Референдум во врска со членството на Обединетото Кралство во ЕУ (Bretxit)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Шкотска гласале 62% за останување - 32% за излегување од ЕУ, скоро двојна разлика.

Треба пополека и тактички сега да се изигра со референдумот за независност и да не се носат брзи одлуки. Претседателот на СНП даде изјава дека Шкотска против нејзината волја е насила изнесена од ЕУ.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.178
Шкотска гласале 62% за останување - 32% за излегување од ЕУ, скоро двојна разлика.

Треба пополека и тактички сега да се изигра со референдумот за независност и да не се носат брзи одлуки. Претседателот на СНП даде изјава дека Шкотска против нејзината волја е насила изнесена од ЕУ.
Sein Fein ke pobaraat referendum da se spoi Severna Irska so Irska, a Skotska ke zakaze nov referendum vo narednive 5 godini, makar so jas ocekuvam i pobrzo.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Со среќа на Британија, незнам дали да се радувам или не, но во секој случај е чекор напред кон тоа што престои. Доста активно ја пратев кампањата особено на крајот, работите таму ми изгледаат дека не се спонтани исто како и шарените во Украина и Скопје. Како прво од некаква причина Британија не влезе во евро зоната за општа валута Евро кое е јасен знак дека уште од тогаш планирале нешто.
Тие изјави на Камерон други политичари за останување во ЕУ и не значат ништо, политичарот може да зборува едно, мисли второ и прави трето, тоа не значи дека сите политичари знаат за целата таа конспирација и "заговорничат" но политиката е пирамида и доволно е само врвот да знае и движи определени процеси.
Второто е првата власт кукловодите, сите тие се сопствениците на екзитпол агенциите, сите медии и дел од политичарите, така да однапред ја знаат веројатноста за резултатот од референдумот и го имаат главниот лост за влијание медиумите. Од последнава недела може да сте забележиле дека неколку медии се приклучија во кампањата за Брекзит, поставете си прашање дали некој новинар може да ја промени медиумската политика на А1, Телма или Сител, се разбира дека неможе, тоа го прави само сопственикот, убеден сум дека целиот овој циркус е планиран од НСР.
Мојата прогноза е слична со таа на ВСВ, од некаква причина Швајцарија, Англија и САД се со специјален статут кај кукловодите, Англија ќе седи на страна а Фашистите од ЕУ ќе треба да го почнат походот на Исток, целата таа русофобија која ја прават во ЕУ не е случајна или за курташак, веќе сериозно се дрнка со оружје., Градат разни ракетни штитови против "Иран, Северна Кореја" ;), Литва ја врати редовната армија, во Полска, Украина веќе воскресна фашизмот, Романија Турска и Бугарија прават Црно морска флота, уште во 2014 имаше една аналитика на 'Александар Собјанин' стратегиско планирање таму даваше рок од три години за старт на војната , така да останува стартот да е во 2017 година. Не случајни се тие шарени револуции во Црна Гора, сега и во Скопје, сеуште не ми е точно јасно како го планираат се тоа но факт е дека собираат колонијална армија за источен фронт, особено од источна европа.
Грешни информации. Бугариja одби да учествува во флотата.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Оставка ами како, се заеба јако. Битно преговорите за излегување на друг ќе му ги остави.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Русија е среќна и помоќна.

Ле Пен го честиташе Брегзит, па не би било чудно за некоја година Франција и Австрија да имаат референдуми за излез од Еу.

Туку сега како ќе не убедуваат дека нашата иднина е во еу?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.667
Поени од реакции
22.446
Ne se lazete deka skotska i irska ke ja napustat britanija. Sega ke sledat investicii od london tamu, parite sto gi frlaa vo brisel ke gi prenasocat prvo za belfast a potoa i edinburg i glasgov. Za sevrna irska ne treba mnogu a skotive samo laat
Etej se. Britancite dobivaa debeli popusti i golem del od parite sto gi davaa EU pak gi vrakase vo UK. Finansiskiot tovar (demek) sekojpat bese samo populisticki argument od protivnicite na EU. Doprvo ke vidat finansiski udar vo London.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
Sein Fein ke pobaraat referendum da se spoi Severna Irska so Irska, a Skotska ke zakaze nov referendum vo narednive 5 godini, makar so jas ocekuvam i pobrzo.
Да, само што прочитав и Шин Фејн ќе имале обраќање денеска во врска со референдумот бидејќи и во Северна Ирска Remain победи со солидна разлика.

Да те прашам како човек од таму, што фаци гласаат за Брекзит? :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
По овој референдум веќе не ме чуди и Трамп да победи во САД, трендот на популисти во светот зема силен замав.

Ако Борис стане премиер на Британија а Трамп претседател, ќе имаме двајца близнаци со грди фризури :D

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.326
Поени од реакции
1.872
Грешни информации. Бугариja одби да учествува во флотата.
;)
Ти така мислиш, малку мека или тврда сила и господинот Борисов многу лесно ќе биде убеден, особено ако како што зборуваат доста топ ЕУ политичари имал темно минато, со тие илјадници запишани разговори за последните 25 години, закопани трупови по Витоша, многу лесно ќе го убедат да ја смени позицијата.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.441
Поени од реакции
18.627
Многу очекуваш.

Биди малку поскромен, па очекувај референдум во Македонија за повлекување на кандидатурата за полноправно членство во ЕУ, а не ќе биде лошо и референдум и за повлекување на кандидатурата за полноправно членство и во НАТО.

И онака сме мала држава на Балканот без излез на море, со претежно планинска територија, па имаме добри услови за да бидеме Швајцарија на Балканот.
Да да иста швајцарија ќе бидеме:) Кај и да е.

Иначе какви морони се ова енглезиве алал да им е, изглеа се решени да го отстапат местото меѓу најмоќните светски сили на германците.

WeAreWhoWeAre

Mia san mia
Член од
12 јули 2015
Мислења
244
Поени од реакции
511
Русија е среќна и помоќна.

Ле Пен го честиташе Брегзит, па не би било чудно за некоја година Франција и Австрија да имаат референдуми за излез од Еу.

Туку сега како ќе не убедуваат дека нашата иднина е во еу?
А нашате иднина е со Русија, нашите браќа по вера кој ни помагале низ вековите и благодарение на нив имаме држава, a не не втемелија во картата на голема Бугарија на Сан Стефанскиот договор. Заради тоа што сме вукојебина раководена 25 години од криминалци мора да одиме кон побогатите зашто без тоа курац што ќе постоиме. Без кредит нема да можеме ни пола година да издржиме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
;)
Ти така мислиш, малку мека или тврда сила и господинот Борисов многу лесно ќе биде убеден, особено ако како што зборуваат доста топ ЕУ политичари имал темно минато, со тие илјадници запишани разговори за последните 25 години, закопани трупови по Витоша, многу лесно ќе го убедат да ја смени позицијата.
Този предлог го чуваме от страна на Турциja веке повеке от 10 години,па до този момент никоj не го направи. Создаването на таква флотила е политичка смрт и тоа ББ го знае.
Само и единствено под капата на НАТО може да има флота, но само Романиja,Турциja и Бугариja..нема шанси.

http://bnr.bg/post/100707535/d-mitov-balgaria-nama-da-uchastva-v-regionalni-iniciativi-v-akvatoriata-na-cherno-more

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom