Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
То ти така велиш. Јас велам дека ќе земиш авто отпад увезен од германија со минимум 300.000 км, и за 1 година возење ако си среќен на тие 3000 евра ќе дајш 1000 евра за сервис. Недај боже да има 400.000 ти откажи турбо или пумпа за висок притисок.Тоа е тоа друже.За 2000 -3000 евра ќе си нашол иста таква,
Ако прајме муабет за наоѓање на ист таков примерок... тие што се зачувани, не се продаваат. А да дам 2000 евра (читај 1700 евра појќе) за исто возило како тоа што го зедов, само бојата му била сјајна и гумите биле сите 4 исти, нема шанса.
Која нервоза? Мене ми е задоволство кога му ја враќам душата на возило кое го изгубило својот сјај со тек на време. А тоа што ти не би трошел пари на класика - стара кола, е индивидуален момент. Никој не те тера, затоа секој си има право на избор. Некој сака класика, некој сака спортско, некој сака спортска класика која испаѓа мотика тјунинг.а за стара кола или класика не би трошел време и пари а каде е нервозата
Јас побрзо би ги дал за нешто од калибарот на Мерцедесот отколку за некој стајлинг/тјунинг на Калибра (пример).
Според ова шо го кажваш, тие 4000 евра можиш да ги дајш и за учество за стан... ќе си плаќаш рата од 700 евра месечно пример, и готово. Шубо лесна е математиката на лифче и на форум. Ела собери 4000 евра да те видам + плаќај 150-200 евра месечно во наредните 5 години, за возило во кое неможи 5 души од Битола до Скопје да се однесат без некој да не плачи како му е тесно назад.Со 4000 евра одам у салон ги давам учество 30-40% останатото на рати и земам гланц нова кола и 400.000-500.000 км па ич да не му ја мислам наредните 10-20 години
Мада, да речиме дека е така. Со моменталните конструкции на возилата, ретко која од возилата до 12.000 евра (нова) ќе изоди пола од километражата што ја имаш напишано. Ги гледам, за 4 години почнува вода да им влегува во фаровите/штоповите, траги на корозија јавуваат на 7-8 години. А тоа што ќе возиш малишан, наместо висока класа, не го спомнувам.