Русија!

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување

Каква е улогата на Русија во Македонската историја

• Вкупно гласачи
    307

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Tebe baba ti ti ima izglea kazuvano kako gi pominuvale Karpatite pa sto znaes deka si sloven?
Ili vcera se doseli od majka Srbija a?:vozbud:

Види реално ни тебе бабати не ти кажувала дека седеле 200 генерации и не се помешале со никој.

Мене тоа не ми смета додуше секој има право да си мисли што е и како е , зашто сеа Мајка Србија спомињаш не е ферски.

Тоа е право на избор во размислување
и не ти дава за право да сеа некој го правиш помал Македонец ако ен смета дека е чист потомок од Александар ко што ти се сметаш . Аутоматски тоа не значи дека е Србин туку едноставно избира да размислува така дека е потомок на Словените. Како ја не ти спорам дека си потомок на Александар твоја работа, ти не би требало да спориш дека некој не е потомок негов туку е Словен , значи индивидуално право на избор во верување. За мене има повеке логика дека сме Словени ама мешани со староседелците тука ама нема врска јас нема да ја немтнувам таа тема и да нервирам луге без потреба . Ете тоа ми беше муабетот

Никола_МКД

Corazón blanco
Член од
18 март 2007
Мислења
1.213
Поени од реакции
22
Nikola_MKD ti znaes li sto ti znaci avatarot?pa mene sto me prasuvas dali sum potomok na antickite Makedonci?
Tebe baba ti ti ima izglea kazuvano kako gi pominuvale Karpatite pa sto znaes deka si sloven?
Ili vcera se doseli od majka Srbija a?:vozbud:
ne rekov deka sum sloven be kojot. ni ti ne si 100% anticki makedonec ni jas ne sum. nikoj so to ne go lazis samo samio sebe. gresno e da mislis deka si cist anticki makedonec ili cist sloven

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Abe ostaj toa kazi mi ti avatarot sto ti znaci?:)
abe luge ni jas ne vikam deka mu kazuvala baba mi kako pesacela od Persija nazad nego vi vikam koga mozat grcive da se pravat potomci anticki zasto nie da nemozeme..kolku sto imaat oni pravo tolku imame i nie..
Sweden ja mesam Majka Srbija zasto mi e slaba strana..sto go prelaza narodov deka sme nesto sto ne sme

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
sto se mene tice bidi i marsovec ako toa ti e izbor , ama majka Srbija ne ja mesaj ne e korektno kazi politicarite od toa vreme pa moze da te podrzam ama vaka cel narod da mesas ne e ok

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
И шојма сеа ова врска со Русија:toe:...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
pa oni sloveni ...a makedonci ne se a on vika Srbi nametnale ja vikam ne nametnale site ako si ti anticar koj moze ti nametne nesto drugo i taka se vrtime u krug joe

Fruity Girl

Crazy Drama Queen
Член од
23 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
3
Понегативна здравје ќе не уништат сега со ова нафтоводов

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Пелазгите не ли се Словени ?
Атина, Пелопонез, Пела, Пелагонија, Крит итн не ли се словенски топоними во антиката ?
Тоа каменот од Розета не ли го прикажува македонскиот јазик со неколкуте граматички форми.
Како бре пола Европа е со Словени и овие истиве ако не влегоа во филм на Рим ќе беа денеска 2/3 од Европа.
Какво е тоа доаѓање од зад Карпатите и опаааа ништо нема од Камчатка до Алпи и од северно до јужно време саде Словени.
Какво е тоа појавување на таа маса одеднаш од место кое било мочурливо.

Апсурдно е да се мисли за Словените како за излолирано племе а денеска пола европа е словенска.
Незнам каков мозок треба да имаш за да го прифатиш ова.
Јас си признавам сум почетник во историјата, но сум инжинер и работите морам да ги согледувам реално и логички.

Кога читам книги за Александар, 200 пати се потврдува фактот кога стига близу Црното море дека ги нашол Фригите а овие пак мигрирале од дамнина од Балканот и тука биле познати како Бриги.
Капата што е најдена во Пела на македонскиот крал е иста како и бригиската.
Авторите денешни се многу изненадени зошто Бригите го дочекале Александар како ослободител и како тоа верувале во исти богови, односно во Херакле, бог кој имал светилиште во Македонија.
Историчариве западни се што не носи вода на нивната воденица, за нив е архаично, случајно итн.

Скитите.
Па ајде преведе ти ми скит што е ?
Народ што скита се сели ?
Па тие се на истото подрачје и биле во контакт со Хазарите и Татарите.
Антите исто.

И сите овие денеска ги дефинираме како словенски племиња(без Хазари и Татари).
Ама паднати од Марс.

Словените се народ голем кој се движи на просторот на евроазија и центар на културата нивна во антиката и се до отоманската империја им е Македонија.
Македонците како нивен дел се тие кои ги реформираа и ги воведоа во новите сознанија.

Ајде уште едно прашање од Библијата.
Дали може учење за вера христијанска со сите адети и компликации да се преставата со помош на пантомима ?
Зошто Павле бил повикан во Македонија, за да ја даде верата.
Ама за да ја даде треба да ја даде на јазик а таа улога ја земал Лука, Македонец, кој го придружувал кон патот и кој највероватно од него е измислена прикаската за да неговите ја примат верата рисјанска.

итн итн...

Апсурдно е да се спорите словени македонци.
Апсурдно е .

И Русите и сите славјани ќе бидат обични марионети се додека плукаат и уринираат на изворот.

Чекај уште ова.
Првиот универзитет ?
Каде е ?
Или случајно е бе, овие со адамови листови дојдоа Словениве и за 100 години се прешишаа и Рим и Атина и Елини, први универзитет отворија.
Тоа листовите и кожинките чуда праат.

Ајде не туку се карајте, Кина е 1.2 милијарди, Индија 1.4 милијарди, западен Рим сака да биде 500 милиони, САД пичи кон 500 милиони, Славјани кој 2, кој 5 кој 10 кој 120 милиони ама со негативно салдо, минус 1милион секоја година.
Каде е фамилијата словенска со многу деца.
Ви инсталира Рим вирус, наместо секс пирс, наместо фамилија, кучиња и мачиња шетате, ќе ја изгубите земјата со овие сваќања.

Имам уште многу итн итн....

И таа Русија треба да учи, многу да учи и да дојде овде да си ја бакне прататковината и да бара прочка од Охридската архепископија која пак и даде статус на Московската црква да биде патријаршија.
Тогаш ќе им тргне.

Ај не ми ја љутете душата прасловенска македонска.

Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
rusija kako i sekoja golema drzava si go gleda svojot interes
crkvata i verata pocnala od kaj nas od makedonija samo ne moze toa da go potvrdat bidejki se oni glavni kako vatikan na katolicite i kako sakate da bidat za makedonija normalno neli
a za ostanatite raboti ne znam sto se slucuva
sepak ne gi simpatiziram mnogu

Член од
9 мај 2008
Мислења
146
Поени од реакции
2
rusija kako i sekoja golema drzava si go gleda svojot interes
crkvata i verata pocnala od kaj nas od makedonija samo ne moze toa da go potvrdat bidejki se oni glavni kako vatikan na katolicite i kako sakate da bidat za makedonija normalno neli
a za ostanatite raboti ne znam sto se slucuva
sepak ne gi simpatiziram mnogu
ајде ајде не от вас е почната верата и ц'рквата во русија а от визатнтија ја приемат новата вјара русите.как искаш русите да потв'рдат нешто што го нема.а стига блјанове и илјузии.:pos2:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
пурко за тебе како телефонска секретарка ти ја препорачувам средновековната црковна дипломатија на охридската православна црква.

Член од
16 мај 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
Ostavete toa bugarite, so air barate od narod koi ucat istorija od knigite na karakacanov (clen na komunistickite tajni slizbi), a rusite i ne ni se bas nakloneti dovolno e da ja procitate "makedonski jazol" od hans lotar poranesen ambasador na germanija vo makedonija , vo cija kniga se izvedeni dokumenti od germanskite arhivi pa ke ja viditi ulogata na rusija na balkanot i politikata sprema MAKEDONIJA.

A "ljubovta" preme rusite kaj mnogumina e "vdahnata" od strana na srbite i srbskata politika....nemame nisoto so niv baska i ni dolzat pari use od vremeto na SFRJ koi nekako ne im se vrakjaat , pa moj predlog e ili neka pocnata da gradat nesto ovde niz drzavava(patista i slicni raboti) ili neka ni dadat nafta ili gas...

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
1. -Пелазгите не ли се Словени ?
Атина, Пелопонез, Пела, Пелагонија, Крит итн не ли се словенски топоними во антиката ?
Тоа каменот од Розета не ли го прикажува македонскиот јазик со неколкуте граматички форми.

2. -Авторите денешни се многу изненадени зошто Бригите го дочекале Александар како ослободител и како тоа верувале во исти богови, односно во Херакле, бог кој имал светилиште во Македонија.
Историчариве западни се што не носи вода на нивната воденица, за нив е архаично, случајно итн.
1. Bi mozel li tuka neshto nauchno da dokazesh, pa da se sluchi edna istoriska revolucija.:smir:

2. Frigite ne se edinstveni koi go prechekale Aleksandar kako osloboditel, nitu edinstveni koi tvrdele poteklo od Herakle.

Shto se odnesuva do Rusija, od nea nikoj ne moze da ochekuva pomosh ako nema so shto da vozvrati. :toe:

D

dzale1

Гостин
Abe vidi go ovoj Etoja, aj neka sheta, kako smee da ne navreduva nas Makedoncite na nash Forum ???????????????????????????????????????????????? Razbiram ova e demokratija ama bidite razumni, koj profitiral od demokratija? Mie smo najdemokratska zemja pa pak go jademo stapot, ajde neka sheta ovoj.. pozdrav od Tetovo

D

dzale1

Гостин
ООО ДОРИС, КУКЛО, ЈА РАЗБИРАМ( ПАНЕМАЈУ ) и по ГРЧКИ, Но тоа не Значи дека јас сум ГРК, ПАНЕМАЈЕШ ??????

Kajgana Shop

На врв Bottom