Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

 • Да

  Гласови: 268 58,3%
 • Не

  Гласови: 128 27,8%
 • Не сум размислувал/а ...

  Гласови: 64 13,9%

 • Вкупно гласачи
  460
Член од
9 февруари 2013
Мислења
68
Поени од реакции
41
Додека така вклештено стојам заробен од обврските на тмурново општество сум подразмислил и за нешто надвор од материјалниот свет, оној духовниот "енергијата" што не движи.
Реинкарнација не го толкувам како многу широк поим што не значи дека е едноставен, верувам, но делумно пошто секогаш може да се најдат "дупки" во логичноста на ваквите поими.
 
Член од
29 септември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
33
Јас верувам дека постои,дека душата ни преминува во друго тело :icon_lol:
 
Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
234
Регресија под хипноза се врши за да човек види што бил во минатите животи, и му се даваат живописни слики емоции од нечии минати животи. познавам луѓе на кои им правеле "регресија".
Но е само една голема заблуда, всушност што се случува, додека си воден под делумна хипноза, тој што те води низ регресијата е канал на демони кои преку хипнозата влегуваат во човекот и ти даваат слики емоции од животи на луѓе во кои тие демони биле присутни, за на крај да се дојде до конфузија во животот на човекот.
 

Solaire of Astora

A Hoonter must hoont
Член од
30 јули 2014
Мислења
3.869
Поени од реакции
10.651
Регресија под хипноза се врши за да човек види што бил во минатите животи, и му се даваат живописни слики емоции од нечии минати животи. познавам луѓе на кои им правеле "регресија".
Но е само една голема заблуда, всушност што се случува, додека си воден под делумна хипноза, тој што те води низ регресијата е канал на демони кои преку хипнозата влегуваат во човекот и ти даваат слики емоции од животи на луѓе во кои тие демони биле присутни, за на крај да се дојде до конфузија во животот на човекот.
Borba za veru?
 
Член од
26 септември 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Од смрта до реинкарнациат .потребни се најмалку 2 месеца..
Тоа е времете што душата мора да помине низ чистилиштето..
После това во зависност од многу факти душата се реинканира во друго тело..
 
Член од
25 јуни 2015
Мислења
459
Поени од реакции
410
Уствари верувањето во реинкарнација е верување во кармичка енергија, во зависност од мислите и активностите од сегашниот живот ти е предодредена иднината после смртта, исто така се верува дека со голем број на (ре)инкарнации свеста се заситува од овој материјален свет и патува во некои други "светови" (димензии) со повисоки духовни форми и поинакви задоволства од земските. Тогаш се смета дека душата е ослободена и спасена од вечниот круг на патење, раѓање/смрт.

Интересна ми е приказната за Буда како од кралско дете се повлекува сам во во себе и го истражува спиритуалното притоа одрекувајќи се од се' а и дел од неговото учење, верувал дека егото е најголем непријател на мислите, доколку го отстраниш егото и доколку се ослободиш од сите искушенија и задоволства на земјата само тогаш можеш да ја почуствуваш состојбата на нирвана т.е состојба на неизмерна среќа.
Посебно оној познат момент кога некој му се обратил на Буда со зборовите: "i want hapiness"
Буда му одговорил: first remove "i" that's ego, than remove "want" that's desire, see, now you are left with only "hapiness". Практично ова е точно.(y)
So simple, yet so hard :unsure:
А во реинкарнација не верувам.
 
Последно уредено:
S

SpaceTraveler

Гостин
Враќање– Наука за Реинкарнацијата -

Врз основа на учењата на А.Ч Бхактиведанта Свами Прабхупāда


Животот не започнува со раѓањето, ниту завршува со смртта. Што се случува со душата кога ќе го напушти сегашното тело? Мора ли вечно да се реинкарнира? Како реинкарнацијата навистина се одвива? Дали можеме да управуваме со нашите идни животи?

Враќање јасно и целосно одговара на овие прашања и ја објаснува вистинската природа на реинкарнацијата. Се надеваме дека ќе му помогне на читателот да ја сфати оваа интересна појава

“Убеден сум дека навистина постои иден живот, дека оној што умрел мора да се роди и дека душите на мртвите се живи“ - Сократ

“Смрт не постои. Како може да има смрт ако сѐ е дел од Бога. Душата никогаш не умира а телото никогаш не е навистина живо“ - Исак Бешевис Сингер, Нобеловец, Приказни од зад печката.

“Јас не настанав кога се родив, ниту кога бев зачнат.Се развивав, растев низ безброј илјадници милениуми. Сите мои минати јаства имаат свои гласови, одзвуци, сеќавања во мене... О, уште безброј пати ќе се родам.“ Џек Лондон - Звездениот Скитник

 
Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
234
Познавам луѓе кои истражувале многу на оваа тема и
самите биле подложени на техника за враќање во минати животи (регресија), некои сведочеја што биле во минатите животи и каде живееја според она што го искусиле за време на регресијата а тоа можеше во некои случаеви и да се потврди преку архивите во некои земји.
Но се работи за уште една лукава измама на сатаната.
Всушност човекот што ја врши регресијата е канал за демоните да влегуваат во личноста на која и се прави регресија, така она што демоните преку присуството во нечии животи го присвоиле чуства, мисли, информации и тн тие чуства и мисли ги даваат да ги доживее човекот и така се идентификува со истите.
Последиците од ова се немање желба за живот, тотална конфузија, немање радост и љубов.
Тоа не е од Бога, но ако се покаеме Исус ќе ни даде мир, љубов и радост!
 

Не-го-знам

svetac ivan iscelitel
Член од
3 мај 2015
Мислења
527
Поени од реакции
220
Познавам луѓе кои истражувале многу на оваа тема и
самите биле подложени на техника за враќање во минати животи (регресија), некои сведочеја што биле во минатите животи и каде живееја според она што го искусиле за време на регресијата а тоа можеше во некои случаеви и да се потврди преку архивите во некои земји.
Но се работи за уште една лукава измама на сатаната.
Всушност човекот што ја врши регресијата е канал за демоните да влегуваат во личноста на која и се прави регресија, така она што демоните преку присуството во нечии животи го присвоиле чуства, мисли, информации и тн тие чуства и мисли ги даваат да ги доживее човекот и така се идентификува со истите.
Последиците од ова се немање желба за живот, тотална конфузија, немање радост и љубов.
Тоа не е од Бога, но ако се покаеме Исус ќе ни даде мир, љубов и радост!
Да Да и се вратиле до на Исус времето. :tapp:
 
На врв Bottom