Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
31 март 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали некој има правено третмани со ласер за стимулирање (поттикнување) на растот на косата? Дали даваат резултат и помагаат?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Колку што сум видел знам дека досега на ниедна келавица не и пораснала коса.Што се не употребиле и џабе фрлале пари,против природа не се оди.
Перика е најдоброто решение или нонстоп келав и бричење глава.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
ај нешто што мислам дека ќе ве разведри се надевам дека у брзо време ќе дојде и кај нас по достапни цени

dsk

Член од
28 август 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
od foumot na femina.mk

Јас имам одено кај доктор Вајс. Пред 3 години започнав третман и редовно го одржував цела година, имав навистина добри резултати, косата престана да ми опаѓа и почна да ми расне нова стварно сум многу задоволна... но финансиски е неиздржливо ( барем за мене беше тогаш)....на цена на преглед не се сеќавам но знам дека ми дадоја два шампони едниот 800 ден. а другиот 900 ден. кои ми траеа по 2 месеци и еднаш неделно одев по ампули кои чинеја околу 1500 денари неделно. Дека е поскапо навистина е, но стварно имаше резултати.
Dali nekoj od Vas na forumot ima iskustvo so Dr. Vais i nejzinite laserski i drugi tretmani.
Dali navistina se delotvorni kako shto se tvrdi na forumot na femina?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе ако сте до тој степен со ласери, третмани, заеби и без коса се тера, него кога е на почетна фаза, што мислите кој шампон е најдобар т.е имате искуство и ви дал резултати?

Член од
22 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
7
od foumot na femina.mk

Dali nekoj od Vas na forumot ima iskustvo so Dr. Vais i nejzinite laserski i drugi tretmani.
Dali navistina se delotvorni kako shto se tvrdi na forumot na femina?
Pred da ima rezultati ke te odere. Ke te natera se da si prodades se od doma. A ako imas dlabok cep i zivci.....

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Абе ако сте до тој степен со ласери, третмани, заеби и без коса се тера, него кога е на почетна фаза, што мислите кој шампон е најдобар т.е имате искуство и ви дал резултати?
Alpecin Шампон + Alpecin тоник.. или фитовал шампон + некои витаминчиња... битно да користиш тоник или лосион после миење.. шампон ко шампон нема да помогне ништо, глеј некое тониче земи си ко за почеток, ја би ти препорачал алепцин.

Член од
16 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo decki!!Da ne znae nekoj dali se pojavi pilfud 5% niz nasive apteki??Pozz

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Alpecin Шампон + Alpecin тоник.. или фитовал шампон + некои витаминчиња... битно да користиш тоник или лосион после миење.. шампон ко шампон нема да помогне ништо, глеј некое тониче земи си ко за почеток, ја би ти препорачал алепцин.
Од кој фитовал да земам, пошо не ги знам точно кој за што е, бел, црвен или жолт?

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
Денес другар ми од Германија ми донесе уште еден шампон на Алпецин (double effect) и Алпецин лосин (liquid). Досега бев презадоволен само од шампонот со дупли ефект... ни првут, а драстично намалување на опаѓањето на коса. Сега со оваа комбинација мислам дека ефектот ќе биде и подобар. А сега како што сум во план да се шишам 2ка... мислам дека добро и спремно ќе ја пречекам есента (најкритичниот период од годината за мојата коса)

dsk

Член од
28 август 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
interesni pozitivni iskustva spodeluvaat na forumot na femina za uspoeshnost na tretmanite na DR. Vais. neznam dali tretmanite se uspeshni i kaj mashki :)

Јас имам одено кај доктор Вајс. Пред 3 години започнав третман и редовно го одржував цела година, имав навистина добри резултати, косата престана да ми опаѓа и почна да ми расне нова стварно сум многу задоволна... но финансиски е неиздржливо ( барем за мене беше тогаш)....на цена на преглед не се сеќавам но знам дека ми дадоја два шампони едниот 800 ден. а другиот 900 ден. кои ми траеа по 2 месеци и еднаш неделно одев по ампули кои чинеја околу 1500 денари неделно. Дека е поскапо навистина е, но стварно имаше резултати.

И јас бев кај д-р. Ваис. И мене ми даде 2 шампони за таа цена + ампули. Освен тоа, ми препорача и терапија со ласер. Требало да ставам ампули 3 месеци, а околу 1,5-2 месеци (еднаш неделно) да правам терапија со ласер. Ставав ампули додека можев, но потоа прекинав. Терапија со ласер не применив. Не бев запозната со неа, а освен тоа и скапо ми беше (1 третман неделно чини 2200 денари). Ампулите беа 5 во едно пакување за 5 дена. Ако човек не е од Скопје, му се наметнува + трошок за превоз, што не е за занемарување (особено ако е невработен).Навистина е многу скапо ама како што реков имаше резултат. Од кога почнав со третманот првите резултати ги забележав по 3-4 месеци кога престана она обемно опаѓање на косата, а после 6 месеци се забележа и поттикнување на раст на нови влакна. Јас го прекинав третманот по една година кога ми рекоја дека третманот е успешен и треба да го сменам со нов поблаг третман (од финансиски причини престанав). Ласерска терапија не правев затоа што беше многу скапо, инаку сигурно резултатите би се појавиле многу порано (како што рекоа од Др Ваис).
Slicni laserski tretmani primenuvaat i kaj Dr. Ancevski
imaat tretmani so laser i so третмани со volumed® и третмани со растителни стем клетки (Мalus Domestica), http://www.kord.gr/default.asp?pid=6&la=7

Dali nekoj od forumot ima odeno na vakvi tretmani kaj Dr vais ili kaj Ancevski i dali istite bile uspeshni.

Jas licno bev na pregled kaj Ancevski i mi gi predlozija tretmanite ama ushte ne sum reshil dali da odam. Zasega mi preporacaja samo proizvodi za kosa od Kermaine H.
a spomnaa deka imaat i nekoi germanski of istata firma bergmann kord koi bile pojaki i poskapi.

Dali nekoj ima koristeno vakvi tretmani ili proizvodi od Bergman Kord od kaj Ancevski.

Drug interesen tretman e ovoj so plazma PRP (Platelet Rich Plasma)
http://www.kord.gr/default.asp?pid=119&la=7
Dal nekoj ima nekakvi informacii za istiot.

I ushte ova informacija e interesna i se vrti denovive po internet
za proizvodot
Neogenic na Loreal
http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Formulation-Science/L-Oreal-to-launch-new-active-to-increase-hair-density
http://www.trx2.com/community/loreals-upcoming-hair-loss-product-based-on-stem-cell-research-and-a-warning/

Se nadevam ke se razvie interesna i korisna diskusija za ovie temi dokolku nekoj vo ovie goreshtini odvoi vreme za forumot :)

Член од
24 ноември 2011
Мислења
206
Поени од реакции
116
Да не знај некој што се дешава со пилфудот, дали стигнал, не стигнал?

Kajgana Shop

На врв Bottom