Ш Т Е Т Н И К
Досадија
- Член од
- 18 февруари 2008
- Мислења
- 633
- Поени од реакции
- 25
Бон џови ти се шит јеботе земи нешо старо хард Цепелин, Парпл, Уфо, Ролинг, Флоид ... е то ти е рок јеботе:helou:
Зошто?Далеку се овие од стонери бе
Е, да Морисеј е малку поинаков...Меланхолијата е таа, али тимскиот сензибилитет го нема.Мене ми се дешава истото со The Smiths, почнав со The Queen is Dead, ал не ми легна Morrissey.
последниве неколку денови после сугестија на познајник го слушав бедот Free.
Групата е од Лондон. Свири измешани стилови .. блуз рок... хард рок ... ритам и блуз ..
Творат во периодот од 1968-73...
Имаат издадено 6 албуми
1968 - Tons of Sobs
1969 - Free
1970 - Fire and Water (Free album)
1970 - Highway
1972 - Free at Last
1973 - Heartbreaker
Мене ме бендисеаја барем од она што го слушнаф ..
еве и нешо нивно
Добри групи си спомнала, посебно омилени ми се Interpol ,Joy Division, The strokes.Arctic Monkeys, Kasabian, Belle and Sebastian, klaxons, The strokes, The Who, We are Scientists, The Coral, Joy Division, Reverend and the makers, Morrissey(The smiths), Block Party, FF, The Maccabees, Milburn, Interpol................
RESPECT!Не се ограничувам на еден стил во рокот, Grunge највеќе поштувам
Добро е!! и ти што малку по малку,почнуваш да слушаш рок.За мене најдобри се Whitesnake,AC-DC и Scorpions....
Сите скоро почнуваат со тие лигави балади бендови или хер метал бендови од 80тите. После ке слушне нешто постаро и ке си почне да слуша Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors, Pink Floyd....Мило ми е и ти што малку по малку,несвесно почнуваш да слушаш рок.