coheed & cambria se zanikade, vbrojuvat gi demek u prog rock, prog related ali niti se prog nite pa blisku do progressive. ja imam eden album od niv ''Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness'' ali prilicno e katastrofa. nekoj si emo, art, svasta rock u globala loso.Неколку пати се премислуваав, но овој пат ги купив. Coheed and Cambria - No World For Tomorrow. Срање човеку, ако е ова progressive rock, јас сум Грег Дули онда! Има неколку песни кои што се вредни да се спомнат, насловната не е лоша да речеме, но генерално не сум задоволен.
feist da ti bila pejacka na broken social scene ,edni od podobrite indie rock grupi u poslednite nekolku godini za mene, pa taka mos ke zirnam ovaj album na feistFeist - The Reminder
Прво напишав дека со албумот цурава оди во комерцијала, но по повторното преслушување сменив мислење! Царица!!
Coheed & Cambria владеат. Можеби не се прог рок, јас лично имам проблем со класифицирање на нивиот стил, но сепак, сакам да ги слушам. Последниот албум пред некој ден го земав и немав доволно време да го преслушам, но според тоа што го чув, верувам дека ќе ми се допадне.coheed & cambria se zanikade, vbrojuvat gi demek u prog rock, prog related ali niti se prog nite pa blisku do progressive. ja imam eden album od niv ''Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness'' ali prilicno e katastrofa. nekoj si emo, art, svasta rock u globala loso.
True,true за Броукн Соушл Син. Инаку албумот е добар, има неколку феноменални ствари, но сепак не можам да му пружам доволно внимание коа го слушам кралот Нил Јанг цел ден! Има тема на албумот "Ordinary People" у времетраење од скоро 19 минути, и тоа е се што слушам у последните 2 часа! Ебена екстаза!feist da ti bila pejacka na broken social scene ,edni od podobrite indie rock grupi u poslednite nekolku godini za mene, pa taka mos ke zirnam ovaj album na feist
Да, на второ, трето преслушување на албумот и не звучат толку лошо, но сеуште мислам дека се нечиа бледа копија...At the drive in се први што ми паѓаат на памет.
Не сакам да звучам необјективно, но Porcupine Tree се за неколку класи поквалитетен бенд од "Кохид".