Логикс
Gooner
- Член од
- 17 септември 2007
- Мислења
- 7.358
- Поени од реакции
- 2.290
прави се малумен.дигајте револуција,барајте нов Устав,запишете се на факс,отидете на работа во странство изборот е ваш![]()
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
прави се малумен.дигајте револуција,барајте нов Устав,запишете се на факс,отидете на работа во странство изборот е ваш![]()
Има да, ќе те викаат твои години луѓе веќе се повикани![]()
Беше, сега е “Редовна војска повторно, ние бевме - можете и вие“Кхм, темата е редовна војска повторно?
Може не е редовна војска,може е некоја проба господ знае.Со тој памет што НЕМОЖЕШ ПРОТИВ ДРЖАВАТА.не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?
Епа нема потреба да се замараш,отиди во општина,побарај министерство за Одбрана(не за култура...не ги бива) таму има лица надлежни кои ќе го решат проблемот.....едноставно ќе одиш првен школо а после 18 правец војска.да ама легално не смеам да сум у војска. немам 18 години
За ова си во право. Ама, нашава редардирана власт помалку донесува смешни одлуки кои според мене немаат голема продуктивност. Дисциплината се стекнува во војска ама сепак целта на редовна војска е армијата а не дали некој служел или не.не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?
Знаеш мене колку ми е гајле што правеле 15 годишњаци во Берлин? Ама воопшто.Епа нема потреба да се замараш,отиди во општина,побарај министерство за Одбрана(не за култура...не ги бива) таму има лица надлежни кои ќе го решат проблемот.....едноставно ќе одиш првен школо а после 18 правец војска.
Инаку за она што легално не се смее воска.....абе 15 годишни нацијуген го бранеле Берлин од Црвената армија...а и денес 15 годишни уште војуваат...на појќе места во светот-војната не оди по дефиниции и правила.
да али ја сум завеедн у општина Охрид. ја сеа треба да цепам до Охрид за да се расправам со тие таму. Неам време за тоа. и плус 18 кога ќе напунам ќе сум 4та година средно и пак нема да можам да идам додека не завршам, а откако ќе завршам идам за Америка на факс.Епа нема потреба да се замараш,отиди во општина,побарај министерство за Одбрана(не за култура...не ги бива) таму има лица надлежни кои ќе го решат проблемот.....едноставно ќе одиш првен школо а после 18 правец војска.
Инаку за она што легално не се смее воска.....абе 15 годишни нацијуген го бранеле Берлин од Црвената армија...а и денес 15 годишни уште војуваат...на појќе места во светот-војната не оди по дефиниции и правила.
Да де, кој си ти и твоите желби и планови:uvo:Беше, сега е “Редовна војска повторно, ние бевме - можете и вие“
не е битно дали јас сум живеел во лага дека “нема веќе редовна војска“ и планирал во иднина да се запишам на факс...
Како што рече гладиус: ако не отидам негде у странство..Епа после факултетот во војска.
После факлутет планирам постдипломски во странство... А после тоа планирам да си останам таму... Шо прајме тогаш?Епа после факултетот во војска.
јас кога ќе отидам на факс у Америка братче не се враќам. нека не ме чекаатЕпа после факултетот во војска.
Војскава и да биде како што кажаа горе нема да биде ништо спектакуларно.Како што рече гладиус: ако не отидам негде у странство..
А во план ми е..