СДСМ: Немаме врска со Македонците

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
СДСМ се:

Против Македонски симболи.

Против славење на Македонската историја.

Против уставното име на Македонија.

Против изградба на цркви.

Против сузбивање на организираниот криминал(Бидејќи по дифолт, тоа значи уривање на СДС)

Против подигање споменици на големите Македонци, државотворници.

Против будење на националниот дух кај Македонците.

Благовремено наназад:

Против независноста на Македонија од Југославија.

Против интерпретирање на химната на Македонија.

ДАЛИ ИМА СВЕСЕН МАКЕДОНЕЦ ШТО СЕУШТЕ ЈА ПОДДРЖУВА ОВАА КОМУНИСТИЧКА БАНДА ВО МАКЕДОНИЈА?!
ВМРО ДПМНЕ Е ПРОТИВ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОТВОРЕНО НУДЕА ПОДЕЛБА НА МАКЕДОНИЈА 2001

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Незналицо: МАНУ нудеше делба.

Ај пробај па побиј некои од наведените ФАКТИ...

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Друже bitusanec, имаш печатна грешка во насловот на темата. Ти почнува со „СДСМ“, правилно е „СДХДРМ“ или Социјал Демократски Хиени на Демократска Република Македонија!

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
СДС ја дадоа таа поделба па и бакшиш троа голем дадоа!

И не се прај будала дека не капираш?!

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
A ???? си ги помешал партиите бе а ???
Другар...
Јас првин мислев дека овој апчиња не пие,ама друго е....
Избегано му е магарето нему....
Ништо не го спасуе......

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Сега ќе те праша на кој јазик е напишана, па ќе треба да објаснуваш многу повеќе друже... Игнорирај кога некој провоцира со цел. Не може да му објасниш, зошто нема да го разубедиш. Зборам конкретно за Енхалон :)
eve so ova reagiranje bez da te prasam jas ti go dade vistinskiot odgovorot. kolku sto znam jas prasav na najciviliziraniot nacin sto moze.potoa tuka sme za debatiranje takvi raboti i vtoro go imam celoto pravo na svet da prasam za toa.

ako toa sto e napisano tamu ne ti se dopaga togas jas ne sum kriv sto moeto prasanje go smetas za provociranjene anyway eve prosto i cisto jas ne znam bugarski no ne treba i da znajs mnogu posto ocigledno e cisto bulgarsko!

i ete ot toa izleguva i najprostoto prasanje zosto toa zname na makedonskite revolucioneri ne e napisano na makedonski tuku na bugarski??????? bez da go smetate za provokacija,interesno mi e da ja znam vistinata.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Затоа што Македонија е лулка на писменоста. Со тоа што тоа писмо не е само бугарско, туку тија букви се наши, букви од Кирил и Методи. За потсетување и русите ги имаат истите. Тоа што ние сме ја модифицирале азбуката, и сме ја усовршиле тоа е друго. Али тоа е 1945, а ова деветнаести век.

И уште нешто ако некогаш видиш слика од мислам гробот или местото каде е роден Србинот Караѓорѓе. Види како и на каков јазик е напишано тој споменик. Споменикот е напишан на почетокот на 19 век.
Со истите тија букви и на сличен дијалект да незнаеш каков е а најмалку потсетува на денешен српски.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
ВМРО ДПМНЕ Е ПРОТИВ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОТВОРЕНО НУДЕА ПОДЕЛБА НА МАКЕДОНИЈА 2001
Не е точно.Како прво не беше поделба туку размена на територии.Како второ не беше ВМРО туку академици од МАНУ.Не велам дека и Љубчо немаше замешано прсти.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
eve so ova reagiranje bez da te prasam jas ti go dade vistinskiot odgovorot. kolku sto znam jas prasav na najciviliziraniot nacin sto moze.potoa tuka sme za debatiranje takvi raboti i vtoro go imam celoto pravo na svet da prasam za toa.

ako toa sto e napisano tamu ne ti se dopaga togas jas ne sum kriv sto moeto prasanje go smetas za provociranjene anyway eve prosto i cisto jas ne znam bugarski no ne treba i da znajs mnogu posto ocigledno e cisto bulgarsko!

i ete ot toa izleguva i najprostoto prasanje zosto toa zname na makedonskite revolucioneri ne e napisano na makedonski tuku na bugarski??????? bez da go smetate za provokacija,interesno mi e da ja znam vistinata.
Грешка си.На народен македонски јазик е напишано.Да беше не бугарски тешко дека ќе разберевме.Можда некој Турчин ќе можеше да ни го преведи.:pos2:

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Затоа што Македонија е лулка на писменоста. Со тоа што тоа писмо не е само бугарско, туку тија букви се наши, букви од Кирил и Методи. За потсетување и русите ги имаат истите. Тоа што ние сме ја модифицирале азбуката, и сме ја усовршиле тоа е друго. Али тоа е 1945, а ова деветнаести век.

И уште нешто ако некогаш видиш слика од мислам гробот или местото каде е роден Србинот Караѓорѓе. Види како и на каков јазик е напишано тој споменик. Споменикот е напишан на почетокот на 19 век.
Со истите тија букви и на сличен дијалект да незнаеш каков е а најмалку потсетува на денешен српски.
cekaj malce da se razberime.toa nemase da bide nikakov problem ako jazikot e na makedonski a se pisuva na bugarski.no tuka se dvete e napisano so bugarska azbuka i e na bugarski jazik??
a spored tvoe posledno objasnuvanje togas izleguva deka i makedonskiot jazik bil bugarski ili slicen na bugarski potoa za nekoe vreme evoluiral na makedonski?:toe:

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Грешка си.На народен македонски јазик е напишано.Да беше не бугарски тешко дека ќе разберевме.Можда некој Турчин ќе можеше да ни го преведи.:pos2:
a be ti i ne se zaebavaj toa e pure bugarski, ijas sto ne znam mnogu bulgarski go razbiram toa!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
-Енхалон снегов е бел.
-Не бе Солид црн е.
-Абе како може снег да биде црн??
-Абе црн е.