Сè за потењето

Член од
13 август 2014
Мислења
7
Поени од реакции
2
Незнам дали ова тема требаше овде да ја создадам но белки некој ќе ми одговори. Кога тренирам честопати топката ми паѓа од раце. Се бришев и со крпа но попусто рацете премногу ми се потат. Објавете било што што ќе ми користи

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не дека ми е многу голем проблем но ако постои човек што се поти повеќе од мене нека дојде и нека ме залепи шамар. Значи седам и се потам без престан, лежам и се потам без престан, па дури и од бања кога излегувам штотука туширан само што ќе се избришам одма ми се познава пот на челото и лицето. Летно време морам да бидам во климатизирана просторија или на вентилатор за да не се потам. Зимно време не е толку често ама пак се потам. Досега не сум успеал да најдам соодветно решение за таквото потење освен често туширање и употреба на дезедоранси и стикови, и обавезно летно време колку што е можно помалку облека врз мене.

Член од
24 октомври 2014
Мислења
34
Поени од реакции
18
Здраво,

Имам проблем со потење под пазуви значи ненормално кога сум малку под стрес како да сум трчал маратон а обожавам да носам светли кошули кога наполнив 18 год почна ова да ми се дешава порано немав проблем.
Еве ви мал пример излевам од дома докај другарот ми е 800 метра дали и толку го собличам палтото (цедиња бате па морав да мењам кошулата) а требаше да одиме на роденден се бањам секој ден,хигиената на место,активен спортист сум,хидриран сум цело време,не пијам алкохол,не пушам цигари користам дезодеранси (anti stress protect),ролони и 300 тркатанци ништо не помага и тоа се дешава само кога треба да излавам или негде на забави а кога сум дома капка не потекува од мене има ли некое чаре (веројатно до сега се смееш) или да одам кај доктор и да ми се изнасмее исто така:(

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
И јас си имав исти проблем значи незнаеш колку голем проблем, чек да видам како се викам ќе ти одговорам за 1 мин[DOUBLEPOST=1417802098][/DOUBLEPOST]

Ова е тоа што мене ми помогна, значи се сум пробал ништо ама баш ништо не ми помагаше. Ова ќе го купиш од аптека го има (цела колекција се) немора ќе го видиш само шишенцево EUCERIN.

Околу 380 или 420 денари беше нешто така не ми текнува.

Го земаш и се прскаш пред спиење 3 вечери по ред, после тоа не секоја втора вечер.

Тоа е тоа, ќе осетиш разлика уште во наредните 2 дена.

Последно уредено:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Редовно туширање стик под пазуви,добар парфем и колонска вода

Ф

Флеш

Гостин
Редовно туширање и парфем не би му помогнало ,ќе му помогне само како хигиена , кај него е далеку полош проблем кој неконтролирано се однесува . Премногу потење кое е потикнато од нервоза или како супер што рече PsySide членот Нервоза (подсвесна) е причината ... Нервниот систем му е малку проблем кој од негативна мисла=акција=реакција е потењето и е влезен во тој зачаран круг и се поти .... Нека не се срами ,да одам кај доктор и да ми се изнасмее исто така, напротив , лекарот тоес невропсихијатар ќе помогне , ќе ти даде некои лекови , од дома може од морков шо повеќе количини ,помага при потењето ... :)

Член од
24 октомври 2014
Мислења
34
Поени од реакции
18
Нервоза (подсвесна)
До тоа било валјда пробувам да се опуштам подобро е
И јас си имав исти проблем значи незнаеш колку голем проблем, чек да видам како се викам ќе ти одговорам за 1 мин[DOUBLEPOST=1417802098][/DOUBLEPOST]

Ова е тоа што мене ми помогна, значи се сум пробал ништо ама баш ништо не ми помагаше. Ова ќе го купиш од аптека го има (цела колекција се) немора ќе го видиш само шишенцево EUCERIN.

Околу 380 или 420 денари беше нешто така не ми текнува.

Го земаш и се прскаш пред спиење 3 вечери по ред, после тоа не секоја втора вечер.

Тоа е тоа, ќе осетиш разлика уште во наредните 2 дена.
Го земав и ова + за секој случај
Тоа секако али порано не помагаше само како хигиена да
Редовно туширање и парфем не би му помогнало ,ќе му помогне само како хигиена , кај него е далеку полош проблем кој неконтролирано се однесува . Премногу потење кое е потикнато од нервоза или како супер што рече PsySide членот Нервоза (подсвесна) е причината ... Нервниот систем му е малку проблем кој од негативна мисла=акција=реакција е потењето и е влезен во тој зачаран круг и се поти .... Нека не се срами ,да одам кај доктор и да ми се изнасмее исто така, напротив , лекарот тоес невропсихијатар ќе помогне , ќе ти даде некои лекови , од дома може од морков шо повеќе количини ,помага при потењето ... :)
тоа е подобро ми е сеа си го најдов проблемот

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Додека те читав создадов слика иста како јас да се гледам. Да се е до нервозата, стрес, уплав па и срам. Пошто викаш дека и дома ти се случува ова најверојатно е до стрес, и сега константно мислиш на тоа ( се надевам ) и не помага. Како и во повеќе работи јас би те посоветувал пошто и јас го имав истиот проблем и фала богу го решив, мораш да најдеш начин да го тргнеш паметот од тоа. Пробај со било какво хоби, видео игри, читај книги значи прави се за да не мислиш на тоа...Па се надевам се ќе биде океј ...Бидими ПОЗДРАВЕН

Ф

Флеш

Гостин
Нека оди кај лекар,се вика психолог,имам и јас слични проблеми,премногу стрес и грижа и ментална преоптовареност да ги исполниш сите работи е преголем доза за еден нормален човек денеска.Пази како да се облечеш,дали помина ок,што треба да се напраи,едноствно тоа е ....Биди опуштен и биди нормален :) тоа е тоа...

Член од
24 октомври 2014
Мислења
34
Поени од реакции
18
Додека те читав создадов слика иста како јас да се гледам. Да се е до нервозата, стрес, уплав па и срам. Пошто викаш дека и дома ти се случува ова најверојатно е до стрес, и сега константно мислиш на тоа ( се надевам ) и не помага. Како и во повеќе работи јас би те посоветувал пошто и јас го имав истиот проблем и фала богу го решив, мораш да најдеш начин да го тргнеш паметот од тоа. Пробај со било какво хоби, видео игри, читај книги значи прави се за да не мислиш на тоа...Па се надевам се ќе биде океј ...Бидими ПОЗДРАВЕН
се е океј сега најдов начин
Нека оди кај лекар,се вика психолог,имам и јас слични проблеми,премногу стрес и грижа и ментална преоптовареност да ги исполниш сите работи е преголем доза за еден нормален човек денеска.Пази како да се облечеш,дали помина ок,што треба да се напраи,едноствно тоа е ....Биди опуштен и биди нормален :) тоа е тоа...
Се среди бидејки цело време мислев на тоа кога излегував да не ми се познава на кошулата ова она се нервирав сега сум опуштен не мислам на тоа не се замарам и делува многу воопшто ни пот не излева од мене кога сум на забави went better then I expected.:ojeaa: време е да ги вратам у употреба светлите кошули.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
И јас го имам истиот проблем, прекумерно потење под пазувите. Темата е стара, па ако има некој нешто ново што би ми помогнало нека пише, ако не да одам и да го купам производот на Еуцерин ?

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
И јас го имам истиот проблем, прекумерно потење под пазувите. Темата е стара, па ако има некој нешто ново што би ми помогнало нека пише, ако не да одам и да го купам производот на Еуцерин ?

Содржи алуминиум, ама многу помага дури 80% го намалува потењето.
Го има во ДМ околу 700ден.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177

Содржи алуминиум, ама многу помага дури 80% го намалува потењето.
Го има во ДМ околу 700ден.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
:D Одговор после 3ипол месеци, хехе. Инаку го купив тој од еуцерин и сум задоволен. Моментално не го користам бидеќи зимно време немам проблем со прекумерно потење и корситам само обичен рексона.

Kajgana Shop

На врв Bottom