Рок музика и рокерски бендови

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ќе мораме да чекаме дивиди да излезе па да уживаме. Од ју туб не е тоа тоа. :)

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Abe Gizo, ne ste dvajca-trojca sto slusaat rok, poveke sme. Ama posto jas sum od ponovite na forumot i ne me znaete bas dobro :)

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Рокер сум и најмногу слушам од HiM, My Chemical Romance, The Rasmus, Apocalyptica and Metallica.

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Првите два збора од реченицата ги вади под хитно. :)

Сериозно, не ви е глупо сами да се класифицирате?

Башка, музиката не треба да е терк по кој треба да се однесуваме. Имате глави, користете ги. Одредете си свој стил на облекување, однесување, слушање музика...

Зошто да одите по шаблони...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ретко кој се облака рокерски, бидејќи во ова мало општество сите сакаат да се уклопат бидејќи некои ако не се облакаат ко толпата тешко се уклапаат. Имаме минимална сличност на рокерско облакање кај луѓето некој хибрид поради горенаведената причина.

Да, дефинитивно нема размислување со своја глава од луѓето.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Лол
Јас не се замарам како се облечени другите и не се замарам јас што било модата јас знам каква е модата за рокерите.И тоа е вистина дека у Македонија има многу мал број кој што слушат рок.

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не ме сфаќате.

Додуша, Гижо ме сфати, али W ти некако не ме разбираш.

Заеби модата. Користи ја главата.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кајл Гес ич не се облака рокерски па е еден од вистинските рокери:back:, што во превод би значело дека рокерски стил е оној стил во кој се чуствуваш најудобно и да не те боли кур за што околината ќе каже за тебе.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
momentalno slusam nekoi "no name" bend
cooper temple claus -
dosta solidni
pozZ

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
momentalno slusam nekoi "no name" bend
cooper temple claus -
dosta solidni
pozZ
cooper temple clause не се no name банд, додуша не се многу експонирани у јавност али се многу добри ,за жал се распаднаа.првиот албум 'See This Through And Leave' е одличен

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Пред да почнам да слушам heavy metal, започнав со rock, или поточно со најдобрата група на сите времиња Queen, со најдобриот вокал кој пишувал 90% од текстови и музика- Freddie Mercury...неверојатен човек со прекрасен глас, најдобар шоумен на сите времиња.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
40 миљи од сонцето. Никој не преживува на таа далечина, нуклерана катастрофа ништо нема веќе преживеано. Се е бело и тивко а нашата кожа е полна са радијација, како да зборуваш со бога.

Слушнете ја песната.

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=Ji7h8RZJre0[/MEDIA]

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Само што прочитав дека Металика по трет пат го одложија издавањето на нивниот нов срање албум .. прво рекоа дека ке излезе у фебруар, па после у април .. и сега викаат дека ке излезе у септември .. а у септември ке кажат дека ке излезе у декември 2034 година, но има шанси и тоа да не се случи бидејки некој од членовите може да умре од старост :pos:

еве ја изјавата ..

Stereo Warning has posted this report:

"The release of Metallica's new album has been delayed again, sources from the band's record label told Stereo Warning. The album is now expected to hit the stores in September. Originally Lars Ulrich said it would be out in February, then the release was delayed till April. With the band still in the studio, it was clear that April was not gonna happen. Fans can take comfort in the fact that the last time the band spent this much time in the studio the year was 1991 and the result was the "Black Album". One can only hope for similar results this time! In the meantime, the boys have lined up a few dates for their upcoming European tour this summer."

Kajgana Shop

На врв Bottom