Резултати од екстерни матурски испити

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
До колку перцентили е петка македонски?Затоа што сега проверував клучот, имам изгубено најмногу 3 или 4 бода на прашањата, плус ако има некои забелешки за есејот:toe:.
Ако може нека ми одговори некој, за да знам дали да поднесувам приговор.
Само побрзо, ако може.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.388
Поени од реакции
9.672
kako so citav tuka na forumot,makedonski pisaa nekoi deka so 94 i nesto percentili imaat 4ka,pa pretpostavuvam deka od 95% e 5kata.ne sum siguren od kolku tocno e.ako sakas podnesi prigovor ako si sigurna vo toa sto imas pisano,moze nema da ti ja zgolemat ocenata ama pa ke ti gi zgolemat percentilite sto moze da ti koristi.tvoja si e odlukata za toa.pozz

p.s. i jas se mislam za makedonski da podnesam prigovor imam 82% a siguren sum deka treba da imam poveke

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Јас имам 79,86 перцентили.Сега го разгледував клучот, и евентуално ако имам згрешено на 3 до 4 прашање, па еве и 5 нека се онака да додадам.Зарем е можно за 4 поена изгубени да имам 4?
Не ми е јасно стварно:toe:.Затоа и сакам да ја знам границата.

EDIT: а постои шанса при приговорот оцената да ми ја намалат?:S

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.388
Поени од реакции
9.672
postoi moznost da ti ja namalat ocenata.ama taa moznost e mnogu mala,bidejki ako podnesis prigovor koga pak ke go pregleduvaat testot treba da ispadne deka ti stavile poveke poeni otkolku sto imas,a mala e verojatnosta nekoj pregleduvac da ti stavil poveke poeni,moze samo pomalku :toe: a inaku ako sakas podnesi prigovor ako imas uste vreme da uplatis 1400 denara i da stignis do skolo,treba da imas barem eden bod razlika od toa sto ti go presmetale vo prvite rezultati i barem ke ti gi vratat parite.so 1 ili 2 boda plus mozes da dobies nekoj procent,a ako ti dadat poveke poeni moze ke stignes i do 5ka.jas ne podnesuvam prigovor oti pregleduvanjeto e vo skopje,i ne planiram vo juli da si go unistam odmorot za prigovori i slicni raboti,pa so bide bide.do negde sum zadovolen i so ovie rezultati

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
До колку перцентили е петка македонски?Затоа што сега проверував клучот, имам изгубено најмногу 3 или 4 бода на прашањата, плус ако има некои забелешки за есејот:toe:.
Ако може нека ми одговори некој, за да знам дали да поднесувам приговор.
Само побрзо, ако може.
Од 94 па нагоре. Браво критериум! Оптимизам! Те сакам Перо Стојановски!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Поднесувајте приговори, јас лани сите што ги знаев што поднесоа им ги уважија. Една оцена +

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Имам уште еден саат да мислам, а треба веднаш да дејствувам.Аааааа, ќе пукнам вака кога има ризик!
До колку е рангот на четворка?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Луѓе не знам зошто се водите според тие перцентили. Тоа се само глупи проценки и сметања некои не се бодови. Јас имам англиски 5ка со 85% а македонски 3ка со 30% (значи требаше многу помалце да имам по некоја логика со овие 30% ама не е така)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Перцентилен ранг е процент кој што покажува од колку од сите што полагале си бил подобар или израмнет.

Мартина - поднеси приговор, не губиш ништо.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Луѓе не знам зошто се водите според тие перцентили. Тоа се само глупи проценки и сметања некои не се бодови. Јас имам англиски 5ка со 85% а македонски 3ка со 30% (значи требаше многу помалце да имам по некоја логика со овие 30% ама не е така)
Перцентилите не се глупости. Тие влагаат во одредувањето на бодови за на факултет. А исто така функционираат како бодови. Нормално ако постојат на рангови на перцентилите тогаш се важат исто како бодови.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Перцентилите не се глупости. Тие влагаат во одредувањето на бодови за на факултет. А исто така функционираат како бодови. Нормално ако постојат на рангови на перцентилите тогаш се важат исто како бодови.
Ок сум згрешил ама едно не ми е јасно, како може другар да добие 5ка со 76%? Не треба тоа максимум 4ка да е, а гледам македонски некој со 94% има 4ка.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Поднесувајте приговори, јас лани сите што ги знаев што поднесоа им ги уважија. Една оцена +
Кај мене лани од 70 - на луѓе што поднесоа приговори лани, ако не сум грешка имаше 20 и кусур што не им признаа приговор, така да џабе си ги дадоа парите.
Најголемиот дел од тие што им беа прифатени, само добија повеќе проценти, мал беше бројот на тие што добија оцена плус.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Имал 5ка ама математика другар ти а? Ја симнаа границата оваа година математика.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ок сум згрешил ама едно не ми е јасно, како може другар да добие 5ка со 76%? Не треба тоа максимум 4ка да е, а гледам македонски некој со 94% има 4ка.
Македонски тоа? Не е можно.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Само за оцената ми е, да не ми ја намалат на 3 или воопшто да ми намалат перцентили.Свесна сум едка намда извлечам 5ка со 79,86 перцентили, ама ако ми ги накачат ќе добијам повеќе бодови за на факс.Само ова погоре ме кочи мамата!

Kajgana Shop

На врв Bottom