САД, Франција и Британија ја нападнаа Либија!

• Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Можно е и Турција да ја нападне Либија

Весникот „Миллијет“ истакнува дека Гадафи пред да го надмине шокот на првиот напад, од американските подморници и воени бродови стационирани во Средоземното Море беа исфрлени 112 крстосувачки ракети од типот Томахавк врз Триполи и Мисрата. На тој начин беше парализиран одбранбениот систем на Гадафи. Во продолжение на веста се истакнува дека официјална Анкара развојот на настаните го следи со големо внимание и претпазливост и дека формира планови со повеќе опции. Во случај операцијата што започна со резолуцијата на ОН потпадне под закрилата на НАТО, тогаш Турција може да учествува во операцијата со авионите од типот Ф-16 кои чекаат спремни во базите.

http://www.trtmacedonian.com/trtworl...8-32f5796adf8c

Da Turcija vo ramkite na NATO dade podrska za napadite, ama ne se znae dali ke ucestvuvaat.. Germanija i Turcija uste od pocetokot ne sakaa da ja napadnat libiskata teritorija,,,, ama podrska dadoa za napadite protiv Gadafi...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
ја гледаше некој емисијата со мирослав лозански?

тој биол во либија пред да почене нападот и кажува интересни работи од кои една ќе издвојам а тоа е дека за 1 евро добиваш 17 литри бензин :helou:
Кога ќе стапне американска нога во Либија еден литар ќе кошта 17 евра.Тешко Либијците откако Америка ќе им донесе "демократија".

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
1 ЕВРО = 17 ЛИТРА БЕНЗИН ?​

да е ова во македонија јас ке возам buick - а според проценка би ми трошела едно евро на 100 км

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
И така има војна....Нека дојди Гадафи овде нека ги смали кај нас цените...овде за 100 км ти требаат 100евра.....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.463
Поени од реакции
5.163
Da Turcija vo ramkite na NATO dade podrska za napadite, ama ne se znae dali ke ucestvuvaat.. Germanija i Turcija uste od pocetokot ne sakaa da ja napadnat libiskata teritorija,,,, ama podrska dadoa za napadite protiv Gadafi...
Аха, да. После ова Германија ќе добие опомени од "сојузниците". Ќе се оддалечат од НАТО...

--- надополнето ---

да е ова во македонија јас ке возам buick - а според проценка би ми трошела едно евро на 100 км
Да прошверцуваме некако бензин.... ќе се збогатиме!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Аха, да. После ова Германија ќе добие опомени од "сојузниците". Ќе се оддалечат од НАТО...

--- надополнето ---

Да прошверцуваме некако бензин.... ќе се збогатиме!
Швабите не ги пуштајте, сумливи се тие, учебниците по Историја 70% за нив има, кога и да им се даело шанса проработува менталитетот за поседување на светот :vozbud:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

:) Не само това. Во Либиja не се плакja вода, струja...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Либија дава:

1. Бескаматни кредити за време на студирање
2. Посечна плата за струката ако не најдеш работа по завршувањето на факултетот
3. По стапуваање во брак, државата ти дарува стан или куќа
4. Автомобилите се купуваат по фабричка цена
5. Бесплатно здравство и школство (25% од населението се со високо образование)
6. 1 векна леб чини помалку од пола цент.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Напред Гадафи бре...
Протести? Од американците... аххх.. животен сон ми е пентагон да биде пустина...
Само ако изгуби Гадафи... ке видат тогаш протестантите како се трти у гз... сељаци -.- ааххх.. ај хејт американс...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Напред Гадафи бре...
Протести? Од американците... аххх.. животен сон ми е пентагон да биде пустина...
Само ако изгуби Гадафи... ке видат тогаш протестантите како се трти у гз... сељаци -.- ааххх.. ај хејт американс...
Ај хејт дем ту :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве некој токму и тој дел од кажувањето на лазански го ставил на јутубе :helou:

Сега ми е јасно зашто се амрите таму, они не сакаат некој да има подобро општество од нивното и затоа на времето беше растурена југославија и спорд мене сличен е приемрот и во врска со гадафи.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.463
Поени од реакции
5.163
Либија дава:

1. Бескаматни кредити за време на студирање
2. Посечна плата за струката ако не најдеш работа по завршувањето на факултетот
3. По стапуваање во брак, државата ти дарува стан или куќа
4. Автомобилите се купуваат по фабричка цена
5. Бесплатно здравство и школство (25% од населението се со високо образование)
6. 1 векна леб чини помалку од пола цент.
И шо му е проблемот на народот шо протестира? Или овие поволности важат само за одредени граѓани?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Вака ко што се фини САД и водат туѓи војни за народ да не се мачи, стварно ми е криво што не им текна да и помогнат на нашава земјичка дури беше под окупации :pipi:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И шо му е проблемот на народот шо протестира? Или овие поволности важат само за одредени граѓани?

Овие поволности важат за сите граѓани :helou:

Епа народот што протестира прашај ја ЦИА која е професионалец во рушење на влади.

Многу брзо го заборавате зјтгест филмот каде објаснуват како работи тоа.

и да додадеме уште некој интересни факти за либија да види човек дека и јас сакам таква диктатура да имам во макеоднија :helou:

Неколку факти за животот во Либија под Гадафи:

- Бескаматен кредит

- Во тек на студијата се добија просечна плата за тоа занимање што го студираш

- Ако не најдат работа по дипломирањето, државата ти плаќа како да работиш по струка

- Со влегувањето во брак, државата плаќа стан или куќа

..........- Автомобили по фабрички цени

- Бесплатен здравството и образованието

- 40 леба = 0,15 $

- 25% од високо образование

- На никого не должат ниту цент

Kajgana Shop

На врв Bottom