Русија - смена во надворешната политика?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.803
Поени од реакции
12.839
Ako se misli na mene, členot vanlok mi e mutirsn pa ne znam šo muabetite. Rabotam vo makedonija za svicarska firma. Ne sum objektiven kon nepravda i zlostorstva kon čoveštvoto. So nevladini nemam vrska zatoa što poveketo se vladini. I toa tugi vladi. OK?
Супер. Сега објективно ќе те прашам. Дали 16.000 убиени цивили од 2014 до 2022 се злосторство или не според тебе?

Дал било владино/невладини не е битно. Битно егзистенцијата ти е од Запад, патем ова сам го кажа на друга тема. И поради тоа си бил субјективем подржувач на Западните политики. Незнам што те боди ова, јас ниту те искритикував ниту те опишав нешто поинаку од самото тоа како ти што се изјасни. Барем повеќе разбирање имам.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Супер. Сега објективно ќе те прашам. Дали 16.000 убиени цивили од 2014 до 2022 се злосторство или не според тебе?

Дал било владино/невладини не е битно. Битно егзистенцијата ти е од Запад, патем ова сам го кажа на друга тема. И поради тоа си бил субјективем подржувач на Западните политики. Незнам што те боди ова, јас ниту те искритикував ниту те опишав нешто поинаку од самото тоа како ти што се изјасни. Барем повеќе разбирање имам.
Не знам во што е проблемот, не реков дека мебоде и дека сум се навредил. Тоа сум што сум. Миоте ставови се тие и не се срамам од тоа. Реков дека сакам ЕУ да успее затоа што ми одговара. Но јас живеам тука и сакам тука да биде убаво и мене и на моето семејство. Слепо не подржувам никаква политика, веке реков кои држави ги саксм а кои не. Русија пивеке не ја ценам и не ја сакам. Затоа што води крвава војна, друго не ми е важно. Многумина овде тоа ги боли затоа што се русофили без критицизам. Не ја сакам ни америксзатоа што и таа води крвави војни..
Автоматски споено мислење:

А за тие цивили не знам што зборуваш. Се знае кој прв нападна и кој ја пречекори границата.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.803
Поени од реакции
12.839
Не знам во што е проблемот, не реков дека мебоде и дека сум се навредил. Тоа сум што сум. Миоте ставови се тие и не се срамам од тоа. Реков дека сакам ЕУ да успее затоа што ми одговара. Но јас живеам тука и сакам тука да биде убаво и мене и на моето семејство. Слепо не подржувам никаква политика, веке реков кои држави ги саксм а кои не. Русија пивеке не ја ценам и не ја сакам. Затоа што води крвава војна, друго не ми е важно. Многумина овде тоа ги боли затоа што се русофили без критицизам. Не ја сакам ни америксзатоа што и таа води крвави војни..

А за тие цивили не знам што зборуваш. Се знае кој прв нападна и кој ја пречекори границата.

Тука мислам ќе спуштиме склопката.
Значи сепак несакаш резонско да дебатираме. Нека биде така. Последица ова е се на што се случуваше претходно. Ама очигледно не си бил роден 2014 бидејќи така ми делува.
Прашањето беше многу едноставно. Сепак за тебе прекомплицирано бидејќи ќе треба да одиш против својата когнитивна десонанца а тоа е ќе треба да признаеш дека имало крвопрољевање за кое ти тука многу гласен си како голем хуманист ама 2014 изгледа ти недостасува во меморијата.

Секое добро.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.769
Поени од реакции
23.065
Se sekjavam vakvi slicni muabeti se pravea i koga pocna specijalnata voena operacija vo Ukraina i koga pobornicite za covekovi prava se pritresvaja tuka kako ova sto se pravi e nevideno i deka vakvo nesto vo 21 vek e nedozvolivo, Rusite vakvi takvi onakvi. Koga gi prasav zosto zbor ne kazaja za istite i polosi zlostorstva koga se slucuvaja vo drugi drzavi, zosto togas ne se pritresvaja kako sega, obrazlozenieto im bese deka ova tema e za Rusija i zatoa za toa pisat. Interesno sto ima temi skoro za site drugi drzavi kade se vodea krvavi konflikti ali niti eden od niv ne se seti tamu da se pritresva i da glumi ludilo. Kolku da gi potsetam kako i togas deka edinstvenata razlika pomegju tamu i Ukraina e sto tamu SAD i zapadot tolcea civili, ruseja, grabaja, mame ebavaja dodeka tuka toa go pravi Rusija. Samo toa e razlikata, nisto drugo.
P.s ne znam koj go tresna najgolemiot biser, vrvot na gluposta deka posleden pat agresija od edna kon druga drzava na evropsko tlo imalo vo vtorata svetska vojna i vakov presedan e nodzvoliv. Dodusa imase i drugi vakvi i slicni biseri ali ova nekako mi bese vrv.
Koj izgubeni idioti gi krepi forumot, toa cudo edno :( .

A ti se potrese deka e spomnata tvojata draga majčica Rusija. Gi spomenuvam i SAD na temite kade se zboruva za niv. i GB i FRA itn. Ova e tema za Rusija, pa ja spoemnuvam ovde.
Taka de, rekovme. Ova e tema za Rusija i strogo za Rusija ke zborame ;)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.155
Поени од реакции
3.387
Незнам колку должина му треба не видовме кога почна, ама ако е малку можеби го спремале и за од брод.

Kajgana Shop

На врв Bottom