Рубикова коцка

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Успевам да ја решам ама на еден поинаков начин:

Потребни елементи: штравцигер и лепак.
Постапка:Вадиш една средна плочка, раштрафуваш и се растура целата, после ја составуваш (многу е лесно) пак ја стегнуваш со штрафот, ја лепиш плочката и како нова е рубиковата коцка:vozbud:
Потребно време: не повеќе од 15 минути.

П.С. Оваа е за неинтелегентни кои незнаат да ја решат на правиот начин :kesa:

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Море мајката како можат некои, за пола минута ја местат а јас со саати една страна неможам да составам!?
Што е разликата во оригиналот коцка од обичната?:pipi:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Море мајката како можат некои, за пола минута ја местат а јас со саати една страна неможам да составам!?
Што е разликата во оригиналот коцка од обичната?:pipi:
Нема да ти се заглават коцките после 3 обиди:)

M

Mario Gómez

Гостин
Типчето е Американец али Јапанска фаца. Светски рекордер е со 11.3 секунди мислам. Го имаше на едно шоу тука Beauty and the Geek. И на една епизода му ги врзаа очите, му ги врзаа рацете наназад, и една девојка ја размести коцката. И после му намести 3 прсти и му кажа кој прст на која боја му е. И според тие 3 бои, го намести пак за 12-3тина секунди. Ме зачуди стварно
рекордот е оклу 6.7 секунди од еден холанѓанец

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Не сум пробал до сега, не знам зошто. А отсекогаш сум сакал такви занимации, сум решавал други слични “проблеми“ ама Рубикова коцка не.
Баш ќе пробам... :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ја имам апликацијата на телефон, а и видеото веќе го објавив на Кајгана... :)

Али, ми фали коцката :)))
абе имаш во скоро секоја кинсека продавница, знам брат ми ја зема за 30-40 денари...еј да бе, кај бисер кај тобако имаш џиџимиџарница...мора да имаат...:)

иначе јас барам коцка ама со лагери за боље лизгање (со една рака моеш да ја местиш дури) ...да постојат и такви :)

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Братучед ми кога беше во Германија си купи 2 Рубикови коцки.Една Рубикова коцка беше 20 евра (значи за двете 40 евра).Тие се стварно квалитетни.Не се излепени со лепенки во боја кои пагаат,не се заглавуваат...стварно квалитетни.И до ден денес ги има и уште се добри,не е падната бојата од коцкичките,не е расклатена..Квалитет.:)
:salut:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Братучед ми кога беше во Германија си купи 2 Рубикови коцки.Една Рубикова коцка беше 20 евра (значи за двете 40 евра).Тие се стварно квалитетни.Не се излепени со лепенки во боја кои пагаат,не се заглавуваат...стварно квалитетни.И до ден денес ги има и уште се добри,не е падната бојата од коцкичките,не е расклатена..Квалитет.:)
:salut:
е таква сакам :) низ македонијава кај има таква??? жими се и надвор од скопје да е ќе идам да си зеам :):)иначе...ако не го поседувате последниот модел на i-pod, и сте мрза ко мене, најдов програмче кое ќе ги реши вашите проблеми...повелете....http://statusquo.mkd.net/Cube.rar

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
е таква сакам :) низ македонијава кај има таква??? жими се и надвор од скопје да е ќе идам да си зеам :):)иначе...ако не го поседувате последниот модел на i-pod, и сте мрза ко мене, најдов програмче кое ќе ги реши вашите проблеми...повелете....http://statusquo.mkd.net/Cube.rar
Добра реклама:icon_cool

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Kockata dolgo vreme mi gi popustase zivcite i ja ostaviv, odamna a nemam cepnato.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Архитектот и вајар 64-годишниот Ерне Рубик, кој е иноватор на познатата Рубикова коцка, наскоро ќе ја претстави својата нова играчка „Рубик 360“.

Унгарскиот пронаоѓач се надева дека новата играчка ќе го повтори успехот на коцката која пред речиси три децении ги преплави пазарите и се уште е една од најпродаваните играчки на светот.

„Рубик 360“, која ја чинат шест шарени топки „заробени“ во три проѕирни пластични сфери, ќе биде премиерно претставена на саемот за индустрија на играчки, кои ќе се одржи на 5 февруари во Германија, пишува лондонски „Телеграф“.

Како и Рубикова коцка, и нова мозгалка претставува играчка со фрустрирачки предизвик - задача која едноставно се сфаќа, но многу тешко може да се реши. Играчот мора да постави шарени топки во деловите кои си одговараат провлекувајќи ги од внатрешноста во надворешната сфера низ меѓусферата која има само два отвора.

Рубиковата коцка, составена од 26 помали пластични коцки кои се вртат околу средината на јадрото, постигна многу брз успех кога се појави во 1980 година. Од тогаш се продадени повеќе од 350 милиони примероци низ целиот свет.

Познатата коцка за која нејзиниот изумител вели дека ја замислил пред се како уметничко дело, а не како играчка, доби место и во постојаната поставка на Музејот на модерна уметност во Њујорк.

Од 1980 година, Рубик, кој живее повлечено и никогаш не дава интервјуа, лансира неколку играчки и игри, но никогаш не го повтори успехот на „коцката“.

Kajgana Shop

На врв Bottom