- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.347
- Поени од реакции
- 43.139
Тоа малото подморниче ми се свиде, искочи уште порано некоја скица околу тоа ама еве сега и стварно било.
Повеќе како 90% од старите ракети би ја пробиле. Исто и Американците Руската одбрана.Мисли дека Руските ракети се далеку побрзи од Америчките одбранбени ракети... И со старите ракети, беше извесно дека 10 до 20% од балистичките ракети би ја пробиле противракетната одбраната на САД
Ќе се изгорат самите, животот на остатокот ќе продолжи. Но покрај самите ќе го изгорат и целиот напредок на човештвото. Другиве не ги бива толку за напредок...ако се случи такво нешто нема никој ни да може да гледаме, затоа што ќе ја изгорат цела планета.
Доволно..Повеќе како 90% од старите ракети би ја пробиле. Исто и Американците Руската одбрана.
Не постои ефективна одбрана од ракети што идат со брзина од 5-6 километри во секунда. Уште помалку кога носат десет боеви глави. Уште помалку ако ги има стотици такви. Настрана фактот што анти ракетните системи се подложни на контра мерки, нивно заслепување пред напад и слично.
Инвестирањето во нови ракети за носење нуклеарни бомби е глупост. Одржување на некој висок процент на гарантиран погодок на целта. Ниту економски ниту воено оправдано. Единствено стратешки и можеби плус политичко влијание. Ништо повеќе.
Тоа беше и вољата на мнозинството на луѓето кои што гласаа на единствениот референдум во историјата на СССР, во полза на негово зачувување, со исклучок на Балтичките држави, Молдавија, Грузија и Ерменија. Верувам дека со воведување на некои нови реформи, со цел СССР да биде преобразен во една унија на еднакви републики со еден претседател, заедничка одбрана и надворешна политика, ќе беше спречено неговото распаѓање, а со тоа и народот немаше да страда до толкава мера, и најверојатно се уште ќе имаше колку толку некаква улога како противтежа на Америка и нејзиното безобзирно однесување кое следеше откако се здоби со титулата на единствена супер сила во светот.
previse interpretiras vo se toa. IMHO poednostavno e. rusite se tie koi se plasat deka amerika/zapadot ke gi napadne, mislam sekako povise politicki, taka sto normalno e sto rusite sakaat da rabotat poefektivno, pa i pomalku pari imaat na raspolaganje. SAD nema takov strav, se osekavaat kako pobednici i normalno e da si go ladat. nemaat tie kako drzava/vlada strav deka nekoj popoleka ke gi okupira, nasprotiv se okolu niv e pod nivna kontrola (ete posledno na nekoj nacin i kuba padna, no ne deka vo posledno vreme bea nekoja ozbilna zakana).Ќе се вратам малку назад во 90-години Русија разработува нов концепт за ракетен мотор РД170 потоа РД180, тој принцип на работа е тестиран и во САД од нивни конструктори и оценет како без перспективен, несигурен, опасен и го затвараат проектот. Последните дваесетина години повеќето американски ракети за лансирање сателити користат од тие мотори. Иако пробувале од 20 години да го исечат на парчиња, премерат секое делче, материјал и да го клонираат не успеале до сега, да не збориме за подобрување, да го најдеш математичкиот апарат за пресметки и проектирање.
Тоа да неможеш да произведеш копие на ВЦ шоља, шрафче, виљушка или мотор при имање на мостри, јасно зборува дека не те бидува, дека си слаб, неразвиен, заостанат.
Ние Македонија, Албанија... сме мали земји и немаме ни производствен капацитет ни научен ресурс да направиме таков мотор, но изгледа и САД не се толку моќни, колку што се дуват.
Последните 30 години САД скоро и да немаат произведено ништо ново, пробуваат разни ласерни оружја монтирани на бродови, не може да ги направат да работат, новиот авион F35 од дваесет години го конструираат, од 8 години го тестираат и се го враќаат во фабрика за доработка, нешто не лета како што треба и засега неможат да ги решат тие проблеми.
Се тоа зборува за огромна корупција и немање на образование и кадар, секое нешто за армијата е десет пати поскапо отколку што треба, скоро и да немаат више образование за ИТ, електроника и машинство. Како нација се целосно деградирани, секс, алхохол, дрога, хомосексуализам, образованието е доста скапо и затоа немаат масовност, децата на богатите учат и мал дел од работнички семејства можат да земат стипендија или соберат пари или работат на две-три места за да студираат. Не само тоа повеќето од вишото образование е за економија, берзи, менаџмент, се шпекулативни професии, за сметка на технички науки, многу сличност со американските колеџи на Сорос и слични низ Европа и светот, ти го перат мозокот, те научиле на утопија за слободна трговија , пазарна економија, отворено општество, либерализам, од тие установи излегуваш како дегенерат.
Погледнете кој работи денеска во ИТ и други технички области во САД, индијци, филипинци, чеси, руси. Од таму иде целиот регрес во САД, деградирана нација и слабо образование.
Малку за Русија, после распадот на СССР 90-2000година имаше огромна деградација, имиграција на мозоци, но Путин некако успеа да ја консолидира старата СССР научна база, војно производство и образование.
Дали сето тоа што го кажа Путин е вистина, незнам, може нешто и да преувеличил, но му се доверувам, иако Русија е со двапати помалку население и 7-8 пати помалечок воен буџет е по модерно вооружена и посилна од целото НАТО.[DOUBLEPOST=1520011132][/DOUBLEPOST]Сега конкретно ќе дадам мое мислење зашто Путин го кажа сето ова и кон кого е наменето, мислам дека е едно од најголемите предупредувања на Путин досега, обично зборува воздржано, смирено, но тоа што го кажа пред два дена е предупредување и закана, мислам дека не е сврзано со изборите во Русија.
Со нормална геополитичка аналитика не може сосема да се објасни, а само со методите на КОБ и ДОТУ.
Накратко има виша сила/елита, глобален предиктор, НСП.../ кој што, како што гледаме постојано се шири и сака да ја преземе целата планета. Земете ВСВ, кој го финансираше Хитлер, зашто го оставија да се вооружи, зашто целата европска кралска и друга елита доброволно капитулира пред него, никој неможе да ме убеди дека една шепа од четириесетина милиона германци може да ја освои цела Европа, освен ако нема заговор и доброволно присоединување кон рајхот, Италија, Шпанија, Бугарија, српскиот крал официјално се приклучија кон рајхот, останатите божем се борат "мижи Асан да ти бајам", француската полиција ги пречекува со леб и сол во Париз, слично е и низ цела Европа.
После ВСВ и неуспешниот обид Европа да ја освои Русија, Рајхот пак се консолидира под ново ребрендирано име ЕУ и НАТО.
Како цел пак останува иста да се окупира целиот свет, постојано се шират особено после деведесеттите години експанзија на исток, реално пак ја анексираа цела источна Европа, тие обеќавања кон Горбачов "Распуштете го варшавскиот договор, а НАТО нема да се шири на Исток" веќе не важат, немало писмен договор, дури и да имало гледаме како никакви договори со САД и ЕУ не важат, кога сакат ги детронираат, пример за ракети со мал опсег, мирниот договор со Јанукович за предвремени избори, утредента упатија поздрави хунтата и Турчинов, или договорот за уништување на плутониумот од нуклеарното разоружување, Русија го преработи и искористи како гориво за атомни централи, САД само го извади од бомбите, го фиксира со некоја супстанција, но несака да го уништи, детски лаги-немаме пари за модифицирање на таков реактор, Путин им вика ќе ви помогнеме, но не сакаат, за недела дена може да го синтетизираат и ќе имаат двојно повеќе нуклеарна моќ. Земете ја и Сирија сега, САД пред две година ветуваа дека се борат само против ИСИС и после победата ќе ја напуштат Сирија, во моментов ИСИС е скоро победен но САД имаат дваесетина бази во курдскиот дел и гледаме како пробуваат да формираат курдска држава.
Главното е дека таа глобална сила не игра чесно и неможеш по никаков начин да се договориш со нив, уште повеќе имаат јасно сценарио што прават. Дојдоа до границата со Русија, монтираат Про, освен за заштита, на ПРО може да се монтираат и нуклеарни ракети со краток опсег, очигледно е дека во блиска иднина планираат да ја преземат Русија, дали ќе нанесат неочекуван масовен нуклеарен удар и ПРО-то да го прифати Рускот одговор. За таа глобална сила човечкиот живот никогаш не значел ништо, и во минатото жртвувале стотици милиони во ПСВ и ВСВ, готови се и сега, така или инаку населението треба а се намали, гледаме дека се готват за Трета Светска Војна.
Путин е многу јасно запознат со кого си има работа, многу ретко цитира нешто од КОБ и ДОТУ, но овој пат направи исклучок и во обраќањето спомна за "Законот на Времето".
Од доаѓањето на власт во 2000 година Путин се готви, исклучително деликатна операција, од разрушена држава да ја консолидира и превооружи, првите десет години малку со наведната глава, натртен кон запад, тихо "Ќути и љупи" без конфронтации со нив, ако тогаш западот осетеше што всушност прави, ќе следуваше ембарго и експресна шарена револуција, во таква разградена држава немаше да може да ги спречи.
Русија веќе е подготвена и внатрешно и надворешно, создадоа војно политички и економски сојузи ШОС, БРИКС, ОДКБ, алтернатива на МВФ...
Зашто точно сега Путин, за прв пат кажа директни закани кон западот, незнам, може веќе да е подготвен за смена на надворешната политика, или има нешто што ние него знаеме, да речеме самоубиството во Запорошката АЕЦ и наоѓање на исчезнатиот ураниум во Германија. Мислам дека не беа случајни зборовите ако не нападнете со микро, нормална, мега нуклеарна бомба ќе одговориме одма.
Да затоа уште зборат за тоа како лошите руси им ги хакирале изборите и го наместиле трамп намерно да ја стават Америка под руска контролаprevise interpretiras vo se toa. IMHO poednostavno e. rusite se tie koi se plasat deka amerika/zapadot ke gi napadne, mislam sekako povise politicki, taka sto normalno e sto rusite sakaat da rabotat poefektivno, pa i pomalku pari imaat na raspolaganje. SAD nema takov strav, se osekavaat kako pobednici i normalno e da si go ladat. nemaat tie kako drzava/vlada strav deka nekoj popoleka ke gi okupira, nasprotiv se okolu niv e pod nivna kontrola (ete posledno na nekoj nacin i kuba padna, no ne deka vo posledno vreme bea nekoja ozbilna zakana).[DOUBLEPOST=1520353856][/DOUBLEPOST]
previse interpretiras vo se toa. IMHO poednostavno e. rusite se tie koi se plasat deka amerika/zapadot ke gi napadne, mislam sekako povise politicki, taka sto normalno e sto rusite sakaat da rabotat poefektivno, pa i pomalku pari imaat na raspolaganje. SAD nema takov strav, se osekavaat kako pobednici i normalno e da si go ladat. nemaat tie kako drzava/vlada strav deka nekoj popoleka ke gi okupira, nasprotiv se okolu niv e pod nivna kontrola (ete posledno na nekoj nacin i kuba padna, no ne deka vo posledno vreme bea nekoja ozbilna zakana).
toa go veruvaat nepismeni od koi gi ima mnogu vo SAD i sekako demokratite go koristat toa za da pravat propaganda protiv trump i rusite, no vladata na SAD dobro znae deka nema opasnost drzavata da padne pod ruska kontrola. duri i da postoela takva manipulacija svesni se deka toa bilo za da pobedi kandidat koj mozda pre bi sorabotuval so rusija i bi se borel za pomalku sankcii, no normalno e da siris strav deka nekoj ke ja prezemi kontrolata, znaat deka toa bi im donelo mnogu glasovi (vo slucaj da se dokaze takva povrzanost).Да затоа уште зборат за тоа како лошите руси им ги хакирале изборите и го наместиле трамп намерно да ја стават Америка под руска контрола
А кој ги хакираше?И мало дете знае дека Русите не ги хакираа Американците за време на изборите.
Никарагва ебате.А кој ги хакираше?