Беај, вулкани имат ногу.Камчатка.
Нема да се врати , но да се надеваме и да помогнеме да се создаде ново подобро времеNirvana, Pearl Jam, Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Metallica.. тоа време никогаш нема да се врати
Па како тргнала музиката може само да се надеваме. Електрониката и компјутерите ја уништија уметноста и жарот кој го имаше во музката изминативе деценииНема да се врати , но да се надеваме и да помогнеме да се создаде ново подобро време
Па не е само до тебе, исто е и со мене .. да се надеваме дека не е до нас, дека е до музикатаПоследниве неколку години имам сериозен проблем со музикава.Чувствувам одбојност кон се што е ново и поради тоа не ни се трудам да најдам некој нов добар бенд.Пораснат сум со ац-дц,мејдн,зепелин,парпл,џими...си ги слушам и рамштајн,тајп о негатив,леонард коен,ник кејв...арно ама нема шанси да седнам и да се заслушам нешто поново.
Давајте предлог за нешто што има сличности со наведениве,да видам дали е до мене или отишла у курац музикава
Со турбофолкот и со електронската музика одлета виртуозноста , така да сеуште нема ништо ново што е доволно добро да го замени тоа претходно што е создадено. Сега се е фабричко сервирано ѓубре. ЕмТиВи ја усра работата ! Сега сет тој непоетичен бесцелен настап на одредени бендови им го препишувам на нив.Па не е само до тебе, исто е и со мене .. да се надеваме дека не е до нас, дека е до музиката
Која нова музика?Новата музика е неспоредливо подобра од старата, само треба да и дадете шанса и пред се да ја најдете.
Еволутивен процес е тоа, секогаш се подобрува.:wink: