ ПОБЕДИ ..:pos2: СОНУВАЈ СОНУВАЈ ...

СТРУГА Е НАШ ТОРБЕШКИ ГРАД .
Добро ај сега губи се од темава.Ти си истиот тој горанец или како се потпишуваше.
Струга 56% албанци од кои преголем дел се заминати во Швајцарија и Германија,а беа попишувани само за да се зголеми бројот на Албанците во околината на Струга,а дел има и "Торбеши" кои се запишуваа како Албанци.Друга работа е што Македонците скоро 99% ќе гласаат за Славко Котески па после со Господ напред.Тоа што врвот на СДС решил да го поддржи на Фијат нема да влијае на гласачите во Струга бидејќи луѓето се свесни дека е потребно единство без разлика од која партија е кандидатот.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Која логика еејјј, Фијат е на власт и е во коалиција со ВМРО, а пак СДС го подржуваат за локални. Тоа е затоа што СДС немаат кадар и сега му се улижуваат на Фијат.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Фијат е класичен профитер-преварант!

O

Omer el Faruk

Гостин
Ti rekov jas vie se ponashate kako turcite vi se pogolemi brajka od nie makedonskite hristijani.
Фала Богу дека ни се поголеми браќа.

И да ти кажам комито, проблем вам секогав ви правеле и ви прават вашите браќа по вера, православните ви Грци,Бугари и Срби. Едните Црквата не ви ја признаваат,другите нацијата,абе што да се рече,ве дерат до кожа.

Додека пак ние муслиманите на чело со Турска секогаш први сме ви давале и ви даваме поддршка за се. Ама попусто не е речено: Рани куќе да те лае!

Вас лебот ќе ве отепа,зошто поголеми инаетчии од вас нема никаде.
Баш пратев дел од твоите постови сега и токму тоа уверување уште повеќе ми се зацврсти.

А што се однесува до Торбешите, тие се посебен трет национален идентитет во државава, после македонците и албанците.

Па доста веќе се манипулираше со нив,

Дојде време
Нација Торбеш да се земе !:vozbud:

M

Mario Gómez

Гостин
Ја измешавте темата со сосема нешто друго,ова не е политика тулу нечија национална припадност.
Секој има право да се изјасни како сака па макар нека биде и торбеш.
Иако сега торбешите се само мал дел од нашата држава.Дел од нив се за пишани турци а дел албанци .
.Знам лично торбеши кои се чуствуваат Македонци и секаде така се пишат. Тоа е ствар да лично чуство за припадност!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Фала Богу дека ни се поголеми браќа.

И да ти кажам комито, проблем вам секогав ви правеле и ви прават вашите браќа по вера, православните ви Грци,Бугари и Срби. Едните Црквата не ви ја признаваат,другите нацијата,абе што да се рече,ве дерат до кожа.

Додека пак ние муслиманите на чело со Турска секогаш први сме ви давале и ви даваме поддршка за се. Ама попусто не е речено: Рани куќе да те лае!

Вас лебот ќе ве отепа,зошто поголеми инаетчии од вас нема никаде.
Баш пратев дел од твоите постови сега и токму тоа уверување уште повеќе ми се зацврсти.

А што се однесува до Торбешите, тие се посебен трет национален идентитет во државава, после македонците и албанците.

Па доста веќе се манипулираше со нив,

Дојде време
Нација Торбеш да се земе !:vozbud:
Не си свесен колку уште поголема жал ме фаќа што покрај тоа што политички очите си ги вадат македонците помеѓу себе, сега и на верска основа ќе се делиме бе. И полсе ќе се прашуваат како ќе сме се самоуништеле.
Не бидете слепи ако не науичиме и го прифатиме фактот дека македонците етнички заштитници и негувачи на македонскиот јазик и култура поради ред историски причини не се и верски хомогени и дека теба да се почитуваме меѓусебно и помагаме меѓусебони и покрај различните верски определености, да знаете дека ќе исчезнеме и тогаш ама буквално сеедно ќе биде дали сме биле православни, муслимани или атеисти.

Kajgana Shop

На врв Bottom