Пелазгите не ли се Словени ?
Атина, Пелопонез, Пела, Пелагонија, Крит итн не ли се словенски топоними во антиката ?
Тоа каменот од Розета не ли го прикажува македонскиот јазик со неколкуте граматички форми.
Како бре пола Европа е со Словени и овие истиве ако не влегоа во филм на Рим ќе беа денеска 2/3 од Европа.
Какво е тоа доаѓање од зад Карпатите и опаааа ништо нема од Камчатка до Алпи и од северно до јужно време саде Словени.
Какво е тоа појавување на таа маса одеднаш од место кое било мочурливо.
Апсурдно е да се мисли за Словените како за излолирано племе а денеска пола европа е словенска.
Незнам каков мозок треба да имаш за да го прифатиш ова.
Јас си признавам сум почетник во историјата, но сум инжинер и работите морам да ги согледувам реално и логички.
Кога читам книги за Александар, 200 пати се потврдува фактот кога стига близу Црното море дека ги нашол Фригите а овие пак мигрирале од дамнина од Балканот и тука биле познати како Бриги.
Капата што е најдена во Пела на македонскиот крал е иста како и бригиската.
Авторите денешни се многу изненадени зошто Бригите го дочекале Александар како ослободител и како тоа верувале во исти богови, односно во Херакле, бог кој имал светилиште во Македонија.
Историчариве западни се што не носи вода на нивната воденица, за нив е архаично, случајно итн.
Скитите.
Па ајде преведе ти ми скит што е ?
Народ што скита се сели ?
Па тие се на истото подрачје и биле во контакт со Хазарите и Татарите.
Антите исто.
И сите овие денеска ги дефинираме како словенски племиња(без Хазари и Татари).
Ама паднати од Марс.
Словените се народ голем кој се движи на просторот на евроазија и центар на културата нивна во антиката и се до отоманската империја им е Македонија.
Македонците како нивен дел се тие кои ги реформираа и ги воведоа во новите сознанија.
Ајде уште едно прашање од Библијата.
Дали може учење за вера христијанска со сите адети и компликации да се преставата со помош на пантомима ?
Зошто Павле бил повикан во Македонија, за да ја даде верата.
Ама за да ја даде треба да ја даде на јазик а таа улога ја земал Лука, Македонец, кој го придружувал кон патот и кој највероватно од него е измислена прикаската за да неговите ја примат верата рисјанска.
итн итн...
Апсурдно е да се спорите словени македонци.
Апсурдно е .
И Русите и сите славјани ќе бидат обични марионети се додека плукаат и уринираат на изворот.
Чекај уште ова.
Првиот универзитет ?
Каде е ?
Или случајно е бе, овие со адамови листови дојдоа Словениве и за 100 години се прешишаа и Рим и Атина и Елини, први универзитет отворија.
Тоа листовите и кожинките чуда праат.
Ајде не туку се карајте, Кина е 1.2 милијарди, Индија 1.4 милијарди, западен Рим сака да биде 500 милиони, САД пичи кон 500 милиони, Славјани кој 2, кој 5 кој 10 кој 120 милиони ама со негативно салдо, минус 1милион секоја година.
Каде е фамилијата словенска со многу деца.
Ви инсталира Рим вирус, наместо секс пирс, наместо фамилија, кучиња и мачиња шетате, ќе ја изгубите земјата со овие сваќања.
Имам уште многу итн итн....
И таа Русија треба да учи, многу да учи и да дојде овде да си ја бакне прататковината и да бара прочка од Охридската архепископија која пак и даде статус на Московската црква да биде патријаршија.
Тогаш ќе им тргне.
Ај не ми ја љутете душата прасловенска македонска.