Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Zdravo,

Aminexilot go koristam vekje 2-2,5 meseci. Ne sum procital deka treba da se koristi so prestan, bas ke vidam. Jas go koristam tonicot koj e 1,5%. Inace, se pretpostavuva deka Aminexilot gi prosiruva krvnite sadovi vo folikulite na kosata i na toj nacin go zgolemuva brojot na vlakna vo fazata na rast.
Jas licno go koristam kako nadopolnuvanje na Revivogen i Rogaine.

Za pilfudot nemam iskustvo, ne sum go koristel. Cesanjeto na skalpot e voobicaen stranicen efekt na minoxilidot generalno kaj mal broj od korisnicite. Ako cesanjeto e golemo, kako sto vika Ocean koristi nekoj poblag smiruvacki sampon i mij ja kosata sekoj den. Moze nekoj den pauza da napravis so minoxidilot pa da prodolzis, pa da vidis kako ke ti bide. Ne sekoj minoxidil e ist. Site imaat 2 ili 5% minoxidil ama imaat i drugi sostojki koi mozat da predizvikaat cesanje ili ne. Jas koristam Rogaine pena vekje 3 ipol meseci i nemam nikakvi problemi.

Pozdrav

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
змијско масло-SNAKEOIL

… Го запира косопадот !
… ја возобновува веќе опаднатата коса !
… Крај на перутот!
... ГО стимулира растот на косата

… За мажи и жени !

http://www.biodarbg.com/product/11/tala-zmiysko-maslo.html

Член од
21 септември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Сакам да поминам на користење на Пилфул (се уште се мислам дали 2% или 5%). Ме интересира дали има некој на кој овој производ му има помогнато и дали има некој кај кој овој производ не дал никаково подобрување. Друго сакам да прашам дали Rogaine го има во накоја наша соседна земја. Дали Пилфул ја мрси косата и дали Rogaine ја мрси косата? Дали некој има слишнато и дали го има користено ревитанол било нешто на база на коприва рузмарин и уште некоја природна состојка и се ставал 30 мин пред миење на коса.

--- надополнето ---

Имам уште едно прашање дали може Пилфул да се комбинира со шампонот од Виши за против опаѓање на коса?

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Сакам да поминам на користење на Пилфул (се уште се мислам дали 2% или 5%). Ме интересира дали има некој на кој овој производ му има помогнато и дали има некој кај кој овој производ не дал никаково подобрување. Друго сакам да прашам дали Rogaine го има во накоја наша соседна земја. Дали Пилфул ја мрси косата и дали Rogaine ја мрси косата? Дали некој има слишнато и дали го има користено ревитанол било нешто на база на коприва рузмарин и уште некоја природна состојка и се ставал 30 мин пред миење на коса.

--- надополнето ---

Имам уште едно прашање дали може Пилфул да се комбинира со шампонот од Виши за против опаѓање на коса?
Zdravo.

1. 2% e popreporaclivo za zeni, 5% za mazi
2. Licno nemam iskustvo so Pilfud, imam slusnato deka e mrsen
3. Neznam dali Rogaine go ima vo sosednite zemji, inace ne ja mrsi kosata, jas go koristam, go nabaviv na internet.
4. Ne sum slusnal za revitanol. Daj malce objasni ni povekje.
3. Pilfudot bi trebalo da odi vo kombinacija so Vichy sampon, posto Vichy sodrzi Aminexil koj dobro se kombinira so Minoxidil (Pilfud).

Pozdrav.

Член од
21 септември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
dejan1982 фала ти на одговорот. Инаку она за ревитанолот го прочитан на страната
http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2743&stID=53808 и е на природна база
затоа прашав дали некој го знае или дали воопшто постои. Инаку овие денови читав
за Minoxidil и некако многу страшно пишува демек многу последици може да има.
Кога се користел не требало да се вози кола, можело да имаш проблеми со срцето
и триста други работи се изначитав. Па ме интересира колку од сето ова е вистина.
Дали навистина може да биде толку штетен?

Поздрав

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
dejan1982 фала ти на одговорот. Инаку она за ревитанолот го прочитан на страната
http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2743&stID=53808 и е на природна база
затоа прашав дали некој го знае или дали воопшто постои. Инаку овие денови читав
за Minoxidil и некако многу страшно пишува демек многу последици може да има.
Кога се користел не требало да се вози кола, можело да имаш проблеми со срцето
и триста други работи се изначитав. Па ме интересира колку од сето ова е вистина.
Дали навистина може да биде толку штетен?

Поздрав
Zdravo,

Vistina e deka nekoi od tie raboti sto gi navede gi pisuva na ambalazata na Rogaine. A sto se odnesuva za vozenjeto kola, prvpat slusam, ne mi izgleda toa realno. Tamam rabota ako nemozes kola da vozis. Moeto mislenje e deka tie stranicni efekti se premnogu retki, i kaj eden covek da se javat oni gi pisuvaat. Najcest stranicen efekt (sto vo sustina e retka pojava) e iritacija na skalpot. Ne sum slusnal ni procital negde po forumite nekoj da imal bilo koj drug stranicen efekt. Minoxidilot vazi za prilicno bezbeden preparat. Drug primer. Na Rogaine pisuva deka treba da se koristi samo za temeto na glavata, a jas kako i mnogu drugi korisnici go koristam i na predniot del i imam dobri rezultati. Napisale taka poradi toa sto na testovite ostvarile najdobri rezultati na toj del i za toj del dobile dozvola od FDA. Toa apsolutno ne znaci deka nemoze da funkcionira i na predniot del. Isto taka pisuva deka ne treba da se koristi od zeni, iako vo praktika mnogu zeni go koristam pred se rastvorot od 2%.

Pozdrav

--- надополнето ---

Go procitav artiklot vo Dnevnik za Revitanol. Ne sum slusnal, ne znam kade moze da se nabavi, verojatno go ima po aptekite.

Moj komentar. Vo princip stanuva zbor za voobicaeni prirodni sostojki za koi na zapad se praveni ekstenzivni analizi za nivnoto dejstvo protiv opagjanjeto i nikogas naucno ne bilo dokazano deka dejstvuvaat na toj nacin i efektivno. Tvrdenjata izneseni vo artiklot se pregolemi za ovie sostojki. Edinstveno sum slusnal deka kopriva (i toa korenot, ne listot) i lukot MOZE EVENTUALNO DA POMOGNAT a ne da bidat nositeli vo borbata protiv opagjanjeto a da ne zborime za nov rast. Moe mislenje e deka ako se potpiras samo na ovie sostojki verojatnosta za neuspeh e golema.
Drugo. Ova ne mi lici na vistinki artikl. Ova e reklama. Vo tekstot pisuva "Eksperti". Prijatele vo Makedonija ne postojat eksperti na ovaa problematika. Ova problematika e najmalku proucuvana od doktorite vo Makedonija. Postojat samo 2-3 manipulanti koi ke ti soberat mnogu pari bez efekt (pr. doktor VAIS).
Svedeno, moe mislenje e deka tesko bi gi postignal posakuvanite efekti so prirodni sostojki. Nazalost, hemiite se poefikasni. Ako vekje sakas isklucivo prirodni sostojki da koristis togas najdobar izbor ke ti bide da napravis kombinacija na odredeni bazni i etericni masla. Jas takva kombinacija bi koristel ali samo kako dopolnitelen tretman. Dobra kombinacija bi ti bila slednava:
1. Bazni masla
- Jojoba
- Maslo od semki od grozje
- Maslo od argan
- Neem oil (ne go znam prevodot)
Moze da se koristi edno, dve ili site bazni masla

2. Etericni masla
- Bosilek
- Koren od morkov
- Kedar
- Kamilica
- lavanda
- Ruzmarin
- Majcina dusica
- Zalfija
- Cajno drvo

Ne mora site, ama dobro bi bilo 4-5 barem da se koristat. Etericnite masla odat najmnogu do 5% vo baznite masla. Povekjeto od ovie gi nema vo MK, ke treba od internet da se nabavat. Pak naglasuvam, etericni masla bi koristel samo kako dodatok, a ne kako osnoven preparat.

Pozdrav.

Член од
27 октомври 2009
Мислења
89
Поени од реакции
14
Денес бев на дерматолологија и ме пратија на ендокринологија за да направам испитување на сите хормони. Да не знае некој колку би чинело ова приватно, зашто ми закажаа дури за крајот на април, а не можам до тогаш да чекам.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Привато цените се околу 600 - 800 ден. од хормон. Ако ти стаат во упатот да испиташ десетина хормони, израчунај колку ќе дојде. Затоа и се толкави гужви на Ендокринологија, зошто со плави картони ќе дадеш 500-600 денари за сите хормони, а приватно ќе те кошта страшно многу.
Плус, на Ендо има само по еден доктор во еден ден, а сите таму ги праќаат, затоа дури во април ти закажале.
Ако имаш на упатот кои хормони да ги испиташ, оди пред терминот што ти е закажан за да дадеш крв, зошто и за резултатите се чека некои 10тина дена.

Член од
30 април 2010
Мислења
147
Поени од реакции
26
Дали некој знае да ми каже каде во Скопјево можам да најдам Biotin 5000 mcg ???

Косата многу споро ми расте и за ноктиве ми треба.Од лакирање ги упропастив.
Фала унапред. :pipi:

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
dobro luge znaci se iznacitav celi 45 stranici kojsto mi odzemaa cel den a i pred toa postirav vo stranski forum i pobarav mislnejne od nekoj postrucni luge
prvo nesto sto mi ponudija bese finasteride (propecia/proscar) i minoxidal (rogaine).
Posto se stranski proizvodite jasno mi e deka gi nema kaj nas ama ima nase proizvodstvo
planiram da zemam minoxidal 5% i rekonazol sampon ... e sega ne znam so da zemam kako DHT blocker (nema sansi da zemam od toa finasteridot bidejki citav po stranskite forumi i luge objasnuvaa deka spermata i e kako voda...taka da planiram da imam deca i ne sakam da se izlozam na tolkav rizik)
taka da prasanjeto mi e koja e taka najbliska alternativa do finasteride ama sto e dostapna vo makedonija
ili ete da ja poracam od nekade ama da ne bide mnogu skapa ili pak da platam skapa dostavka ili premnogu vreme da cekam
Dimitar , Dejan , ocean .... ocekuvam odgovor

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Дали некој знае да ми каже каде во Скопјево можам да најдам Biotin 5000 mcg ???

Косата многу споро ми расте и за ноктиве ми треба.Од лакирање ги упропастив.
Фала унапред. :pipi:
И јас барав ама нема, а ме интересира тоа пропециа, дали можат жени да го користат, и дали миноксидилот има делотворност само во рок од 5 год употреба или може и подолго зашто негде имам прочитано дека само до толку може даи ма ефикасност послем му се губи ефикасноста а и слушав еден доктор на нет, дека миноксидилот бил успешен само кај 30% од популацијата дали е ова точно? ваше мислење

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
И јас барав ама нема, а ме интересира тоа пропециа, дали можат жени да го користат, и дали миноксидилот има делотворност само во рок од 5 год употреба или може и подолго зашто негде имам прочитано дека само до толку може даи ма ефикасност послем му се губи ефикасноста а и слушав еден доктор на нет, дека миноксидилот бил успешен само кај 30% од популацијата дали е ова точно? ваше мислење
propecia za zeni NE
ne pokazal nikakvi podobruvanja i moze da bide steten za bremeni zeni...licno jas kako masko ne bi piel takvo nesto , dosta se iznacitav i toa e moe licno mislenje
a za monoksidilot kako sto znam posle negovo sopiranje se vrakas na stara prica
hmm a za toa za 30% deka e efektiven ne veruvam se dodeka si vo rana faza na opaganje
sega kaj tatko ti nema da deluva sigurno

cekaj bre pa zensko si sigurno ne ti opaga kosata kako na nas maskive gi broime vlaknava na glavava

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
ДЕЧКИ КЕ ОСТАВАМ SKYPE ЗАТОА ШТО ГЛЕДАМ ДЕКА ТЕМАВА ЗАМРЕ ЗА ДА МОЖЕ ДА МЕ ИСКОНТАКТИРАТЕ ИМАМ НЕКОЈ ПРАШАЊА ОКОЛУ ТОА КАКО СЕ НАНЕСУВААТ ПРЕПАРАТИТЕ...КУПИВ НЕКОЈ ОД НИВ...
поточно не ми е јасно за зелениот чај и за чајот од коприва
кој се пие а кој се нанесува на скалпот ....

би ви бил благодарен ако ми дадете некакво објаснување
БЛАГОДАРАМ

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ако си ја прочитал цела тема , ке ти било јасно околу чаевите :)
Јас Зелен чај пијам заедно со Чај од коприва, зелениот од виталиа а од коприва од good nature. Во едно кило вода ставам 4 лажици од зелениот и 3 инстант кесички од копривата. Тоа ~ кило чај го пијам у еден ден.
За плакнење купувам од пазар лисја од коприва, и корен од коприва, еден ден после шампонирањето се миам со коприва, а вториот ден со коренот од коприва, и секој ден така најизменично.

Kajgana Shop

На врв Bottom