Референдум за името?

Промена на името

• Појма немам, не размислувам, јас сум партиски војник и гласам како ќе ми биде речено

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    77
  • Гласањето е завршено на .

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
eva ja pogre;ka glasav. Dajte admini smente go. Pogreska stistav ne me pcujte. Barav kako da smenam ama ne najdov.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
kako prvo nemas nikakvo pravo da me vregas gorazde
kako vtoro toa e moe mislenje i taka jas glasav zatoa sto jas za razlika od tebe imam VIZIJA ako sakas i da ti go speluvam bukva po bukva deka MAKEDONIJA KE GO IMA ISTOTO IME I VO NATO I VO EU za razlika od tebe koj so tvoite svakanja seuste mozam da te nare4am LOKALPATRIOT koj sto nema nikakva vizija za Makedonija i uste zivee vo minatiot vek koga se se resavase sO KRV a nisto so dogovor

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
kako prvo nemas nikakvo pravo da me vregas gorazde
kako vtoro toa e moe mislenje i taka jas glasav zatoa sto jas za razlika od tebe imam VIZIJA ako sakas i da ti go speluvam bukva po bukva deka MAKEDONIJA KE GO IMA ISTOTO IME I VO NATO I VO EU za razlika od tebe koj so tvoite svakanja seuste mozam da te nare4am LOKALPATRIOT koj sto nema nikakva vizija za Makedonija i uste zivee vo minatiot vek koga se se resavase sO KRV a nisto so dogovor
Ефенди се изјасни дека човекот згрешил , па сега можеш сам да уживаш во твоите ВИЗИИ ,ВИЗИОНЕРУ :pos2:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нема потреба од референдум. Ако не ги бива да одржат став, нека дадат оставка и го префрлат -жешкиот костен- на сдс педераната.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
slusaj be sto kukas ti za imeto ti pojma si nemas od politika ili od sto bilo drugo vo zivotot za se ti e kriva vladata makar od koja i da e politirka partija i namesto da kukas deka sme bedni i vakvi i onakvi smeni se malku ti i napravi barem nesto za start. a jas kaj ke odam so moite vizii toa e moe li4no pravo i ke ostanam na istoto se dodeka jas ne odlu4am poinaku. a ti lokal patriotu kukaj za imeto i ostani so imeto do kraj makar po tvoe ni propadnala i drzavata pa posle vo grcija kur4i se so imeto a ke nema drzava

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
ne ima gorazds,fala bogu .... a gi ima i ovie debili nalik onie vo 2001 sto baraa oruzje da gi sotrat Albancite... hm se potsetuvam na pokojniot pretsedatel trajkovski,kaza togas : " onie sto najglasno vikaat dajte ni oruzje nikogas ne ni setile kako e da ti svirne kursum pokraj uvo i ke bidat prvi koi ke pobegnat od frontot, albancite se gragani na ovaa drzava no ne moze da dozvolime nivnoto nezadovolstvo da go iskazuvaat so oruzje i napad na drzavnite institucii... vo toa vreme gospodinot ali ahmeti dade isto taka izjava: " nie ne se borime protiv drzavata,nemame nisto protiv makedonskiot narod, toa sto nie go barame i za sto sme spremni da umreme e vo ovaa drzava da se pocituvaat pravata na albanskiot narod zatoa sto republika makedonija e nasa drzava isto tolku kolku sto e drzava na site drugi narodi sto ziveat vo nea...

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
KOLJO SDSM se izjasna deka e protivreferendum barem 4itaj gi do kraj izjavite nemoj da 4itas samo do kaj sto se spomenuva vmro

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
принцезо, не приметуваш дека не те есапам.
Ај не ми се обраќај во иднина, подобро и за двајцата.:)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
slusaj be dzabolebaru sto kukas ti za imeto ti pojma si nemas od politika ili od sto bilo drugo vo zivotot za se ti e kriva vladata makar od koja i da e politirka partija i namesto da kukas deka sme bedni i vakvi i onakvi smeni se malku ti i napravi barem nesto za start. a jas kaj ke odam so moite vizii toa e moe li4no pravo i ke ostanam na istoto se dodeka jas ne odlu4am poinaku. a ti lokal patriotu kukaj za imeto i ostani so imeto do kraj makar po tvoe ni propadnala i drzavata pa posle vo grcija kur4i se so imeto a ke nema drzava
Ке те поздравам на пп

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Никако не смее да се случи референдум во однос на името!!! Не може нашето исконско име за кое се бореле нашите предци туку така да се стави на лист хартија и да се поигрува со него! Тоа е апсурд! МАКЕДОНИЈА не смее да се става во избор на некои кои не се ни свесни од каде потекнува и кое и е значењето!

Секое поигрување со нашата историја е грев!!! Замислете кога сите кралеви, војсководци што се бореле за постоењето на нашата исконска земја би дознале за нашето подмолно поигрување со името, за кое толку крв се пролеало низ овие простори за опстанок...

Не може еден Б.Ц. или Гвујо да донесува таква одлука! Тоа е преседан во целата историја на Македонија и на македонскиот народ!

Македонци никако не смее да се дозволи референдум за името по никоја цена!!! Јас ќе излезам прва на протест ако се случи такво нешто!!! Нека не ве залажуваат со разноразни признанија од НАТО или ЕУ бидејќи ако си го дадеме името целата наша историја и потекло ќе ни отиде во неповрат!!! Не бидете наивни!!!
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!

B

Borg_Drone

Гостин
Референдум би значело ПРЕДАВСТВО!!!
Ќе ги предадеме македонските револуционери, преродбеници, оние кои се бореле за Македонија.Па на крај крајава издржавме под турското 600 години, ќе го издржиме и ова.
И ајде сега нашите револуционери се бореле за Македонија, да биде независна и призната од сите земји, го одбрале тој маченички пат, конечно издејствувавме независност пред 17 години и сега наместо да се доврши борбата, ние што правиме???Правиме глупости, ете што правиме.
Одговорот е НЕ.....Не треба да се организира референдум за името....
Ако веќе сакаат да организираат референдум, нека организираат референдум за укинување на Рамковниот договор....

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Никако не смее да има референдум за името...не можам ни да замислам на какви се манипулации се спремни некои „структури“.....Никој нема право да го смени името на оваа библиска држава....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Референдум само за с-рамковниот,и онака нема што да изгубиме.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Референдум би значело ПРЕДАВСТВО!!!
Ќе ги предадеме македонските револуционери, преродбеници, оние кои се бореле за Македонија.Па на крај крајава издржавме под турското 600 години, ќе го издржиме и ова.
И ајде сега нашите револуционери се бореле за Македонија, да биде независна и призната од сите земји, го одбрале тој маченички пат, конечно издејствувавме независност пред 17 години и сега наместо да се доврши борбата, ние што правиме???Правиме глупости, ете што правиме.
Одговорот е НЕ.....Не треба да се организира референдум за името....
Ако веќе сакаат да организираат референдум, нека организираат референдум за укинување на Рамковниот договор....
Така е, а со организирање на референдум ќе си ги легализираат нивните планови за разнебитување на Македонија и Македонски народ. Референдум може и да се намести, нели ? Ако некој мислел дека за секоја одговорна одлука треба да организира референдум кој к*р барал да биде на власт, ама станува збор за одговорност браќа е тука е проблемот ние имаме политичари кои лекцијата за одговорност не ја поминале, само бенефитите од власта ги учеле кутрите...затоа сме на дереџе какво што сме, ми се гади од нив-лигуши.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
loso ti e postaven "referendumov" garfild :)

ko prvo, referendum e "zmija ili magare" ... ne ni e voopsto potreben.

ama edna rabota ni e pomalce potrebna: politicka destabilizacija.

vo bukurest Makedonija MORA da ima vlada. ako sakate posle besete gi na plostad...

a referendum pred bukurest ne moze i ne smee da ima... zato neka go spomnuvaat, a dali ke ima ili ne e druga rabota :)

inace, mnogu loso go postavuvas prasanjevo garfilde, poloso e od to od 91va :)

kaj e opcijata "prifakjanje kompromis SAMO za bilateralna upotreba so grcija" ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom