Романтичен изглед

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Сум забележала дека има поделени мислења околу парчињата облека кои се опфатени од овој стил.Некои сметаат дека интензивните црвени/розеви/црни бои се дел од овој стил,други пак-дека сите пастелни (воедно и нежни,нели) бои се поприкладни да бидат наречени романтични.

Што подразбирате под романтичен изглед?Во која прилика го применувате?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Romanti4ni se smetaat po pastelni boi.. Crno i Crveno = Sexy ne romantic :D

N

NeMiRnA

Гостин
Nezni pastelni boi,razbusavena (sredeno razbusavena) kosicka ili blago navitkana,bleda sminka,tantela,meki materijali...dr ne mi teknuva vo momentov ama gore dole toa bi bilo:)

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Синоним за романтичен изглед ми е девојка облечена во бел лелеав фустан, со полупуштена коса и цветче во косата.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
романтично...па дефинитивно црна и бела боја...пастелните ич не ми делуваат романтични..онака ми се пролетни ...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Тањушка напиша:
Синоним за романтичен изглед ми е девојка облечена во бел лелеав фустан, со полупуштена коса и цветче во косата.
И ајде сега замисли ја истата оваа девојка, вака облечена ко ти што ја опиша, како седи на маса во отмен ресторан, јаде морска храна, карши неа седи згоден маж, она одоздола со ногата му “шета“ во меѓуножјето, едвај чекаат да завршат со романтичната вечера и да одат кај него во стан да се... Ај забегав. :)

Поентата ми беше, не ми штима сликава. Бел лелеав фустан, полупуштена коса, цвет во косата... Романтична вечера, двајца млади нескротливи, див секс.. Не ми иде тоа некако.:) Девојката мора да носи нешто секси, не провокативно, ама привлечно и по малку диво, нешто во јака црвена, црна... Нешто поинтензивна боја, поприметлива...
Таа твојата девојка, ништо не и фали...Освен што премногу невино делува некако, не романтично. Онака, ко мала девојчица во ливада, така ми звучи.:)

N

NeMiRnA

Гостин
Iva mislam nisto licno,ama kade e romanticnata vecera vo postot na tanjuska:),ne ti ja sfativ poentata...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
NeMiRnA напиша:
Iva mislam nisto licno,ama kade e romanticnata vecera vo postot na tanjuska:),ne ti ja sfativ poentata...
Нигде не е во нејзиниот пост де, јас и дадов ситуација за да си ја дообјаснам поентата, ситуација на романтично облечена девојка во романтична пригода. :) Ама очигледно не ми успеало...:(

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Шарм, пуштена коса, минимална шминка, страст у очи, искрена насмевка, раширени раце, цвет во коса, ѕвезди во очите. романтичниот изглед не е у облеката или у фризурата, туку во срцето и очите.

се будиш полека...сабајлечки еден до друг у кревет додека сонцето ви ги мие лицата преку ролетните, а таа разбудена и те гледа како и ти полека се будиш. те погалува по лице и ти вели дека те сака.

поискрено и поромантично од тоа, здравје.

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
PSYtisfaction напиша:
И ајде сега замисли ја истата оваа девојка, вака облечена ко ти што ја опиша, како седи на маса во отмен ресторан, јаде морска храна, карши неа седи згоден маж, она одоздола со ногата му “шета“ во меѓуножјето, едвај чекаат да завршат со романтичната вечера и да одат кај него во стан да се... Ај забегав. :)

Поентата ми беше, не ми штима сликава. Бел лелеав фустан, полупуштена коса, цвет во косата... Романтична вечера, двајца млади нескротливи, див секс.. Не ми иде тоа некако.:) Девојката мора да носи нешто секси, не провокативно, ама привлечно и по малку диво, нешто во јака црвена, црна... Нешто поинтензивна боја, поприметлива...
Таа твојата девојка, ништо не и фали...Освен што премногу невино делува некако, не романтично. Онака, ко мала девојчица во ливада, така ми звучи.:)
Хехехе...Прашањето беше што е според нас романтичен изглед, бои....а за мене романтичен изглед е тоа :). Муабетот не е која облека треба да ја носиш за да седиш во ресторан во стилот на Mag Rayan во филмот "When Harry Met Sally" , колку што јас разбрав :helou: .

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Ме замисли прашањето бидејќи секогаш на ум го имав тој романтичен изглед со нежна девојка во бело и со розев цвет во косата. Црвеното со црното ми се секси во романтичната атмосфера.

Нешто слично веројатно

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
До сега овој израз го немам применувано.. Но кога ќе подразмислам..романтично ми делуваат нежните бои... Како што е белата... Нешто како сликата на Ангелче...

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
За мене романтичен изглед на девојка е... Па...
Белата боја, тука не се мислам ич. Што знам... Нешто лесно, некој нежен, лелеав фустан, не премногу долг... И ништо освен тоа. Ни шминка, ни накит, па дури ни на нозе ништо... Цветот во коса баш и не треба...:) Инаку косата... Долга и пуштена... Виткана... Крупни очи, долги трепки, голема насмевка... Се разбира дека ништо од физичкиот изглед не е пресудно, таман работа, ама за мене совршена слика за романтичен изглед е таа. :)
Додуше прво на памет ми падна онаа сцената од Господин и госпоѓа Смит, венчавката кога беше... Ако памтам добро, мислам дека А. Џ. изгледаше така некако... А можда и нема врска. :)
Не знам, мене ми е тоа романтичен изглед. И воопшто не ми изгледа невино.

Оваа глумица ми изгледа така. И со белиот фустан, и малце подолга коса, бла бла...

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Најромантичен изглед ми е...изгледот на невестата односно самиот бел фустан (најчесто долг) па видите и сами...

Kajgana Shop

На врв Bottom