Рок музика и рокерски бендови

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=8alyqnPyyvI[/MEDIA]
Многу е убава аврил на спотов......најубава е:D

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Јас сум фан на rock слушам од My Chemical Romance, Apocalyptica, The Rasmus, HIM, Slipknot, Nirvana, Billy Tallent itn

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Морам да споделам со некого, ги форсирам ама одлични се и за жал распаднати. Само неколку нивни настапи во живо-поради нив никогаш не би можел да станам турбофолкер.:vozbud:
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=kPAGS1DBnAg[/MEDIA]
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=Uqk-00D-qy0[/MEDIA]
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=4813FiBXt4A[/MEDIA]
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=Sed_YGsTPqk[/MEDIA]

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Неколку пати се премислуваав, но овој пат ги купив. Coheed and Cambria - No World For Tomorrow. Срање човеку, ако е ова progressive rock, јас сум Грег Дули онда! Има неколку песни кои што се вредни да се спомнат, насловната не е лоша да речеме, но генерално не сум задоволен.

Neil Young - Chrome Dreams II
Ветеранот не може ништо да го сопре! Секогаш инспиративен, уникатен, едноставно за мене беше и остана највлијателната фигура во рок музиката!

Feist - The Reminder
Прво напишав дека со албумот цурава оди во комерцијала, но по повторното преслушување сменив мислење! Царица!!

И да, гo купив и новиот албум на Demon Hunters - Storm the gates of hell. Но тоа едноставно не е музика за мене, така да сум волен да го поклонам на некого што е нивен фан.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Неколку пати се премислуваав, но овој пат ги купив. Coheed and Cambria - No World For Tomorrow. Срање човеку, ако е ова progressive rock, јас сум Грег Дули онда! Има неколку песни кои што се вредни да се спомнат, насловната не е лоша да речеме, но генерално не сум задоволен.
coheed & cambria se zanikade, vbrojuvat gi demek u prog rock, prog related ali niti se prog nite pa blisku do progressive. ja imam eden album od niv ''Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness'' ali prilicno e katastrofa. nekoj si emo, art, svasta rock u globala loso.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Kiss рулз бе, Heaven's on fire, School's out for summer, Strutter, Beth, Detroit Rock City... Можам до сабајле да бројам, а едноставно не можам да се наситам од слушање.:)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Feist - The Reminder
Прво напишав дека со албумот цурава оди во комерцијала, но по повторното преслушување сменив мислење! Царица!!
feist da ti bila pejacka na broken social scene ,edni od podobrite indie rock grupi u poslednite nekolku godini za mene, pa taka mos ke zirnam ovaj album na feist

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
coheed & cambria se zanikade, vbrojuvat gi demek u prog rock, prog related ali niti se prog nite pa blisku do progressive. ja imam eden album od niv ''Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness'' ali prilicno e katastrofa. nekoj si emo, art, svasta rock u globala loso.
Coheed & Cambria владеат. Можеби не се прог рок, јас лично имам проблем со класифицирање на нивиот стил, но сепак, сакам да ги слушам. Последниот албум пред некој ден го земав и немав доволно време да го преслушам, но според тоа што го чув, верувам дека ќе ми се допадне.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
feist da ti bila pejacka na broken social scene ,edni od podobrite indie rock grupi u poslednite nekolku godini za mene, pa taka mos ke zirnam ovaj album na feist
True,true за Броукн Соушл Син. Инаку албумот е добар, има неколку феноменални ствари, но сепак не можам да му пружам доволно внимание коа го слушам кралот Нил Јанг цел ден! Има тема на албумот "Ordinary People" у времетраење од скоро 19 минути, и тоа е се што слушам у последните 2 часа! Ебена екстаза!

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Coheed and Cambria, очигледно се неразбрани. Концептуално се единствениот бенд кој се приближил дури малку на Led Zeppelin. Музиката и текстовите се целосно поврзани со приказната и стриповите што бендот ги прави.
Ги класифицираат како прогресив, затоа што тоа би било најнедефинираното поле каде што можат да ги стават. Музиката е специфична, но е прилично мелодична и имаат сосема карактеристичен вокал. Далеку се од ЕМО, како што спомнаа некои.

Ги слушам од предпоследниот албум"Good Apollo, I'm burning star IV: Volume 1...", албум кој според мене е пред своето време. Песните што сум пробала да ги спремам со бендот се претешки ( и needless to say, не ги спремивме). Новиот албум "No World for Tommorow" дури на моменти ме плаши, колку генијални моменти има.
Првите два албума од друга страна, им се попросечни од наведените два.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Да, на второ, трето преслушување на албумот и не звучат толку лошо, но сеуште мислам дека се нечиа бледа копија...At the drive in се први што ми паѓаат на памет.
Не сакам да звучам необјективно, но Porcupine Tree се за неколку класи поквалитетен бенд од "Кохид".

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Porcupine лично ми се похаотични, и затоа не можам да ги слушам секогаш. Иако се дааалеку од лоши.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Да, на второ, трето преслушување на албумот и не звучат толку лошо, но сеуште мислам дека се нечиа бледа копија...At the drive in се први што ми паѓаат на памет.
Не сакам да звучам необјективно, но Porcupine Tree се за неколку класи поквалитетен бенд од "Кохид".

Mене Porcupine Tree ми се доволно различни од С&С за да можам така да ги споредам. А, и на мене С&С не ми се допаднаа од прво слушање, но кога членот над мене ме `принуди`:))) да ги слушнам повеќе пати, ми влегоа под кожа.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
не се обидов да ги слушам кохид и камбриа по втор пат, додуша има групи шо од прва не можат да легнат, али за нив баш и не можам да посветам ногу време баш сеа кога набавив едно чудо квалитетна музика,(David Sylvian дискографија, Ryuichi Sakamoto diskography,Oceansize,fates warning,boards of canada,god is an astronaut,the album leaf,pain of salvation sve,riverside novio,...) а споредба со porcupine tree и не е многу веродостојна, баеги се различни од ПТ а и ноооооооогу КЛАСИ послаби,(субјективно кажано) porcupine tree можам да ги слушам по цел ден,sky moves sideways, in absentia, up and downstairs albumite gi otepav od слушање и не ми здосадија никогаш, а и другите им се добри исто.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Да не гњавиме многу со компарации, иако тоа не ми беше никаква намера да ги споредувам Кохид и Поркупин, и двата бенда демек се прокламирани као "progressive rock", од таму и мојата забелешка. Сето ова се лични мислења, и никој не сака никому да го наметне своето, не ли?

Инаку новиот албум на Оceansize е ремек дело!

Kajgana Shop

На врв Bottom