Русија - смена во надворешната политика?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Ne e vo red toa sto se pritresi samo za Rusija , SAD nikde ne go ni spomna, ni se pritresi nesto posebno, uste pomalce deka treba da bide zapreni, da se podgotvuvame , da gi stegame zabite.
Ne e ubo taka, ne ne :mad:
Автоматски споено мислење:

Kaj da go najdam, vo podrum bese tolku vreme :toe:
A ti se potrese deka e spomnata tvojata draga majčica Rusija. Gi spomenuvam i SAD na temite kade se zboruva za niv. i GB i FRA itn. Ova e tema za Rusija, pa ja spoemnuvam ovde.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Vanlok даде кратко сублимирано од Валдаи, еве го целото, четири сата, го изгледав целото, збори откриено без дипломатија, "Право куме у очи". Кој сака може да го изгледа, многуполарноста е факт, таа темна иднина што ја предлагаше концептуалната власт нема да се деси, барем не на целиот свет, чекаме нешто ново.
Владимир е вистински либерал по убедување, соработка , слободна трговија... за сега не кажува или незнае во која насока ќе иде многуполарноста, во секој случај ќе е подобро за сите од тоа илјадогодишно зло што досега ја движеше глобализацијата.
После пеесетина години одново ќе се појави проблемот со експанзијата на капитализмот и ќе треба некаква ревизија, идните генерации нека му ја мислат, но нема да е темна антиутопија што ја наметнува Шваб и компанија.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.432
Поени од реакции
5.143
А главниот принцип е „вратетте ми ја мојата зона на влијаније која ја имав пред падот на Берлинскиот ѕид„

Уште еден принцип: „нема повеќе мултинлатерални организации, односите се решаваат билетеларно, во право е онај кој има поголема сила те. атомско оружје„ (очекувајте се повеќе земји да се стекнат со атомоско оружје„

„силните држави имаат предност пред слабите и моажт да ги бомбардираат, убиваат, силуваат, рушат, мактретираат и никој нема право да се меша во тоа„. (пример Израел)

„Послабите држави мораат да се повинуваат кон посилните и сите во мојата сфера на влијаниее мораат да купуваат од мене по цена која јас ќе ја кажам„

Од сега нема да има меѓунардно прево само сила.

Русија требаше да биде запрена на време, сега подгответе се....
:pos:
Убаво напишав “... е сеа проблемот е шо некои и покрај вака јасни/прецизни ставови немаат капацитет да разберат.“ ама не издржа мораше да се јавиш и да потврдиш дека со право сум напишал што сум напишал.

Сепак да помогнам еве го клучниот дел “ова е судир на самите принципи“ не дека останатото е помалку важно ама оваа заслужува посебно внимание, значи се зборува са спротивстваени КОНЦЕПТИ за иднината... она што е “испуштено“ а е клучно е, дека борбата за концепт за иднината може многу лесно да премине во “жешка“ фаза и тогаш многумина го обрале бостанот.
Од минатото е познато дека кога има вакви непомирливи разлики најчесто тие се решавале со “љопати“.

За каква црна зона на влијание пишуваш, се работи за егзистенција а не на проекциа/влијание.
Да те прашам си слушнал ли за процес на деколонизација-реколонизација, знаеш ли кога се случиле (во тој процес и Македонците ја возобновија Македонија) кој е носителот на тој процес?

Ако си запирање на процесот на деколонизација и против носителот на тој процес Руската Федерација ти слободно пријави се кај ЕУСА кој знае можеби ќе успеете да формирате северџганска бригада (ве има поприлично) Макарон покажува интерес за вакви кои би да ја запираат РФ.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Ево еден „принцип„ и „КОНЦЕПТ за иднината„ . ПОмогни ми е молам да раѕберам.

Деколонизација велиш. И за Русија може да се каже дека е земја колониаор. МОжеби е во тек и нејзината деколонизација?

Егозистетнција велиш? НИкој не ја рчкаше Русија, каква црна егзистетнција. Измислена пропаганда.
И објасни зошто со векови од Русија доаѓаат само чемер, енсреќа и смрт. Ако веќе сакаш истории. А за Македонија и нејзината улога, можеш да почнеш од Санстетфанска Бугарија.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.432
Поени од реакции
5.143
Ево еден „принцип„ и „КОНЦЕПТ за иднината„ . ПОмогни ми е молам да раѕберам.
За жал не можам, кај тебе е премногу напредната фаза и во такви случаи помага само ресет а тоа е радикална метода.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Ne možeš zatoa što ne si vo pravo. Reset ti treba toa e točno, no kako što reče radiklana metoda

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.341
НИкој не ја рчкаше Русија, каква црна егзистетнција. Измислена пропаганда.
не ви даваа у невладина телевизија и интернет да гледате у задњи 30 години?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.735
Егозистетнција велиш? НИкој не ја рчкаше Русија, каква црна егзистетнција. Измислена пропаганда.
Лик кој на темиве постојано е како да е паднат од Марс.

Да се обидеше да го замисли истото со САД во улогата на РФ... На пример Кина да направи државен удар во Мексико и да постави своја власт која ќе ја натера да почне да убива Американци во Мексико, да забранува Англиски со амерички акцент, и општо да ги провоцира САД до започнување војна. Дали САД ќе се осетеа „р'чкано“ и дали ќе реагираа воено? Не е ни прашање, нема потреба.

не ви даваа у невладина телевизија и интернет да гледате у задњи 30 години?
Не е овој од тие. Природен хендикеп изгледа, ненаметнат. :-/

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.848
Поени од реакции
12.928
Лик кој на темиве постојано е како да е паднат од Марс.

Да се обидеше да го замисли истото со САД во улогата на РФ... На пример Кина да направи државен удар во Мексико и да постави своја власт која ќе ја натера да почне да убива Американци во Мексико, да забранува Англиски со амерички акцент, и општо да ги провоцира САД до започнување војна. Дали САД ќе се осетеа „р'чкано“ и дали ќе реагираа воено? Не е ни прашање, нема потреба.

Не е овој од тие. Природен хендикеп изгледа, ненаметнат. :-/
Опиша членот дека работи во Швицарска од каде вади леб. И дека не е спремен да биде објективен за некои работи.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Опиша членот дека работи во Швицарска од каде вади леб. И дека не е спремен да биде објективен за некои работи.
Ako se misli na mene, členot vanlok mi e mutirsn pa ne znam šo muabetite. Rabotam vo makedonija za svicarska firma. Ne sum objektiven kon nepravda i zlostorstva kon čoveštvoto. So nevladini nemam vrska zatoa što poveketo se vladini. I toa tugi vladi. OK?

Kajgana Shop

На врв Bottom