Сè за потењето

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сигурно има некоја пудра. Или оди на доктор и види што ќе ти кажат. За све има лек.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
Ти биди среќен што имаш раци, кај мене стопени се од жешково :(

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ти биди среќен што имаш раци, кај мене стопени се од жешково :(
Епа тебе од мечот ти се стопиле, само се бориш. Ја разбирам дека си Samurai Jack, ама треба малце да одмориш со тепачките. :D :pos:
--- надополнето: 10 јули 2012 во 20:16 ---
Сигурно има некоја пудра. Или оди на доктор и види што ќе ти кажат. За све има лек.
Ќе идам. Ваљда има некое решение. :D
--- надополнето: 10 јули 2012 во 20:16 ---
Изгледа да не им се лизгаат
Па секако. :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја сум топ дур не почнат веѓите да ми се потат ....е тогаш маме почиња да ми се ебава и сум утоп у рок од 2.10сек.... ти ебам времето глупо ! ! !

L

Luki Junior

Гостин
Welcome to the club.

Буквално сè ми е испробано. Од кремови до сапуни...
Бев и на лекар, ми кажаа дека најверојатно потните жлезди на дланките ми се погоре од нормалното. Или дека ми се потат од стрес и нервоза. А нема везе, постојано ми се испотени. Да ти е незгодно да се поздравиш со човек. Кога имавме тест, писмена работа или испит листот беше толку мокар што не можев ни да пишувам асално, буквално вода ми тече од рацете.

Ако некој знае какво и да е решение и имал искуство нека пише задолжително. :D
Стрес и нервоза.. Може да правеш вежби за смирување и само контрола На мене ми помагат чат пат. И јас имаах проблеми така, додека не почнах да држам презентации и предавања.. После неколку години, ни стрес, ни нервоза, ни па stage fright of public speaking... А како мал, брат ми ме заебаваше за таа работа оти мн ми се потат дланките.

Член од
12 јуни 2012
Мислења
9
Поени од реакции
2
Ne e loso nekoj da kaze sovet protiv potenje i neprijatna mirizba na noze

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Колко се "израдував" кога ве прочитав сега со овој проблемот со рацете/нозете/пазувите. Пазувите се контролираат, барем јас со стикови/кремови итн итн.
Стварно сум размислувал за тоа што користат атлетичарите (нели да не им се потат рацете) па и јас да си најдам нешто слично.
Толку едноставни/секојдневни работи не можеш/ти е глупо да ги правиш поради ова.
-Тестови/документи/глупуст утоп (матурава ми беше како крпа утопена)
-Апостолки/Влечки????? Ко во вода да си газел цело време. Или еве сега моментално ногарките од столот каде што седам ми се "полирани"
-Причина да ги замразиш телефоните на тач скрин.
Можеби е некој пласибо ефект али кога пушам цигара не ми се потат толку дланките.

L

Luki Junior

Гостин
Проблемот ти е у чорапите и патиките. Јас го имаах тај проблем одамна. Купи си памучни чорапи, и пери си ги обувките редовно... Евтините чорапи од синтетика са ногу голем проблем за нозете (Гледај да се подебели по принцип, памучните чорапи за подобар ефект).

Плус, има еден куп спрејови за такви работи.... Види у некоја аптека, ќе најдеш сигурно.

Толку едноставни/секојдневни работи не можеш/ти е глупо да ги правиш поради ова.
-Тестови/документи/глупуст утоп (матурава ми беше како крпа утопена)
-Апостолки/Влечки????? Ко во вода да си газел цело време. Или еве сега моментално ногарките од столот каде што седам ми се "полирани"
-Причина да ги замразиш телефоните на тач скрин.
Можеби е некој пласибо ефект али кога пушам цигара не ми се потат толку дланките.
Пласибо ефект е дефинитивно..... Не се нервирај толку. Колку повеќе мислеш на тава, толку повеќе ќе ти се потат дланки и нозе. Мајката му е многу многу повеќе документи и тестови да напишеш.... Да почне да ти скиснува от пишејне такви работи... Та криза ќе немаш после...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.811
Не потам којзнае колку, ама споредено со другите незабележително да не речам ич. Треба да биди пекол надвор па за да испотам онака да се познава. Арно ама тоа вените на рацете кога ке ми набубрат ко ке ми се уклучи термостатот, само за игла плачат:). Незнам што да речам вие имате отворен систем на ладење или воздушно, јас затворен систем;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.562
Поени од реакции
11.560
за миризбата да се изгуби треба во салца нозете да ги потопиш и така да ги држиш едно пола саат барем и ова требало да се повтори повеќе пати и така наводно ке се изгубел мирисот...

исто така избегнувај евтини обувки штом си имаш проблеми со мирисот исто така немој да осиш од оние чорапи 5 за 100 туку нека биде еден пар 200 ден

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Значи би се обложил со кого било, дека подобар лек против потење нема од производов. Одорекс. Бугарски производ, кој ќе ви ги реши сите проблеми со потењето, и под пазуви и на дланките а и нозете. Во 2 варијанти го има, посебно за раце/пазуви, посебно за нозе. Проблемот е шо тешко може да се набави кај нас. До сега само во една аптека го сретнав во СК, во Автокоманда, во Аеродром го нема никаде, ги имам превртено аптекиве, освен у меѓувреме да имат донесено. Од Струмица сум, и тука нема никаде. Среќа што се наоѓаат тука наши шо секојдневно одат за БГ па ако порачиш ќе ти донесат, само шо процентче си земаат за нив. Пред 2 дена порачав, ми го донесоа, 450 ден ми земаа, а во БГ последен пат кога купував беше 11,12лв. мислам, околу 350 денари, додека во СК го најдов за 610 ден. Но и не прави цената некоја енормна разлика, кога знаеш дека производот ти ги решава проблемите.

Од што сум толку многу задоволен од прозиводот, би го фалел цел ден :), но да кажам само како се користи, и толку...
Најпрво на измиени нозе,раце или пазуви, и исушени секако, се прска 3 вечери пред легнување, и утредента се измиваат со вода. После тоа, на секој 7 до 10 дена по еднаш пред легнување. Во зависност од тоа кој ден ќе ја осетите потта. Иначе кај мене го намалува потењето до 90% сигурно. Само под пазуви го користам, по шо таму се потам премногу. Е сега можеби работи на принцип со задушување и затворање на порите, и е штетно, но кога би се погледнал во огледало или на некоја слика, како кај пазувите делиш од сите, би рекол "шо го е*ам". :icon_mrgr:

Значи да не должам и досадувам пак :P, само ќе кажам дека ОДОРЕКС е решението на сите ваши проблеми со потењето. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom