Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

bbk

Член од
4 декември 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
што е подобро, да пијам мерц или бе-комплекс?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
што е подобро, да пијам мерц или бе-комплекс?
Хм па види.. поарно би рекол дека треба да се пие мерцот затоа што содржи поголем спектар на витамини.. е сеа има една негативна страна, ствара дебелина и подуеност во образи, така да ако се решиш да пиеш, пиј ги секој ден 4-6 месеца , и после намали на едно во денот.
Јас пиев може 2 години секој ден, се здебелив 12 килограми ама мене ми одеа во прилог затоа што сум висок. Па сега не ги пијам 3 месеца сум на пауза, па сега од Јули здравје планирам по едно на денот да почнам повторно.
Јас би ти препорачал веќе ако си решен да пиеш, пиј ги Фитовал таблетите.

bbk

Член од
4 декември 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Хм па види.. поарно би рекол дека треба да се пие мерцот затоа што содржи поголем спектар на витамини.. е сеа има една негативна страна, ствара дебелина и подуеност во образи, така да ако се решиш да пиеш, пиј ги секој ден 4-6 месеца , и после намали на едно во денот.
Јас пиев може 2 години секој ден, се здебелив 12 килограми ама мене ми одеа во прилог затоа што сум висок. Па сега не ги пијам 3 месеца сум на пауза, па сега од Јули здравје планирам по едно на денот да почнам повторно.
Се здебели од апчињата?? Те тераат да јадеш поише или самите апчиња те дебелеат?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Се здебели од апчињата?? Те тераат да јадеш поише или самите апчиња те дебелеат?
Па и тоа и тоа. :) Кога ке се напиев по 15 мин мн ми се јадеше. Но не сум активен така да можно е и да не е 100% од нив здебелувањето, макар што сепак мислам дека ствараат апетит.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Приметив како малце ми се изретчи косата на едно место многу мало кај шишките,сега не сум сигурен дали е опаѓање скоро и да не се приметува,само ја го приметив.Кажете некое чаре:)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Jas na primer nemam problem so Merz. Ne znam na sto bi mozelo zdebeluvanjeto kaj drugite da se dolzi koga stanuva zbor za odreden mix na vitamini i minerali koi vo drugi soodnosi gi ima vo mnogu drugi apcinja.

Aminexilot principielno ne e mnogu diskutiran po americkite forumi poradi ednostavna pricina deka aminexilot go nema vo SAD. Ali ipak aminexilot ne e isto efektiven kako Minox-ot. Edinstven preparat sto pokraj Minox se diskutira kako stimulator e Tricomin. Ima dosta naucna osnova pozadi Triomin ali ipak ne e tolku efikasen. Sepak minox ti e najdobra sansa vo ovoj moment.
Imas probano so Pilfud?
--- надополнето: Jun 7, 2011 6:15 PM ---
Приметив како малце ми се изретчи косата на едно место многу мало кај шишките,сега не сум сигурен дали е опаѓање скоро и да не се приметува,само ја го приметив.Кажете некое чаре:)
Abe care.....
Prvo ne si siguren deka ti opagja kosata, a baras care :)
Celiov forum e bogat so informacii, taka da ako si pocetnik vo ovaa rabota i imas malku slobodno vreme jas bi ti preporacal da zemes od pocetok i da citas. Pa posle obrati se pak na forumot pa moze nekoja sugestija ke ti ubacime.
Ajde pozdrav

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Не, не сум пробал со пилфуд, не сакам ни да почнам сега. Сепак имам 18-19 години и мислам дека е рано за миноксидил.
Планирам здравје по 7-8 години ако ептен ми се повлече косава да почнам да користам, но сега не. Инаку сум NW 1.5 - 2 сега за сега, и немам агресивно опаѓање.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Pa ako si 18-19 godini a ides nakaj NW2 simptomatcno e. Realno na taa vozrast ne ni moze da bide povekje. Jas sum 10 godini postar od tebe a sega vo momentot bi rekol deka sum NW 1,25 :)
Pred da pocnam bev 1,5 i do nekoja mera diffuse vo predniot del. Sega toa znacitelno go popolniv. Vekje skoro 8 meseci sum na preparati i veruvaj bukvalno ni e edna aplikacija nemam promaseno. Znaci na Revivogen, Rogaine i Keto sum standard i plus po nekad koristam i nesto drugo.

poz

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Pa ako si 18-19 godini a ides nakaj NW2 simptomatcno e. Realno na taa vozrast ne ni moze da bide povekje. Jas sum 10 godini postar od tebe a sega vo momentot bi rekol deka sum NW 1,25 :)
Pred da pocnam bev 1,5 i do nekoja mera diffuse vo predniot del. Sega toa znacitelno go popolniv. Vekje skoro 8 meseci sum na preparati i veruvaj bukvalno ni e edna aplikacija nemam promaseno. Znaci na Revivogen, Rogaine i Keto sum standard i plus po nekad koristam i nesto drugo.

poz
You are lucky guy, тоа имам да ти кажам. И јас да би имал 28 години ке си користам рогаин , ама сега неможам. . кога знам дека за 4-5 години нема да делува.. па што ке правам тогаш?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Не, не сум пробал со пилфуд, не сакам ни да почнам сега. Сепак имам 18-19 години и мислам дека е рано за миноксидил.
Планирам здравје по 7-8 години ако ептен ми се повлече косава да почнам да користам, но сега не. Инаку сум NW 1.5 - 2 сега за сега, и немам агресивно опаѓање.
хехе биди срекен уште некоја година да ја имаш на главата
најчесто активно проретчување/губење на косата е околу 20 година

јас би им препорачал на сите да не ставаат од овие срањава се додека не осетат на темето проретчување
ако залистоците се повлекуваат не се замарајте ... менете фризура
али темево грозно изгледа ако немаш коса

и тоа за 4-5 години не е баш така ... некој луге имаат одржувано по 20,30 години ... кај секој е различно

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
:) Многу си грешка Мите.
Од многу различни искуства, покажано и докажано е дека ако приметиш опаѓање или ретчење на било кој дел од косата , ако сакаш подобри резултати и ако сакаш да вратиш што поголем дел е да почнеш да користиш третмани.
Второ, не знам кај си чул дека се имаат одржувано по 20-30 години кога самиот миноксидил не е стар толку.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
не сакам да и препорачам на лугето да почнат со таков третман бидејки многу замарање и не сака заебанции и прекинување тој третман бидејки ке се влоши повеке ситуацијата со косата па додека да се регенерира потребни се неколку месеци за да се вратите пак на старото
а да се замарам од 18,19 години јас не би го направил (освен ако е стварно критишен случај)
мене почна да ми пага косата околу 20 година и сменив фризура т.е пуштив шишки и не се познава залистоци ништо ама теме не се прикрива баш така лесно
може и да ја бзнеш и на кец ама зависи од главата и имиджот

инаку Океан ова е за тебе
Developed by then Upjohn Co. of Kalamazoo, Michigan, Minoxidil first came on the scene in 1968

сега може тоа 20-30 години го треснав ама знам дека прочитав такво нешто

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Здрaво!!!
Јас сум нов во форумот и гледам дека скоро секоја 5 личност го има овој проблем со опаѓањето на коса и сакам да прашам дали некој членовите на овој форум е пробал со пресадување на коса доколку има некој сакам да ми објасни подобро, за парите не е важно колку чини целата таа операција. На овој потег се решив бидејќи моето опаѓае на косата е наследно и не може ништо да се направи. Кај нас во Македонија тоа го прави д-р Петар Кроневски од Филип Втори а гледам има реклами за една клиника во Белград ама не знам какво е нивното искуство таму, за разлика од тоа во Лондон има клиника и целото пресадување на коса е 30.000 фунти што за нашиот стандард е доста скапо али сепак нема нешто повредно од косата на човекот парите не се важни.

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
Merz vitaminite ne stvaraat poduenost vo obrazi :) mislam, toa ti e posledica od sto si se zdebelil . Ima luge kaj koi i ne se poznava taka debelinata, odnosno imaat pokovcesto lice taka da kaj niv nema da ima takov efekt . Inace samite vitamini dokolku ne konzumiras pogolemi kolicestva na hrana nema da te zdebelat. Rabotata e vo toa sto se sto jades se vrzuva vo organimot i na toj nacin doaga do zgolemuvanje na tezina. Se sto sodrzi vitamin B odnosno komplex od B, vlijae na apetitot. Jas gi piev Merz isto taka i toa povekje od dve godini i da , mi napravija problem so tezinata. Znaci treba da se kontroliras, odnosno da si go kontroliras apetitot. Ova ne ti se obrakam licno tebe , tuku na site koi ke se resat da zemaat slicni vitamini :)

Член од
29 јуни 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Почитуван Картов
Ви благодарам за оваа исклучително поучна и на експертско ниво напишана статија за машката келавост. Вашето знаење од оваа област е многу поголемо од она што го поседуваат нашите врвни дерматолози кои милуваат да кажат дека се стручњаци за косопаст. Ова е проверено - со неколку од нив се консултирав, вклучувајќи го и Анчевски, и заклучив дека не го познаваат овој проблем воопшто. Но морам да забележам дека статијата е наменета исклучиво на машката популација. Многу малку податоци има за проблемот на опаѓање на косата кај жените а верувајте, овој проблем е присутен кај огромен број од нив. Постојат ли некои специфики во третманот на женскиот тип на косопаст и дали лековите кои вие ги применувате може да ги употребуваат и жените? Имам 18 години и од 2009 година забележав дека косата ми опаѓа интензивно. Пред 6 месеци, фризерката ми кажа дека косата ми е страшно проретчена во вид на круна и дури тогаш сфатив дека треба да превземам нешто. Сметав дека косопастот се должи на пролонгиран стрес и на нередовен менструален циклус. Стресот го надминав а за второто се обратив на гинеколог. Ми препорача таблети ЈАЗ кои би требало да го спречат косопастот и да го регулираат циклусот. Сеуште не сум ги зела затоа што на неколку форуми прочитав дека токму тие се причина за косопаст. Што ќе ми препорачате вие? Ве молам пишете побрзо затоа што сум очајна и преплашена.
Софија

Kajgana Shop

На врв Bottom