M
Moon Child
Гостин
Епа нека е со помин, што да речам друго Спремај се доста, ќе ти требаJas zaminuvam vo januari
Епа нека е со помин, што да речам друго Спремај се доста, ќе ти требаJas zaminuvam vo januari
Другар ми беше во војска летово ... имало само 4 женскиЈас би отишол ама да има и женски нема да биде интересно инаку.......................
Сега се си кажал. Млади што се пријавуваат претежно тоа го прават за да можат потоа да конкурираат за професионална војска. Си ја бараат среќата.kakva vojska bre aloooooo- svesni li ste ili onaka zamaeni?!!!!? pogolema glupost nemam chueno - nekoj da bara da ide vo vojska- nemu ili zhivotot mu e premnogu monoton i dosaden ili e nekoj koj od doma ne izlegol,zhenska nema u zhivo pipnato- ili nekoja grdosija bez gram mozok koj mechtae da napravi banket so trubachi i gosti ko za na svadba i ne razmisluva deka ke si frli edna godina od zhivotot vo nepovrat
koj saka dobrovolno nek ide- kakva redovna- kakva zadolzhitelna? SFRJ umre oddamna
поголема глупост стварно немаш кажано.kakva vojska bre aloooooo- svesni li ste ili onaka zamaeni?!!!!? pogolema glupost nemam chueno - nekoj da bara da ide vo vojska- nemu ili zhivotot mu e premnogu monoton i dosaden ili e nekoj koj od doma ne izlegol,zhenska nema u zhivo pipnato- ili nekoja grdosija bez gram mozok koj mechtae da napravi banket so trubachi i gosti ko za na svadba i ne razmisluva deka ke si frli edna godina od zhivotot vo nepovrat
koj saka dobrovolno nek ide- kakva redovna- kakva zadolzhitelna? SFRJ umre oddamna
поголема глупост стварно немаш кажано.
но сепак ке ти нагласам дека одењето во војска посебно за таткото значеше голема гордост. синот му испадна сосем во ред а не некое сакато педерче, дека повеќе не е дете туку станал маж способен да гледа фамилија. .
да да и светот кога би бил совршен , не би имало војни , сите ке мавтавме со цвеќиња во рацете.За љубов божја, до таму ли е дојдено? Примитивни обуки да ја формираат мојата личност.
Кои сте па ВИЕ да одлучувате КАКО ќе биде креирана МОЈАТА персона?
Толку ароганција.
Милитаризам? Воен дух?
Не можеш да присилиш такви застарени методологии врз некој кој има барем малку акал во главата и амбиција да стане нешто повеќе од 'ртка на туѓи интереси.
Доколку нечии идеологии запираат и чмаат во место кога така ќе им биде заповедано; таквите слободно можете да ги рафинирате во една совршена машина за убивање.
А дали тогаш јас можам да заклучам дека вие курајберите одите во војска затоа што сте затуцани простаци, без сопствен мозок, без сопствени идеологии, без сопствени амбиции, курви задоволни само со корката леб и чинивчето со вода што ви го фрла макрото?поголема глупост стварно немаш кажано.
да да си имате вие CoD 1, 2 ,3 ,4 ,5 ,6 пичкаришта сте невидени, најфаци сте и животот ви е една голема журка. ама пази да не се разбудиш отскриен во нозете од премногу влажни соништа, а и пубертетот не трае вечно!!
таман работа во животот да се правеше само она што се сака.
сите вие горите од желба да одите на училиште , се тепате на ред кој да оди на забар, и сигурно полни со елан и желни за работа станувате во 5 сабајле за да одите во фирмата каде работите за да го слушате шефот кај што ви се понаша за една мизрена плата од 10000. не не сето тоа е од што сакате , не дека морате.
ако го сведе одењето во војска само за банкетот , не сите правеа банкет. кој колку можеше. но сепак ке ти нагласам дека одењето во војска посебно за таткото значеше голема гордост. синот му испадна сосем во ред а не некое сакато педерче, дека повеќе не е дете туку станал маж способен да гледа фамилија. и да гордост беше да служиш војска посебно во својата , а не во туѓа и да си ја сакаш државата. тоа се вика патриотизам.
колку ти можеш да се наречеш патриот и во случај да заигра мечката и во нашиот двор што планираш да направиш.
да му ја дувниш некаде во странство и да оставиш другите да ти ја завршат работата. тоа само кажува што карактер си.
Сигурно нема да помогнат твоите идеали кои се сомневам дека воопшто се твои.Од двете страни ќе бидат истите роботи, иста серија, ист производител, само различно обоени.да да и светот кога би бил совршен , не би имало војни , сите ке мавтавме со цвеќиња во рацете.
ама не е .
п.с и еден ден не дај боже кога некоја туѓа војска ке те построи пред зидот и кога ке ја гледаш цевката од погрешната страна на пушката сигурно ке им речеш
Кои сте па ВИЕ да одлучувате КАКО ќе биде креирана МОЈАТАперсона?
тоа сигурно ке помогне.
Личноста се формира низ процесот на социјализација, преку нејзините примарни агенси (семејство, детски групи и образование) и преку секундарните агенси (религиски организации, политички партии, медиуми, тука спаѓа и воениот рок)...За љубов божја, до таму ли е дојдено? Примитивни обуки да ја формираат мојата личност.
Кои сте па ВИЕ да одлучувате КАКО ќе биде креирана МОЈАТА персона?
Толку ароганција.
Милитаризам? Воен дух?
Не можеш да присилиш такви застарени методологии врз некој кој има барем малку акал во главата и амбиција да стане нешто повеќе од 'ртка на туѓи интереси.
Доколку нечии идеологии запираат и чмаат во место кога така ќе им биде заповедано; таквите слободно можете да ги рафинирате во една совршена машина за убивање.
Точно е дека ние сме производ на влијанија, но не го споредувај формалното образование, кое практично го умртвува истражувачкиот дух на децата, нус појава на нивната љубопитност, со самопоттикнатоста кон студирање разни гранки во животната сфера.Личноста се формира низ процесот на социјализација, преку нејзините примарни агенси (семејство, детски групи и образование) и преку секундарните агенси (религиски организации, политички партии, медиуми, тука спаѓа и воениот рок)...
Сите сме поминале низ повеќе од овие агенси или сме се уште дел од нив (доброволно, несвесно или присилно). Ако ти го сметаш воениот рок како наметнување и обврска која е против твојата волја, тогаш сигурно и други работи си ги правел без твое знаење и дозвола... си ја примил верата кога си немал ниту една година, си тргнал основно без да знеш што се случува тогаш со тебе и каде одиш, си прродолжил во средно и сигурно си учел предмети кои воопшто не ти биле интересни и не си ги сакал, ама морало затоа што некој друг така одлучил... ако сами одлучуваме за себе и сами си ја формираме личноста, тогаш сите треба да станеме верници, припадници на нација, да тргнеме прво одделение или да служиме воен рок тогаш кога сами ќе одлучуваме, на 18 години (гледаш пак имаш законска рамка, државата утврдила дека на 18 си зрел). Сега и средното образование е задолжително, па има некои кои не сакаат да учат средно, но мораат. Теориски, јас сум голем противник на либерализмот, за мене државата е се! Ако нема власт и држава, нема ред, нема ништо!
А зошто мора да станеме верници и припадници на нација и јалови робови кои ќе се притресуваат бидејќи над нив се изживувал десетарот Митре од Свети Припиздино кој дрка шест пати на ден на избледена слика од српска певаљка скината од списание за ментално предизвикани особи?Личноста се формира низ процесот на социјализација, преку нејзините примарни агенси (семејство, детски групи и образование) и преку секундарните агенси (религиски организации, политички партии, медиуми, тука спаѓа и воениот рок)...
Сите сме поминале низ повеќе од овие агенси или сме се уште дел од нив (доброволно, несвесно или присилно). Ако ти го сметаш воениот рок како наметнување и обврска која е против твојата волја, тогаш сигурно и други работи си ги правел без твое знаење и дозвола... си ја примил верата кога си немал ниту една година, си тргнал основно без да знеш што се случува тогаш со тебе и каде одиш, си прродолжил во средно и сигурно си учел предмети кои воопшто не ти биле интересни и не си ги сакал, ама морало затоа што некој друг така одлучил... ако сами одлучуваме за себе и сами си ја формираме личноста, тогаш сите треба да станеме верници, припадници на нација, да тргнеме прво одделение или да служиме воен рок тогаш кога сами ќе одлучуваме, на 18 години (гледаш пак имаш законска рамка, државата утврдила дека на 18 си зрел). Сега и средното образование е задолжително, па има некои кои не сакаат да учат средно, но мораат. Теориски, јас сум голем противник на либерализмот, за мене државата е се! Ако нема власт и држава, нема ред, нема ништо!