Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Да не испадни дека троламе по темава...Колку што гледам темата е за реставрација на Mercedes Benz 123 затоа тука го поставив прашањето и мислев дека ќе добијам одговор,а ако ме интересираше за куќа во свирипичино ќе ти пишев во ПП .
тргнувајќи од лимарија, мерцедесите од оваа серија најмногу страдаат на врати и прагови. Така да, од таму ако тргниш, нов праг е 30 евра (еден), нови крила се 5000 денари (две), венците се по 700 денари (еден), вратите се оган скапи... бојата за фарба почнува од 300 денари за литар и завршва со трицифрена бројка на евра за литар, конкретно за еден ваков требаат 4 литри...
Околу моторот: пумпа за масло, 150 евра. Карики 70 евра. Клипови 70 евра (еден)...
додај си уште одприлика по 40 евра за гумици на стаклата (кај мене беа убај ама и напред и назад почнаја да течат), предницата комплет е околу 150 евра (без амортизери), потрошниот матерјал на задниот трап е околу 60 евра....
Внатрешноста имаш комплет маската (најчесто е дроб на сите) 90 евра нова, комплет теписоните 140 евра нови (цени од И-беј, на тоа имаш уште 30-40 евра поштарина, пошо овде кај нас не се наоѓаат), лајсните нови се 130-150 евра комплет (најчесто се штрафени со штрафови по колите)...
И сеа, удри си ја ти математиката, па кажи ми како ќе ти испадни есапот, мада вака грубо поклон да ти го дај некој мерцедесот, можиш да поминиш со сума од 500 евра до 5000. Зато и ти реков, зависи од состојбата.
Е сега ти ако имаш конкретно прашање, бујрум...