General Centar
Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
- Член од
- 31 март 2011
- Мислења
- 350
- Поени од реакции
- 188
Епа супер сите да мислат како тебе Скопје ќе биде топ, и пре живеј си во Велес.Еве пример.. ја сум Велешанка стара.. и дали сега тоа значи дека треба да им викам на сите што дошле од страна во градов дека се сељаци и да ги стаам на еден степен пониско од мене и да ги бркам?! НЕ !... знаеш зошто?! затоа што градот не е мој..нити па бил на дедо ми или прадедо ми... а факт е дека од тие дојденци и од тоа проширување на градот ќе има и позитивни и негативни страни.
Мене едно не ми е јасно... зошто некои луѓе што живеат во Скопје се однесуваат како да се они нешто повеќе од тие што живеат во останатите градови во државава. Зошто набивање комплекси?! на крај краева треба да ги цените луѓето според нивниот карактер а не дали иделе од град или од село... дали биле доселеници или не.
Да извиниш вака... ама ја пре би живеела со некои од село отколку со некој искомплексиран скопјанец што никогаш не мрднал надвор од Скопје и што не гледа подалеку од својот нос.
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 20:47 ---
Ќе се однесуваме со вас како и до сега и сами ќе си одите. RausДруже не ти е и на тебе лесно
Мислиш дека ми прави нешто разлика што ти, Анчо и таканаречените стари скопјани мислите дека треба ние што сме од другите градови во Скопје да се вратиме ?
Еве не сакаме да си одиме и што ќе направите ?
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 18:39 ---
Еј народ со плава крв пишува имај почит не се смеј
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 20:49 ---
Овие се малце посовремени, значи ние помладите сме ги преработиле и сеа се вакви. А сме ги преработиле зашто само ние имаме право на тоа како стари скопјани.Дедо ти ги користел овие зборови?
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 20:50 ---
Абе ве решив со еден потег, едноставно ве решив. Така ли е стари скопјани?!Затоа што Блаже Конески е премногу мејнстрим.