Рок музика и рокерски бендови

Facka

Ми се може па се курчам..
Член од
11 март 2009
Мислења
65
Поени од реакции
1
Кој слуша Рок Музика нека постира тука, да размениме некои мислења, ама според тоа што видов на форумов освен мене, само уште два тројца слушаат, ама нема врска кој сака да лаже нешто нека постира, сакам да ги слушнам другите мислења и вкусови во рокот.

И ја слушам рок бе :helou:

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
здраво gravity .. како стоиш со Post Rock-ovite, слушна ли го новиот на Mono -Hymn To The Immortal Wind; албумот е мамојебачина.. Mogwai избација нов 'The Hawk Is Howling'' ја сум задоволен ..солиден албум..доаѓаа Mogwai у загреб ама не отидов ..ќе се отепам.. а Моно идат у грција у април ваљда ништо и од тај концерт.. страшно. Дали си ги чул Crippled Black Phoenix, сеа избација nov ''night raider'' закон е..пробај ѓи мош ке те бендисат..праат Post rock / Indie супер се. Lights At Sea се исто така бенд шо ме бендиса ептен, post rock / indie ..страшни се..Lights At Sea албумот е чудовиште. ме интересира шо би речел ти за Talk Talk, за мене они се посебно драги: Spirit of Eden , Laughing Stock албумите се поезија од музика.. Исто новиот од The Appleseed Cast -Sagamartha е супер ствар..
Веќе 5-6 недели немам мир од "Hawk is howling", особено "I'm Jim Morrison, I'm Dead" секој ден мора да се слушне макар 4-5 пати. Не ги слушнав Mono уште, ке идам денес, утре најкасно во "Virgin" тука да пазарам нешто, па ке ги најдам ваљда и нив.

Тalk Talk се закон, а Appleseed Cast новиот го имам, но не стигнав да преслушам се. Еден од моите омилени бендови.

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Ја на овие се остаив цела недела

:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
28 декември 2008
Мислења
99
Поени од реакции
3
Рокот е музика на која се опуштам и полудувам:music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3:................и никоја музика не е баш како рокот......(има нешто ама....:toe::toe::toe::toe:):music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Листајќи низ форумов се навратив на темава, и зашто толкава прашина и се собрала?Ќе ве почастам со песна и навратете на дискусија...

Д

ДаркхарТ

Гостин
Рок слушам од 12 години и секогаш ми е многу мило да се навраќам на него и чат пат да си ги пуштам дип парпл или пинк флојд...Али факт е дека како созреваш бараш нешто по агресивно и нешто што ќе те извади од кожа така да рок сега слушам многу слабо само понекогаш кога сакам да се осеќам пак како у времето кога почнав да слушам...Иначе сега метал но тоа не значи дека треба да се плука по стариот добар рок:wink:

Член од
27 август 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
обожавам рок

- Рокот е самосоздадена музика што произлегува од душа од срце. Обично денешниве песни се прават шаблонски и се функционира како фабрика за пари. Но во рокот го нема тоа зошто секој инструменталист го прави тоа од душа за разлика од другиве кој седнуваат на компјутер и ја праат песната со неколку типкаља на тасататура. Затоа тие песни им е краток векот, а рокот останува некои песни живеат и по 50 па и повеќе години. Инаку имам бенд јас сум вокал оставив тема на форумов музика со наша песна може да ја чуете Big S adrenalin е групата.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Еве нешто и од мене

Убаво ме погоди со песниве, ју мејк мај деј:)
Го чекам Backspacer новиот албум, на 20 Септември, а кај нас Господ знае кога...

Еве песна од албумот шо се промовираше на 20 Јули во Америка како прв сингл...

В

Вори

Гостин
Добри се Скорпионс..вокалот им е предобар.
Иначе...

За мене заедно со AC/DC,Кис е најдобрата рок група на сите времиња..па сеа..

Kajgana Shop

На врв Bottom