Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
[FONT=&quot]Сакам да ве прашам за начинот на употреба на шампонот Ketokonazol.
Каде се нанесува, дали само на местата каде се мачка и
[/FONT][FONT=&quot]Minoxidilot или на цела глава?[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Дали прво се нанесува на сува кожа па се остава некои 5 минути па се мие или класично како другите шампони се користи?Како да знам колкава количина да нанесам? Дали од поголема количина може да има проблем?[/FONT]
друже колку повеке нанесуваш на целиот скалп толку подобро... ги стимулираш фолекулите на целиот дел од главата, така да јас да можев да нанесам 1мл на целиот скалп би го нанел ама не е доволно и не е препорачливо повеке од 2мл на ден
за кетоконазолот не сум запознаен еве сега ке одам прв пат да го употребам според упатствата
ама верувам дека се нанесува како секој регуларен шамнон само го оставаш така едно 3-5 минутки да поделува
Хах реков јас дека миноксидилот го забавува опаѓањето на косата само за 5 годишна употреба, послем тоа се враќаш на старо нема ефикасност никаква...
Филозовке не си во право ... миноксидилот помага многу... сега не знам на колку време точно ке се видат резултатите ама за 1 година би требало да има сигурно добри резултати , е сега има момент кога миноксидилот е во фаза само на одржување на влакното ако се користи подолг период како што рече ти 5 години
а мислиш дека не е тоа доволно 5 години па и повеке да си ја зачуваш косата?
барем ако станам келавица нека станам после 30 година .... тоа е и поентата на овие препарати според мене
а тоа што го реков дека сме проколнати го реков бидејки не смее да се сопре со користењето на миноксидилот (си го сфатив нешто ко клетва :pos2:)

значи луге јас ова ке ви го кажам (сепак мое мислење е)
не нанесувајте миноксидил ако немате проретченост на темето (забележлива проретченост) и не почнувајте да го користите ако не планирате да го нанесувате секој ден ... бидејки ако почнеш да нанесуваш и после некој период се откажете ке се вратите дури на полошо одколку да не сте нанесувале ништо на главата ... така да потребно и е некое време (неколку месеци) за косата да се прилагоди да функционира без минаксидилот за да се вратите во периодот кога како ништо да не сте користеле (НА СЛИКАТА Е МНОГУ УБАВО ПРИКАЖАНО)

п.с е сега само една работа не ми е јасна дали откако ке постигнам резултат со миноксидилот во упатството пишува дека може да се нанесува од 1-2 пати неделно за да се одржува постигнатиот резултат ...

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Кетоконазалот го купивте од аптека во Скопје, мислам се наога во Скопје да си купам. И дали оди во комбинација со минохидил 5% ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Зегин а верувам дека го има и во секоја аптека
да оди во комбинација со миноксидилот

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
слушај сега пријателе јас што имам прочитано и сфатено ( немам многу читано)
финастеридот се пие орално и тој делува на целиот организам ... не знам колку процента бесе на скалпот не се секавам ама добар процент го опфака и го блокира ДХТ
е сега лошото нешто кај топикалното нанесување е тоа што е многу тешко да се нанесе на целиот скалп ... а доброто кај финастеридот е тоа што го пиеш и делува на целиот скалп ... а ти нанесуваш само на делови што не ми се свига донекаде али не е толку ризичен ко финастеридот
значи барем од тоа што го имам прочитано ке ти направам една споредба
нај јакото нешто што се примa e Dutasteride и e 10 пати појак од Finasteridot a додека Saw palmetto e 100 пати послаб од Финастеридот (грубо кажано)
и многу луге немат никакви ефекти од Saw palmetto а додека голем процент се задоволни од Финастеридот
така да од оваа проценка се откажувам од Saw palmetto
е сега за Ревивогенот не знам не сум барал колку е јак и колку ветува резултати
инаку за мене лично не се осекам да ми опага косата туку мислам дека опадна пред една година и ми го проретчи темето
може и сега да пага де ама не толку обилно така да мислам дека можам да поминам и со некој поблаг дихидротестостерон блокер

ке пробам да најдам и повеке информации за Ревивогенот
е сега има shampoo i conditioner
ти conditioner користиш?
инаку знам од каде да го најдам преку интернет него сакам да знам дали се наплака поштарина, колку време се чека, со што се плака и слично

--- надополнето ---

dejan1982 abe toa Revivogenot nesto pustal boja :D tocno li e toa
duri pernicite stanuvale zolti ?
Vo pravo si deka Dutasteride e pojak od Finasteride i e poradi toa porizicen. Ustvari najjak e Spironolactone vo forma na tableti i retko koj se osuduva da proba poradi toa sto, kako sto napisav, moze da se javat posledici na feminiziranost. Toj e prejak anti-androgen. Finasteridot tocno deka ke deluva na celiot skalp ama i na celoto telo. I tocno, jas Revivogen go koristam samo na del (gorniot) od skalpot, ama realno na drugo mesto ne ti treba. Ne mora tilot i stranite da gi mackas.
Za Saw Palmetto, vo pravo si deka verojatno ne deluva kaj pogolem % od lugjeto iako e najjakiot priroden DHT bloker. Mene poentata mi bese deka koga bi gi piel tie tableti ti poagjas so mislata deka ke ti pomogne vo sprecuvanjeto na DHT. Zatoa vikam deka MOZEBI si spremen za FInasteride.
Sto se odnesuva do Revivogen, ne go koristam ni samponot ni regeneratorot, tuku serumot. Toa e sustinskiot del na nivnata paleta na proizvodi. Iskreno jas ne sum nekoj golem fan samponi koi se protiv opagjanje da se koristat kako glaven preparat vo borbata protiv opagjanjeto. Logikata e vo celta za koja se koristat samponite. Realno ti nemozes da go cuvas samponot povekje od 5 min dodeka se tusiras. Prakticki imas samo tolku vreme da aktivnite sostojki penetriraat vo skalpot. Toa ne e slucaj so serumite, koi ne se izmivaat barem 3 casa. Bas poradi toa proizvoditelite stavaat slaba koncentracija na aktivni sostojki vo samponite za razlika od serumite. Toa mozes da go vidis i vo cenata, ako kupuvas serum ke dobies mnogu pomala kolicina i mnogu povisoka cena za razlika od samponite.
Revivogen ima zoltenikava nakaj kafeava boja. Tocno e deka e mrsen, no jas stavam 1 ml navecer i toa voopsto ne mi pravi problem so pernicata. Sepak jas stavam na gorniot del od glavata taka realno toj del ne ja dopira pernicata. Jas imam nabaveno na www.onlyhaorloss.com Oni ti naplakjaat pokraj za proizvodot isto taka i za transport. Cenata na transportot mozes da ja vidis ako pocnes procedura za kupuvanje i vo narednite cekori ke vidis. Preku ovoj sajt proizvodot stignuva za okolu 2 nedeli. Vo postenskoto sandace ti stignuva kartonce od mak posti deka ti e stignata pratkata i treba da se doplati uste otprilika 200 denari. Toa e ako kupis edno parce. Ako kupuvas povekje proizvodi moze da ti naplatat tuka plus 15% carina i 18% DDV.

--- надополнето ---

Прегледај го приврзокот 41094 ПРОКОЛНАТИ СМЕ ТИЕ ШТО ПОЧНАВМЕ СО МИНОКСОТ :toe:
Epa sea......da se nadevame deka sme nad prosekot. :)

--- надополнето ---

[FONT=&quot]Сакам да ве прашам за начинот на употреба на шампонот Ketokonazol.
Каде се нанесува, дали само на местата каде се мачка и
[/FONT][FONT=&quot]Minoxidilot или на цела глава?[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Дали прво се нанесува на сува кожа па се остава некои 5 минути па се мие или класично како другите шампони се користи?Како да знам колкава количина да нанесам? Дали од поголема количина може да има проблем?[/FONT]
Nanesuvaj go kako sekoj drug sampon, po moznost sekoj tret den. Ostanatite denovi kombiniraj so obicen sampon. Znaci nanesuvaj na cela glava i ostavi da deluva duri se tusiras i izmij na kraj. Pozelno e i prvo da naneses pomala kolicina, da tries, da izmies i pak da nanesis i toa da otstoi duri se tusiras. So prvoto nanesuvanje gi izmivas site necistotii sto ke ovozmozi podobra absorbcija na Ketokonazolot pri vtoroto nanesuvanje.
Ketokonazolot prilicno go susi skalpot, taka da jas sekogas posle mienje nanesuvam aloe gel za da se podobri hidratantnosta.

--- надополнето ---

барем ако станам келавица нека станам после 30 година .... тоа е и поентата на овие препарати според мене
а тоа што го реков дека сме проколнати го реков бидејки не смее да се сопре со користењето на миноксидилот (си го сфатив нешто ко клетва :pos2:)

значи луге јас ова ке ви го кажам (сепак мое мислење е)
не нанесувајте миноксидил ако немате проретченост на темето (забележлива проретченост) и не почнувајте да го користите ако не планирате да го нанесувате секој ден ... бидејки ако почнеш да нанесуваш и после некој период се откажете ке се вратите дури на полошо одколку да не сте нанесувале ништо на главата ... така да потребно и е некое време (неколку месеци) за косата да се прилагоди да функционира без минаксидилот за да се вратите во периодот кога како ништо да не сте користеле (НА СЛИКАТА Е МНОГУ УБАВО ПРИКАЖАНО)

п.с е сега само една работа не ми е јасна дали откако ке постигнам резултат со миноксидилот во упатството пишува дека може да се нанесува од 1-2 пати неделно за да се одржува постигнатиот резултат ...
E prijatele, i mene me interesira toa dali mozam da namalam so minoxot posle odredeno vreme, na primer edna godina. Nigde ne najdov jasen odgovor na ova prasanje. Inace jas sum na tretman skoro 5 meseci i imam znacitelni rezultati (steta nemam sliki pred i posle) i niedno nanesuvanje ne sum go propustil. Za Revivogen znam deka posle 1 godina mozes da namalis na sekoj vtor den. Revivogen e mnogu mrsen taka da mijam kosa sekoe sabajle bez isklucok, znaci mozes da zamislis koj napor e. Edvaj cekam da pomine edna godina :))))

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
а нели е добра идејата првиот пат да си нанесеш било каков шампон и да си ја одмрсиш/измиеш косата/кожата па после тоа да нанесеш од Реконазолот (подобро ке навлезе во кожата и повеке пена ке направи)
инаку како благо шампонче добро е она од коприва со алое вера?

и дали има врска колку мл ке се нанесе од Реконазолот ? 1мл = 10мг реконазол

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
а нели е добра идејата првиот пат да си нанесеш било каков шампон и да си ја одмрсиш/измиеш косата/кожата па после тоа да нанесеш од Реконазолот (подобро ке навлезе во кожата и повеке пена ке направи)
инаку како благо шампонче добро е она од коприва со алое вера?

и дали има врска колку мл ке се нанесе од Реконазолот ? 1мл = 10мг реконазол
Da da, mozes koj bilo sampon da go koristis pri prvo nanesuvanje. Samo sto drugiot sampon sto go koristam e poskap od Ketokonazol, taka da poeftino mi e da go koristam Ketokonazol i pri prvoto nanesuvanje :))))
Neznam koj e toj sampon ali ako ima kopriva i aloe valjda e OK.
Inace ne vodam smetka kolku ml sampon stavam. Nema potreba od tolku evidencija.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
E prijatele, i mene me interesira toa dali mozam da namalam so minoxot posle odredeno vreme, na primer edna godina. Nigde ne najdov jasen odgovor na ova prasanje. Inace jas sum na tretman skoro 5 meseci i imam znacitelni rezultati (steta nemam sliki pred i posle) i niedno nanesuvanje ne sum go propustil. Za Revivogen znam deka posle 1 godina mozes da namalis na sekoj vtor den. Revivogen e mnogu mrsen taka da mijam kosa sekoe sabajle bez isklucok, znaci mozes da zamislis koj napor e. Edvaj cekam da pomine edna godina :))))
lol kako sto gledam ti ne si tilku zagazen ako si 1982
jas sum so nepolni 23 i stotuku pocnav so tretmanot i ke pravam pred i potoa :D

inaku za minoxot moze da se namali vo eden pat na denot primer samo vo nokta ama jas bi sakal da go namalam uste poveke barem preku eden den (otkako ke pomine edna godina i ke osetam rezultati sekako)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Da be, nakaj 29 idam jas. Koga bev kako tebe uopste ne me zasegase ovoj problem. Pred 5 meseci smeniv berber i toj ustvari mi ukaza deka kosata poleka no sigrno mi se tenci. Toa me natera pocnam da razmisluvam na ovaa tema i sega sostojbata mi e daleku podobra. I berberot primeti znacajno podobruvanje.

Za minoxot, mozda i moze da se namali ama i ke istrazuvam povekje na taa tema.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
i jas ke istrazuvam i ke se nadopolnuvame
eee barem mene da me fatese nakaj 28-29 godini
jbg pregolema mi e maskosta izgleda :pos2:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
dejan1982 не ја кажа цената на сите овие производи што ги користиш за косата и колку тоа би чинело месечно, баш ме интересира

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
evaka primetuuem deka se perutam na koza mislam na vegi a za kosa da zboram znaci brzo izumiraat toa kletkite liso bea i sea chare, me mrzi da idam na ljekar treba uput neam pari a i me mrzi nego chare jebes so paga kosata neka paga toa od visak testosteron nego chare za perutenjevo na lice na vegi a za kosa ic da ne praam muabet.....

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Epa ne e eftino

Revivogen: okolu 1000
Rogaine: okolu 1000
Vichy Tonic: okolu 500 mesecno
Merz: 500
Eugene Perma sampon: okolu 500
Ketokonazol: 200 za 3 meseci

Znaci vkupno: okolu 3500 denari mesecno. Ova e presmetano posto poedinecno proizvodite kostaat povekje, a ova e svedeno na trosok za 1 mesec.
Ne e malku, ama ima rezultati, i sea toa e.
Planiram da napravam pauza so Vichy aminexil tonikot i da prejdam na Eugene Perma tonic.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
абе сега ако имаш добра заработка зошто да не :)
јас сега за сега сум на ефтината роба(не дека не вреди) и ке гледам да ми бидат трошоците околу 1000 денари
а сега ако дојдам до повеке пари ке гледам и јас нешто бренд :)

дејан замисли си колку потрошувачка имат тие што го произведуваат миноксидилот :D

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се извинувам за привременото затворање на темата.
Продолжете:)

Kajgana Shop

На врв Bottom