Ресторани - генерална дискусија

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тркнете до Врање, Градска Меана. Цени упола од тие тука за бабчко порции од 250 г - 300 г (истата нарачка за двајца во скопска кафана ме кошташе 1300 ден, таму 850 ден), скара на жар не на плин ко у 99% од угостителскиве објекти во Скопје, поквалитетно месо, боље зимница, плус за викенд 90% од гостите се Македонци.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
8.274
Тркнете до Врање, Градска Меана. Цени упола од тие тука за бабчко порции од 250 г - 300 г (истата нарачка за двајца во скопска кафана ме кошташе 1300 ден, таму 850 ден), скара на жар не на плин ко у 99% од угостителскиве објекти во Скопје, поквалитетно месо, боље зимница, плус за викенд 90% од гостите се Македонци.
Trkni do prilep. Uste podobra skara i uste poevtino.

I sto e najvazno parite ostanuvaat vo Makedonija

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.516
Поени од реакции
8.274
Не знам дали е поефтино Прилеп последнава година :oops:
Lani vo Juli, bev vo taka nareceniit Skopski Merak za 5 Kebapi + Pleskavica + Gumeni kompiri + Salata prestoena na sonce plativ 650 denari ako ne se lazham.

Vo Kermes vo Prilep za istoto SAMO prevkusbo i svezho 400 denari.

Ili Shirden ( Ako si slusnal ) 350 denari.
Vi Skopje mozhis samo da sonuvas pred se takov kvalitet a i cena.

Skara Kermes
Schirdeni Kermes i Lider
Teleshka Corba Altan ili Sokace

Ako ne sakas da shetas i sakas od se da probas Vo "Aj po edna" - ama poslab od pogornive specijalisti.

Z

zmej gorjanin

Гостин
А ако клиентелата од Скопје се префрли во други градови што тогаш? Ќе отвараме тема за ресторанти во секој нов град од државава и надвор?

Нека се преименува темава во Ресторанти - генерална дискусија и завршена работа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
А ако клиентелата од Скопје се префрли во други градови што тогаш? Ќе отвараме тема за ресторанти во секој нов град од државава и надвор?

Нека се преименува темава во Ресторанти - генерална дискусија и завршена работа.
otvori posebna tema. ovaa e za restoranti vo skopje. iskreno gajle mi e za vranje ili prilep i cenite tamu. sakam da znam koga sum vo skopje kade da jadam vo skopje a ne vo druga drzava ili na drug del od drzavata.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Сменет насловот во “Ресторани - генерална дискусија”, за да не треба да се отвараат повеќе теми или да се скратува дискусијата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Сменет насловот во “Ресторани - генерална дискусија”, за да не треба да се отвараат повеќе теми или да се скратува дискусијата.
koja e poentava? aj sega da zememe da pisuvame za restorani vo tunguzija... temata si bese ubavo skockana so lokacija.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
А кој ти брани да пишуваш и прашуваш за ресторани во Скопје?
temata si bese tokmu za toa otvorena. procitaj go vovedniot post. sega ke bide preplavena so beskorisni gluposti koj se kosat so toa zasto bese otvorena. luge doagaa na temata da citaa za restorani vo skopje.

nitu ni e gajle za cenite u vranje, nitu za skarata u prilep. daj ako ne da pisuvame za sladoledot u brazil, pileskoto u peru ili orizot u japonija. se razvodenuva i se bega direktno od temata.

Z

zmej gorjanin

Гостин
temata si bese tokmu za toa otvorena. procitaj go vovedniot post. sega ke bide preplavena so beskorisni gluposti koj se kosat so toa zasto bese otvorena. luge doagaa na temata da citaa za restorani vo skopje.

nitu ni e gajle za cenite u vranje, nitu za skarata u prilep. daj ako ne da pisuvame za sladoledot u brazil, pileskoto u peru ili orizot u japonija. se razvodenuva i se bega direktno od temata.
Прочитан ми е. И пред ја да пишам за Врање имало излети на темава за други места. Слободно пишувај и сподели искуства ако си бил, и у иднина 90% од постовите ќе си останат за Скопје претпоставувам, а и не е дека секој ден се пишува на темава или па у Скопје има милион ресторани. Ете доста членови кажаа дека во Прилеп има подобра скара, сеа треба и за Прилеп посебна тема да отвориме?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Прочитан ми е. И пред ја да пишам за Врање имало излети на темава за други места. Слободно пишувај и сподели искуства ако си бил, и у иднина 90% од постовите ќе си останат за Скопје претпоставувам, а и не е дека секој ден се пишува на темава или па у Скопје има милион ресторани. Ете доста членови кажаа дека во Прилеп има подобра скара, сеа треба и за Прилеп посебна тема да отвориме?

otvorerte si za balkanot ako sakate. treba da ima lokacija inace se menuva cela tema. vaka kako sto e totalno beskorisna za nekoj sto specificno go interesira restorani vo skopje a tokmu za toa bese i otvorena.
Автоматски споено мислење:

Овој кано да ти станал класичен карен, дај брат олабави малку со цел форум се натегаш и се расправаш за глупости
ne se gluposti vakva kako sto e ke ja odminam i ke otvoram nova za skopje sledniot pat koga ke me intersira restorani u skopje. sigurno nema da citam za vranje ili prilep ako znam tocno kade baram restorant.

Kajgana Shop

На врв Bottom