Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Ако си ја прочитал цела тема , ке ти било јасно околу чаевите :)
Јас Зелен чај пијам заедно со Чај од коприва, зелениот од виталиа а од коприва од good nature. Во едно кило вода ставам 4 лажици од зелениот и 3 инстант кесички од копривата. Тоа ~ кило чај го пијам у еден ден.
За плакнење купувам од пазар лисја од коприва, и корен од коприва, еден ден после шампонирањето се миам со коприва, а вториот ден со коренот од коприва, и секој ден така најизменично.
ахааа значи чајот од коприва ем го пиеш ем го нанесуваш на глава епа тоа ми беше нејасно бидејки мислев дека чајот од коприва се нанесува на скалпот а зелениот чај се пие
значи вака еве што земав и што планирам да пијам и нанесувам па ако имаш некој забелешки OCEAN или било кој друг поискусен во темава нека предложи

- наутро и навечер миноксидил(Пилфуд 5% спреј) 1 мл = 8 впрскувања? исто така и вечер се нанесува 1мл така? а не 1мл вкупно наутро и навечер (значи го нанесувам на темето и негувам од средината кон краевите е сега дали може да го користам и на предниот дел на главата или само на темето функционира?
- пиење чај од коприва и зелен чај секој ден инаку дали може да го смешам со шекер и тоа што ги мешаш чаевите во 1л не се добива некакво ново соединение или некаква реакција? ( ке пробам по 1л на ден да пијам па ке видиме како ке иде) инаку мн тешко се наога чај од корен од коприва ... во аптеките има само чај од коприва којшто е најверојатно од листот на копривата па така да ке кажам на стариве да ми наберат свеж ( може свежо набрат да се вари?)
- пиење Б комплекс по едно на ден апче
- кетоконазол 2,3 пати неделно и за плакнење чај од коприва (корен + лист) значи се плакнам со чајов и после тоа не го поминувам со вода пак него така оставам за да не го изгубам ефектот?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
ахааа значи чајот од коприва ем го пиеш ем го нанесуваш на глава епа тоа ми беше нејасно бидејки мислев дека чајот од коприва се нанесува на скалпот а зелениот чај се пие
значи вака еве што земав и што планирам да пијам и нанесувам па ако имаш некој забелешки OCEAN или било кој друг поискусен во темава нека предложи

- наутро и навечер миноксидил(Пилфуд 5% спреј) 1 мл = 8 впрскувања? исто така и вечер се нанесува 1мл така? а не 1мл вкупно наутро и навечер (значи го нанесувам на темето и негувам од средината кон краевите е сега дали може да го користам и на предниот дел на главата или само на темето функционира?
- пиење чај од коприва и зелен чај секој ден инаку дали може да го смешам со шекер и тоа што ги мешаш чаевите во 1л не се добива некакво ново соединение или некаква реакција? ( ке пробам по 1л на ден да пијам па ке видиме како ке иде) инаку мн тешко се наога чај од корен од коприва ... во аптеките има само чај од коприва којшто е најверојатно од листот на копривата па така да ке кажам на стариве да ми наберат свеж ( може свежо набрат да се вари?)
- пиење Б комплекс по едно на ден апче
- кетоконазол 2,3 пати неделно и за плакнење чај од коприва (корен + лист) значи се плакнам со чајов и после тоа не го поминувам со вода пак него така оставам за да не го изгубам ефектот?
-1. 1 ml сабајле , 1 ml навечер. Можеш и на фронтален дел да нанесуваш.
-2. Јас го пијам така, не ставам ни шекер ни мед. Првите 2-3 дена ке ти биде гаден али јебига ке го навикнеш. Корен од Коприва (за плакнење) се наоѓа на пазар. За пиење само обична коприва, онаква во кесички + зелен чај. Може свежо набран.
-3. Јас пијам Мерц таблети два пати дневно наместо Б-комплекс.
-4. Се миеш со шампонот го плакнеш, после ја миеш косата со копривата и втриваш пола минута за да навлезе колку-толку во коренот. Толку.

--- надополнето ---

И јас барав ама нема, а ме интересира тоа пропециа, дали можат жени да го користат, и дали миноксидилот има делотворност само во рок од 5 год употреба или може и подолго зашто негде имам прочитано дека само до толку може даи ма ефикасност послем му се губи ефикасноста а и слушав еден доктор на нет, дека миноксидилот бил успешен само кај 30% од популацијата дали е ова точно? ваше мислење
Јас мислам дека жените во глобала не треба да користат миноксидил.. освен во некои тешки случаи.
Женската коса 99% паѓа од механички оштетувања, од диети , храна без витамини и сл. Фитовал и Мерц витамини ке ве средат скрос. :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
blagodaram Ocean za odgovorot
pa planiram od utre da ja pocnam procedurata osven mi ostanuva utre da najdam caj od kopriva
znaci se gubi efektot ako go pijam so seker ... auu ne znam ne bi mi bil prijaten da go pijam bez nisto onaka cist gorcliv :nesvest:
i planiram da svaram caj edno tendzere i da go stavam vo sisinja za da ne varam sekoj den i da si pijuckam od nego
sea malce cudno mi stana ti sto spomna deka eden den posle samponiranjeto se mies so kopriva
jas taka planiram posle samponiranjeto odma da se isplaknam so korenot od koprivata
znaci toa e toa
nekoj drug DHT bloker bezbeden da mi predlozis sto go ima vo makedonija i sto moze lesno da go najdam osven koprivata i zeleniot caj (se mislev za proscar ama se predomisliv i sega zasega sum na toa deka nema sansi da probam takvo nesto ... i ne veruvam da se smeni toa)

a sto se odnesuva do zenskite jas ne znam zosto se zalite
pa jas nitu edno zensko ne sum videl da ima znaci na kelavost ...

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Дали некој знае да ми каже каде во Скопјево можам да најдам Biotin 5000 mcg ???

Косата многу споро ми расте и за ноктиве ми треба.Од лакирање ги упропастив.
Фала унапред. :pipi:
Ne sum prasal po aptekite dali ima Biotin, cudno mi e da nema. Podobro kupi si Merz Specijalni drazei. Jas gi koristam i mislam deka imaat navistina dobro dejstvo i na kosata i noktite. Vo Zegin se 480 denari dovolni za eden mesec.

--- надополнето ---

dobro luge znaci se iznacitav celi 45 stranici kojsto mi odzemaa cel den a i pred toa postirav vo stranski forum i pobarav mislnejne od nekoj postrucni luge
prvo nesto sto mi ponudija bese finasteride (propecia/proscar) i minoxidal (rogaine).
Posto se stranski proizvodite jasno mi e deka gi nema kaj nas ama ima nase proizvodstvo
planiram da zemam minoxidal 5% i rekonazol sampon ... e sega ne znam so da zemam kako DHT blocker (nema sansi da zemam od toa finasteridot bidejki citav po stranskite forumi i luge objasnuvaa deka spermata i e kako voda...taka da planiram da imam deca i ne sakam da se izlozam na tolkav rizik)
taka da prasanjeto mi e koja e taka najbliska alternativa do finasteride ama sto e dostapna vo makedonija
ili ete da ja poracam od nekade ama da ne bide mnogu skapa ili pak da platam skapa dostavka ili premnogu vreme da cekam
Dimitar , Dejan , ocean .... ocekuvam odgovor
Prijatele,

I jas sum generalno protiv Finasteride ili bilo sto se vnesuva vo teloto a ima kakvo i da e dejstvo na nivoto DHT ili Testosteronot. Pijam samo Merz drazei. Znaci generalno sum protiv i pienje caevi dokolku se pijat zaradi namaluvanje na DHT (iako sumnjam deka bi imalo nekoe golemo dejstvo). Deckoto sto ja otvori ovaa tema VeniVidiVici pisuvase deka se otkazuva od Propecia (Finasteride) i deka napravil nekoj koktel od bilki za da go pie kako caj. Poentata mu bese deka saka na PRIRODEN nacin da go namali DHT, navodno na toj nacin nema da ima rizik od nesakanite dejstva sto mozat da se dobijat od Finasteride. Mojata poenta, pak e, deka namalenoto nivo na DHT vo krvta i tkivata e toa sto moze da dovede do nesakani seksualni efekti, a ne nacinot so koj ke go namalis nivoto, so finasteride ili so caevi.
Taka da, jas sum isklucivo za topikalno lokalno upotrebuvanje na preparati na skalpot. Caevite, vo princip i nemozat nekoja steta da napravat, ama ne veruvam i deka mnogu mozat da pomognat.
Vo Makedonija od DHT blokeri ima Finasteride so ime Proscar i drugi genericki brendovi. Isto taka se prodavaat i Spironolactone tableti koi totalno ne se preporaclivi da se pijat oralno poradi toa sto se ekstremno potentni anti-androgeni i vo golema mera bi go unistil testosteronot sto znaci deka moze da se razvijat posledici na feminiziranost (taka imam citano). No moze sitno da se izdrobat tie tableti i da se pomesaat vo nekoj obicen lajt krem i taka da se nanesuva na skalpot. Jas licno koristam Revivogen kako DHT bloker i sum zadovolen od postignatite rezultati. Se nabavuva preku internet. Mesecno me fakja okolu 1000 denari.

--- надополнето ---

И јас барав ама нема, а ме интересира тоа пропециа, дали можат жени да го користат, и дали миноксидилот има делотворност само во рок од 5 год употреба или може и подолго зашто негде имам прочитано дека само до толку може даи ма ефикасност послем му се губи ефикасноста а и слушав еден доктор на нет, дека миноксидилот бил успешен само кај 30% од популацијата дали е ова точно? ваше мислење
Propecia (Finasteride) ne e preporaclivo za zeni. Logikata e deka Finasteride go namaluva nivoto na DiHidroTestosteron (DHT) vo krvta, koj hormon gi napragja folikulite na skalpot i na toj nacin kosata opagja (Ovoj proces e poznat kako Maska Tipicna Kjelavost sto e retka pojava kaj zenite). Toj hormon e maski hormon i kaj zenite se naogja vo mnogu pomali kolicini taka da finasteridot nema sto da namali i na toj nacin nema nikakov benefit za zenite. Ova kazuva deka problemot na opagjanje na kosata kaj zenite e od druga priroda a ne poradi DHT.
Ponataka, Finasteridot moze da bide i mnogu opasen za bremeni zeni poradi toa sto moze mnogu da nasteti ako nosi masko dete. Duri treba i da se izbegnuva i dopir so skrseni tableti od Finasteride.
Za minoxidilot navistina se pisuva deka ima ograniceno dejstvo, no toa ne e dokazano. Testovite sto gi ima praveno FDA (Food and Drug Association) vo vrska so Minoxidilot se odnesuvaat na edna godina. Se pretpostavuva deka najdobite efekti od Minox se dobivaat na krajot od prvata godina, a potoa ili se stagnira ili so malo tempo opagjaat efektite. Ama pak velam, toa ne e dokazano, i verojatno zavisi od individua do individua. Jas imam citano za lica koi koristat Minox i po 15 godini koi postignale super rezultati i gi odrzuvaat.
A za uspesnosta, Rogaine (toa e originalen brand na Minox) ima naucno dokazana uspesnost kaj 85% od populacijata. Za zeni sepak Minox 2% e preporacliv, a ne 5%.

Pozdrav

--- надополнето ---

blagodaram Ocean za odgovorot
pa planiram od utre da ja pocnam procedurata osven mi ostanuva utre da najdam caj od kopriva
znaci se gubi efektot ako go pijam so seker ... auu ne znam ne bi mi bil prijaten da go pijam bez nisto onaka cist gorcliv :nesvest:
i planiram da svaram caj edno tendzere i da go stavam vo sisinja za da ne varam sekoj den i da si pijuckam od nego
sea malce cudno mi stana ti sto spomna deka eden den posle samponiranjeto se mies so kopriva
jas taka planiram posle samponiranjeto odma da se isplaknam so korenot od koprivata
znaci toa e toa
nekoj drug DHT bloker bezbeden da mi predlozis sto go ima vo makedonija i sto moze lesno da go najdam osven koprivata i zeleniot caj (se mislev za proscar ama se predomisliv i sega zasega sum na toa deka nema sansi da probam takvo nesto ... i ne veruvam da se smeni toa)

a sto se odnesuva do zenskite jas ne znam zosto se zalite
pa jas nitu edno zensko ne sum videl da ima znaci na kelavost ...
Ako vekje pies caevi, pij go cist, bez dodatoci, na toj nacin efektot kje bide najdobar. Ne e prasanje tuka na vkus, tuku na efekt. Sekjerot ili medot sigurno ke go izmenat do odreden stepen hemiskiot sostav na toa sto go vnesuvas. Ubavo ti vika Ocean, kje se naviknes. Na primer jas lani piev eden caj za stomak, i tolku bese gorcliv sto mi doagjase da povratam prviot pat koga go piev, ali se naviknav. :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
--- надополнето ---

[/COLOR]

Propecia (Finasteride) ne e preporaclivo za zeni. Logikata e deka Finasteride go namaluva nivoto na DiHidroTestosteron (DHT) vo krvta, koj hormon gi napragja folikulite na skalpot i na toj nacin kosata opagja (Ovoj proces e poznat kako Maska Tipicna Kjelavost sto e retka pojava kaj zenite). Toj hormon e maski hormon i kaj zenite se naogja vo mnogu pomali kolicini taka da finasteridot nema sto da namali i na toj nacin nema nikakov benefit za zenite. Ova kazuva deka problemot na opagjanje na kosata kaj zenite e od druga priroda a ne poradi DHT.
Ponataka, Finasteridot moze da bide i mnogu opasen za bremeni zeni poradi toa sto moze mnogu da nasteti ako nosi masko dete. Duri treba i da se izbegnuva i dopir so skrseni tableti od Finasteride.
Za minoxidilot navistina se pisuva deka ima ograniceno dejstvo, no toa ne e dokazano. Testovite sto gi ima praveno FDA (Food and Drug Association) vo vrska so Minoxidilot se odnesuvaat na edna godina. Se pretpostavuva deka najdobite efekti od Minox se dobivaat na krajot od prvata godina, a potoa ili se stagnira ili so malo tempo opagjaat efektite. Ama pak velam, toa ne e dokazano, i verojatno zavisi od individua do individua. Jas imam citano za lica koi koristat Minox i po 15 godini koi postignale super rezultati i gi odrzuvaat.
A za uspesnosta, Rogaine (toa e originalen brand na Minox) ima naucno dokazana uspesnost kaj 85% od populacijata. Za zeni sepak Minox 2% e preporacliv, a ne 5%.
Значи како прво, исто многу имам читано за косата една есен ми паѓаше така повеќе и све прочитав, сега ми е добра не ми паѓа да чукнам у дрво, иначе за хормонот си многу голема грешка, женскиот организам исто така содржи тестостерон само во помали количини, тестостеронот е одговорен хормон каок за машката пази така и за ЖЕНСКАТА желба за секс, т.е потенција така да се изразам, кај жените овој хормон е главен причинител за алопециа аndrogenata или женска кељавост, ако си забележал кај женската популација имаме зголемување на бројот на личности што ја имаат оваа состојба алопециа аndrogenata, започнува покасно кај некој кај некој порано, претежно е дефинирана генетски но кај 12% од страдалничките процентов сум го запамтила и покрај тоа што немаат никаква генетска предиспозиција за алопециа аndrogenata сепак ја имаат оваа состојба, еве еден многу корисен линк
прочитајте си го, детално за женската кељавост и како таа не е прифатена во општеството, како што е машката, затоа жените страдаат во тишина....
"Mistakenly thought to be a strictly male disease, women actually make up forty percent of American hair loss sufferers"

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Nemanjeto kosa ne e bolest i zatoa ne treba lecenje isto kako sto homoseksualnosta ne e bolest i ne i treba lecenje, znaci kako sto homosexualnosta e vrodena taka i nemanjeto kosa posle odr.period e vrodeno i ne treba lecenje, toa e vid frziura (skinhead).

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Nemanjeto kosa ne e bolest i zatoa ne treba lecenje isto kako sto homoseksualnosta ne e bolest i ne i treba lecenje, znaci kako sto homosexualnosta e vrodena taka i nemanjeto kosa posle odr.period e vrodeno i ne treba lecenje, toa e vid frziura (skinhead).
И за жените е скинхед? :)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
Значи како прво, исто многу имам читано за косата една есен ми паѓаше така повеќе и све прочитав, сега ми е добра не ми паѓа да чукнам у дрво, иначе за хормонот си многу голема грешка, женскиот организам исто така содржи тестостерон само во помали количини, тестостеронот е одговорен хормон каок за машката пази така и за ЖЕНСКАТА желба за секс, т.е потенција така да се изразам, кај жените овој хормон е главен причинител за алопециа аndrogenata или женска кељавост, ако си забележал кај женската популација имаме зголемување на бројот на личности што ја имаат оваа состојба алопециа аndrogenata, започнува покасно кај некој кај некој порано, претежно е дефинирана генетски но кај 12% од страдалничките процентов сум го запамтила и покрај тоа што немаат никаква генетска предиспозиција за алопециа аndrogenata сепак ја имаат оваа состојба, еве еден многу корисен линк
прочитајте си го, детално за женската кељавост и како таа не е прифатена во општеството, како што е машката, затоа жените страдаат во тишина....
"Mistakenly thought to be a strictly male disease, women actually make up forty percent of American hair loss sufferers"
Vo princip ne mi e istrazuvana zenskata kjelavost (toa priznavam), no jas ne rekov deka zenite nemaat kjelavost i Testosteron i DHT, rekov vo mnogu pomali kolicini. Finasteridot e mnogu potenten i kolku sto imam citano navistina ne e preporacliv za zeni. Idi na www.hairlosstalk.com (mozebi i si bila, neznam) koj e dosta aktiven forum i koj ima segment za forumi za zeni. Ne sum cital na zenskite forumi. Inace linkov nesto ne ti funkcionira.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
ц ц ц у к***ц се изнапишав цел муабет и ми се избриша ама ете ке го напишам пак накратко
најнапред ти благодарам за вниманието и одговорот, се гледа дека си изначитан од странскиве форуми ... ние од таму и само може да се едуцираме како вистински да го спречиме опагањето на косата бидејки во македонија стварно ништо не знае никој за све ова
инаку да пријателе во право си за чаевите и тие делуваат на некој сличен ама послаб начин како финастеридот т.е го намалуваат нивото на дихидротестостеронот . И јас самиот се запрашав што ке се слуши секој ден ако пијам од чаевите ...
инаку се одлучив за чаевите да ги пијам бидејки не знаев кој друг ДХТ блокер да го користам ... немам многу голем избор во саканава Македонија така да ми преостана чајот како сигурен и ефтин производ
значи планирам да го пијам и да го нанесувам на скалпот барем за почеток може понатака ако наидам на Ревивоген или на некој друг производ да го сменам
е сега зарем мислиш ти ова твоево што го нанесуваш на скалпот дека не е истово со чајов ? Зарем не ја правиш истава работа нанесуваш на кожата и таа ја апсорбира во крвта и пак удира на ДХТ
али сепак нема да е лошо да ми оставиш линк или малце инфо од каде може да го порачам и за колку време ке го добијам
значи ти си задоволен од Ревивогенот
инаку би сакал исто така некој којшто подолго време има користено нешто од набројаното и има подобрувања кај истата личност да ги покаже резултатите преку слики ... јас не успеав да ги видам сликите на креаторот бидејки скоро се научив за темава а уште од 2009 е била активна
Поздрав и се надевам дека нема да згасне и кој се научи за нешто ново или има некакви подобрувања нека ги опише тука

И за жените е скинхед? :)
абе жити мене ја немам видено ниедно девојче келаво еј филозофке да не преовеличуваш:pos2: инаку на секој втор чекор ке видиш машка келавица
уствари сега се сетив видов една со мн проретчена коса ама гарант беше болна таа од нешто
за вас жениве доволно е едно шампонче добро да си најдете и да терате со него а ние што све срања мора да направиме за да го спречиме тестостеронот
најголемава иронија е што ете на оние кои им опага косата на градиве имаат тепих па што не никнале на главата :vozbud: а оние пак кои се мазни немаат никаков проблем со косата (барем јас што ги знам)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
.
Не си ме разбрал ко шо треба :) Сакав да кажам дека еднаш после шампонирање користам лисја од копирива, а наредниот ден корен од коприва. :)

Јас немам осет коа ставам на скалпот било какви водички и такви ствари па нешто што треба да ми трае 1 месец мене ми трае 1 недела :))
Дејан дај бе да ми нарачаш некако Ревивоген?

--- надополнето ---

најголемава иронија е што ете на оние кои им опага косата на градиве имаат тепих па што не никнале на главата :vozbud: а оние пак кои се мазни немаат никаков проблем со косата (барем јас што ги знам)
Epa уствари тоа што е дихидротестостеронот на цело тело овозможува да растат влакна , а на косата го прекинува.. оти до ден денес никој не знае :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
момци јас вака го нанесувам Пилфудот
значи 8 впрскуванја = 1мл
така да на темето ставам 5-6 впрскувања и на предниот дел 3 впрскувања (по едно од страните и едно од средината)
го користам овој метод бидејки во тие делови ми е проретчена да не кажам изгубена а во упатството пишува во денот да не се користат повеке од 2мл
инаку малце тешко се нанесува на темето т.е дел од течноста оди на косата ... па не знам дали е подобро директно со впрскување да нанесувам или прво да ја впрскам во капачето па да ја нанесам внимателно ...мислам сеедно

--- надополнето ---

не знам дали сте запознаени ама Saw Palmetto Berries има во Македонија во вид на капсули
колку се ефикасни не знам
http://vitamini.tc.mk/shopping/saw-palmetto-berries/3303/1

Член од
22 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
2
е сега зарем мислиш ти ова твоево што го нанесуваш на скалпот дека не е истово со чајов ? Зарем не ја правиш истава работа нанесуваш на кожата и таа ја апсорбира во крвта и пак удира на ДХТ
али сепак нема да е лошо да ми оставиш линк или малце инфо од каде може да го порачам и за колку време ке го добијам
значи ти си задоволен од Ревивогенот

Kolku jas znam topikalnoto nanesuvanje na skalpot sozdava mnogu mal rizik (verojatno ne e nula) da preparatot dejstvuva sistemski, t.e. da navleze vo krvotokot. Taka da, site topikalni preparati vazat za prilicno bezbedni gledajki od toj aspekt.
Inace za Revivogen mozes da procitas na nivnata strana www.revivogen.com a moze da se nabavi na povekje stranici kako na primer www.onlyhairloss.com
Ako gi imas procitano moite prethodni postovi jas ne go preporauvam Revivogen za najdobar DHT bloker. Naucno e dokazano deka Propecia e najefikasniot DHT Bloker. Po forumite ima dosta pomesani mislenja za Revivogen. Kaj mene ocigledno funkcionira poradi toa sto pagjanjeto e namaleno znacajno. Ama moram da kazam deka jas nemam agresivno opagjanje. Ako ti imas agresivno opagjanje neznam kolku Revivogen bi ti pomognal.
Sto se odnesuva so Saw Palmetto tableti bi trebalo da znaes deka toa e najsilniot priroden DHT bloker poznat na covekot. Od druga strana, negovoto dejstvo na sprecuvanje na opagjanjeto ne e dovolno prouceno i dokazano. Ama ako, prijatele, si psiholoski spremen da vnesuvas Saw Palmetto, ti si spremen i za Finasteride.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
слушај сега пријателе јас што имам прочитано и сфатено ( немам многу читано)
финастеридот се пие орално и тој делува на целиот организам ... не знам колку процента бесе на скалпот не се секавам ама добар процент го опфака и го блокира ДХТ
е сега лошото нешто кај топикалното нанесување е тоа што е многу тешко да се нанесе на целиот скалп ... а доброто кај финастеридот е тоа што го пиеш и делува на целиот скалп ... а ти нанесуваш само на делови што не ми се свига донекаде али не е толку ризичен ко финастеридот
значи барем од тоа што го имам прочитано ке ти направам една споредба
нај јакото нешто што се примa e Dutasteride и e 10 пати појак од Finasteridot a додека Saw palmetto e 100 пати послаб од Финастеридот (грубо кажано)
и многу луге немат никакви ефекти од Saw palmetto а додека голем процент се задоволни од Финастеридот
така да од оваа проценка се откажувам од Saw palmetto
е сега за Ревивогенот не знам не сум барал колку е јак и колку ветува резултати
инаку за мене лично не се осекам да ми опага косата туку мислам дека опадна пред една година и ми го проретчи темето
може и сега да пага де ама не толку обилно така да мислам дека можам да поминам и со некој поблаг дихидротестостерон блокер

ке пробам да најдам и повеке информации за Ревивогенот
е сега има shampoo i conditioner
ти conditioner користиш?
инаку знам од каде да го најдам преку интернет него сакам да знам дали се наплака поштарина, колку време се чека, со што се плака и слично

--- надополнето ---

dejan1982 abe toa Revivogenot nesto pustal boja :D tocno li e toa
duri pernicite stanuvale zolti ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
MINOXPAUSE.gif ПРОКОЛНАТИ СМЕ ТИЕ ШТО ПОЧНАВМЕ СО МИНОКСОТ :toe:

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
[FONT=&quot]Сакам да ве прашам за начинот на употреба на шампонот Ketokonazol.
Каде се нанесува, дали само на местата каде се мачка и
[/FONT][FONT=&quot]Minoxidilot или на цела глава?[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Дали прво се нанесува на сува кожа па се остава некои 5 минути па се мие или класично како другите шампони се користи?Како да знам колкава количина да нанесам? Дали од поголема количина може да има проблем?[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom