Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.167
- Поени од реакции
- 12.150
Кој кажа дека христијанството повикува на војна? Или ти погрешно ме разбираш?Поентата не ми беше да си ги мериме фалусите со муслиманите,туку двојните стандарди.Иначе гледам дека врска немаш од христијанството.Не знам кој те измамил дека христијанството повикува на војна.Можда во среден век.Ама јасно ми е дека џабе барам објективност од тебе пошто јасно ми е дека одбивноста кон христијанството е главна тема во твојата религија.Алистер така ви проповедал и вие мора да го следите.Толку.
Си ги мерите фалусите со муслиманите за се и сешто!
И тие со вас... со тоа си докажувате чии религии се повистински - нивното муслиманство или вашето христијанство... чие ли е повистина, кој да ти каже...
Кој колку поеќе ќе собере по црквите и џамиите е мерилото?
Мислам дека не е тоа работата...
Од тука и тоа „двојни“ аршини... да не ги сатанизиравте другите верувања ќе имаше n-та аршини и многу други религии и верувања, но бидејќи вие сеуште мислите дека сте најбитните „две големи религии“ (и оние кои дотрчуваат на власт сеуште) дрдорите наоколу за „двојни аршини“...
И кој е проблемот да има човек одбивност спрема исламот и христијанството како начин на живот и управување гледајќи ги вашите негативни ставови кон туѓите учења кои ги среќаваме на официјални портали на вашите религии?
Како ти имаш негативен став кон се што не е христијанство и тоа е во ред, а не е во ред што ете јас имам критика за твојата религија?
Двојни аршини ми маваш?
Па напишав „верските лидери“ во претходниот пост, сакаш со имиња да ги именувам? Или за тебе верски лидери се само оние на христијаните? За мене се исто нешто!А за реисот што ќе изјавиш..оној што му умрела короната???
ај малце да не го употребуваш христијанството во постот
И ти ќе ми зборуваш за наводните двојни аршини понесена од муабетите?
Разрешениот реис повика на молитви во џамиите, архиеретите или како и да им се титулите повикуваат масовност во црквите... иста ствар!
Старо-еонски религии кои се грижат само за догмата и да се тркалаат луѓе низ храмовите! Ништо друго не е битно, луѓето се потрошен материјал од кој се заработува и кога се живи и кога се мртви!
Почнете малку да мислете критички и без романтизми во однос на религиите... и да престанете од незнаење да имате негативен став кон туѓите учења за да вашите верувања бидат „вистина“ и „реалност“.
P.S. @stratUs , да бре, како што христијаните „си го носат крстот“ како Христос и што правел Христос и тие исто мора да прават, и јас така - „се што правел Кроули морам да правам и јас“ бидјеќи ... што? Ќе дојде Кроули и ќе ме казнува, како во вашите догматски учења?
Кој ограничен муабет читам, страшно...
Последно уредено: